ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Nu, n-ați aflat? Ce înapoiați sunteți. Asta se întâmpla hăt, pe 4 februarie. Acum suntem în 9 februarie și voi tot n-ați aflat. Mă rog, știrea a stat pe Bloomberg vreo 24 de minute. De fapt fix 24 de minute. Atât a invadat Rusia Ucraina, după care totul a înghețat. Am răsuflat ușurați și ne-am întors la oile noastre. Întrebarea însă rămâne: de ce-a anunțat Bloomberg că rușii au invadat Ucraina?

Hmmm, suntem prea bătrâni în jocul ăsta ca să nu ne prindem. Nu există absolut niciun element care i-ar fi făcut pe ăia de la Bloomberg să scrie asta. Pentru a anunța că ăia au invadat, trebuie să primești un semnal clar de la oamenii tăi din teren. A primit sediul central al Bloomberg așa ceva? Evident că nu. Interogați asupra chestiunii în cauză, oficialii agenției de presă au spus că știrea a apărut accidental și că ei lucrează cu scenarii diferite, astfel încât știrea respectivă era una „scrisă în avans”. 

Care-i însă treaba? Fiind o agenție axată în principal pe știri financiare, Bloomberg are și activități conexe. Una ar fi terminalul pentru tranzacționare. Cealaltă, Tradebook, o platformă de tranzacționare deținută în parteneriat cu ... Goldman Sachs. Și uite cum își bagă dracul coada: fix în perioada în care breaking news-ul era afișat „involuntar” pe site, volumul de tranzacționare pe futures-ul S&P a sărit de peste 5 ori, o grămadă de lume aruncându-se la rupere. De asemenea, niște băieți deștepți au cumpărat. Că așa trebuie, pentru a se putea încheia tranzacția. Unii mai și cumpără. Iar când știi că gușterii se aruncă, cumperi cu încredere. 

 
Faza frumoasă e că în aceeași zi cotațiile au și crescut, asta deoarece lumea s-a dezmeticit înțelegând că a fost o alertă falsă. Doar că în acea „eroare” s-au pierdut și câștigat niște miliarde bune de dolari. Cine-o fi fost „norocosul”?

Chestia e că șmecheria asta e veche de când lumea. A folosit-o și Rotschild atunci când a anunțat că Napoleon a câștigat bătălia de la Waterloo, pentru a cumpăra ieftin de pe bursa prăbușită din Londra. E o schemă banală, care ține însă de o corupție endemică. Efectiv, în ziua de azi nu poți face așa ceva, mai ales când prin intermediul organizației tale tu centrezi și tot tu dai cu capul. Iată însă că în „incoruptibila Americă” se poate. Trebuie să fii însă foarte prost ca să nu înțelegi despre ce e vorba în toată afacerea asta care pute de la o poștă a corupție ajunsă în ultimul stadiu. Și care, desigur, nu va fi cercetată niciodată. 

Nu-i cazul să vă îngroziți prea curând. Așteptați marele spectacol al imploziei deoarece fix asta se întâmplă cu orice construcție care are structura de rezistență putrezită.