ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Având complicii PSD și PNL, Iohannis a înlocuit-o la Educație pe Deca-navalista cu David-psihoterapeutul (s.m. – oficial este psiholog). Ligia Deca nu avea nicio legătură cu Educația, dar a fost promovată de Iohannis pe criterii de slugărnicie.

În schimb, Daniel David, rectorul de la Cluj-Napoca, academicianul, doctorul, expertul … și alte titluri din care nu se înțelege nimic dacă urmărești limbajul și logica, este mult mai potrivit. De la validarea în funcția de ministru al Educației și Cercetării, David a renunțat la lupta cu limba română și a trecut la lupta de clasă cu România euroatlantică care trebuie să facă față unui „demers bizar, izolaționist, antiștiință”. Ținta clară și nedisimulată: Călin Georgescu.

„Psihoterapeutul” plantat ministru la Educație și Cercetare se face remarcat printr-o admirabilă pasiune pentru Călin Georgescu. Nici măcar Justiția nu se pronunță pe zicerile și faptele lui Georgescu așa cum o face David.

Nu am nicio reținere să spun că noul ministru cu responsabilități în domnul educației este mult mai prost decât Ciolacu și infinit mai impostor decât Iohannis.

Dar, despre Daniel David, cel mai bine vorbește … Daniel David:

„Dragi colegi, așa cum deja știți, am preluat portofoliul Ministerului Educației și Cercetării. Am făcut asta pentru a ajuta România euroatlantică să facă față unui demers bizar, izolaționist, antiștiință și cu elemente de pseudoreligieSituația este atât de gravă, încât, dincolo de îndoieli și nemulțumiri, nimeni care poate contribui cu ceva nu poate refuza să ajute. Iar antidotul principal la acest demers împotriva României euroatlantice este reprezentat de educație și știință (cercetare).” (vezi AICI)

Prin urmare, la 21 de zile de la anularea în mod abuziv a alegerilor prezidențiale, numitul la Educație a declanșat un atac furibund la adresa lui Georgescu.
Potrivit convingerilor exprimate public, România ministrului David nu este nici românească, nici a românilor. România este euroatlantică, iar țara trebuie să facă față unui demers „bizar, izolaționist, antiștiință și cu elemente de pseudoreligie”.

Acum … trebuie lămurit că toate aceste fenomene au pus stăpânire asupra României nu de zece ani de când auzim povești despre „România educată”, ci exact în cele 21 de zile scurse de la anularea alegerilor prezidențiale și ieșirea publică a actualului ministru David.

Că despre Georgescu este vorba și nu despre altcineva, confirmă însuși David în cadrul unui text publicat pe propriul site, „nu ca psiholog, fost rector sau actual ministru (deși poate aș avea unele lucruri de spus și din aceste roluri), ci ca român și, mai general, ca om de știință”. Textul a apărut sub titlul lung cât strâbate Someșul municipiul Cluj-Napoca: „Despre contradicțiile domnului Călin Georgescu între „pace”, „agresivitate”, „demnitate” și „Thank you for the heck” („Mulțumesc pentru naiba”). Cu un gând bun și către votanții acestuia!” (vezi AICI)

Vă anunț domnule Daniel David că aceste rânduri sunt scrise din aceeași calitate: de român, însă unul lipsit de titluri, funcții academice și ambiții politice. Un român care în mod cert la nivelul exprimării în limba română, la nivelul exprimării logice și echilibrate (inclusiv social-psihologic) vă poate ține companie. Prin urmare, să le luăm pe rând …

Probleme de logică și coerență

Aspirațional, ministrul David manifestă aspecte aspiraționale personale, se mișcă ferm în această direcție, gradat și are faze … prima și următoarele. Pentru că, în mod firesc, după primul pas, urmează al doilea și așa mai departe. Să dăm citire:

„Deși am spus că pentru mine este ceva #aspirațional acest lucru, nu era în 6%. Vorbim acum, știți bine, de 15% din bugetul general consolidat în zona învățământului superior și a educației și a educației preuniversitare și de aproximativ 1% din PIB, zona cercetării. Am spus că sunt #aspecte_aspiraționale pentru mine, dar, sigur, acolo trebuie să ne mutăm și să ajungem #în_pași_gradat, astfel încât să avem o mișcare fermă în acea direcție. #În_prima_fază mă aștept la o creștere față de anul trecut”, vorbește greoi și sugrumat de prea multa știință ministrul David, solicitat de DIGI24.

Fin psiholog, ministrul elocvent ca un pește așezat cu tandrețe pe macrameul de pe televizor, surprinde prin coerență, logică și argument. David este imbatabil, iar vorbirea liberă îl spulberă ca o avalansă.

„Sunt câteva modificări, altfel spus, chiar dacă nu e vorba de a tăia din salarii sau a tăia lucruri, nu mai cresc, deși au fost aceste promisiuni și ca urmare a grevei care a avut loc în sistem. (…) … după execuția bugetară și planificarea bugetului, în funcție de cum merge economia, ele vor fi prioritățile priorităților, pentru a onora acele promisiuni.” (vezi AICI)

Prin urmare, prin modificări, dacă nu se taie salarii acesta nu cresc, cum la fel nu „se taie lucruri” (!?), pentru că vor fi prioritățile priorităților. Fiecare poate înțelege ce dorește, exact ca la psiholog: se taie catedra sau tabla în jumătate, după gust, se taie banca sau de ce nu exact neuronul lipsa supus unui viol intelectual pe nivelul Drd. Ciolacu + Dr. David = mulțimea vidă care conduce România.

Chiar așa! Domnule doctor în științe, domnule rector, cât de mare trebuie să vă fie sacrificiul personal încât să acceptați să fiți ministru într-un guvern condus de un analfabet funcțional cu diplomă universitară, post-universitară și început de doctorat?

Cine te mână în luptă, viteazule?

De sorginte moral-intelectuală Soros, noul ministru de la Educație și Cercetare este atât de convins de propriile calități politice încât se simte capabil nu doar de funcția pe care o ocupă efemer, ci chiar se simte potențial candidat la președinția României. Aici avem o explicație pentru atârnarea de turul pantalonilor lui Călin Georgescu.

Deși cu evidente probleme de coerență și logică, ministrul aruncat cu praștia în funcția deținută abuziv și de Ligia Deca, Daniel David admite că … „S-a mai discutat despre implicarea mea și în timpul alegerilor parlamentare și a alegerilor locale. Probabil am fost unul din cei foarte activi în această perioadă. N-am spus nici da, nici nu, nu m-am autopropus, nu m-am implicat, nu spun nici acum «Da», aștept acele analize de care spuneam.” (Vezi AICI)

Unde pe acest pământ, dacă nu în regimurile semi-coloniale, rectorii de universități ajung să se exprime și să se implice în spațiul politic? Daniel David este un astfel de specimen, la fel cum este Remus Pricopie, rectorul SNSPA, universitatea în care abuzul sexual a devenit o modă protejată inclusiv de serviciile secrete.

Un ministru al bunei securități

Pentru că am adus aminte de serviciile secrete din România, sub mandatele rectorului Daniel David, la Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca, în 2018 a fost înființat „Centrul Român de Studii Avansate în Securitate Informatică (Centrul RO-CyberSecurity)”.
Pentru că numai specialiștii se pot exprima în domeniu, în cadrul Departamentului „Studii de Securitate” din cadrul Facultății de Istorie și Filosofie-UBB, generalul SRI Florian Coldea a fost cadru didactic asociat. Mai mult, Eduard Hellvig, în calitate de director al SRI, lansa public tot în cadrul UBB un „discurs istoric” (vezi AICI), discurs apreciat derept memorabil de însăși oratorul rege al absenteismului Crin Antonescu.

„E, pentru mine, o admirabilă combinație de analiză lucidă și de emoție nedisimulată, un discurs bogat, personal, într-un cuvânt, memorabil”, exulta Antonescu în fața unui șef de serviciu de informații care a protejat pe oricine și orice numai pe români și România, nu! (Vezi AICI)

Prin urmare, efemerul ministru David, noua vedetă euroatlantică ale mass media finanțate de la bugetul public, este de partea aia bună a istoriei, realității și serviciilor.

Din nou puțină logică de Dr. psiholog …

„… nu îl consider însă un adversar pe domnul Georgescu (…) Dar, așa cum am spus, dânsul trebuie să știe (și știe!) că are în mine un adversar al ideilor sale, care va încerca să protejeze românii, de la copii și tineri la adulți și seniori, de acestea, propunându-le calea corectă a educației-științei și religiei pentru succesul și onorabilitatea socială, fie că domnul Georgescu va mai candida sau nu va mai candida la următoarele alegeri prezidențiale.” (…) „Domnule Georgescu, sunt și voi fi un adversar al ideilor dumneavoastră despre lume, pentru că eu cred că lovesc în știință și religie, deci în șansa bunăstării românilor, trezind vechiul obscurantism care ne poate menține în bizarerii, izolare și subdezvoltare, și voi încerca mereu să protejez oamenii de acestea. Eu cred într-o societate modernă construită pe doi piloni, știința și religia!” (vezi integral AICI)

Păi, domnule rector, domnule ministru, domnule Daniel David plantat la Educație și Cercetare, domnule care nu sunteți nici cu serviciile, nici cu logica, nici cu finețurile limbii române: îl considerați sau nu pe Călin Georgescu un adversar?

Nu răspunsul contează, pentru că deja v-ați pronunțat, ci dorința fierbinte de a ne proteja, exact cum Iohannis, PSD, PNL, UDMR și USR ne protejează de Rusia lui Putin, cum UE ne protejează de propria apă, hrană și energie (da, este sloganul lui Călin Georgescu), cum toți doriți să apărați românii de o viață mai bună, mai liniștită și sigură.

Cum apărați românii? Refuzându-le dreptul de a alege liber, de a decide potrivit conștiinței, considerând că românii sunt proști.
Cum apărați România? Aruncând-o într-un haos tot mai mare, cu o viață tot mai grea și mizeră. Făcând din România o țară europeană, euroatlantică, militarizată și colonizată.
Pe scurt, ținând România și românii prizonieri într-un „demers bizar, izolaționist, antiștiință”.

Dan Tomozei