ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Vă invit să urmăriți imaginile video cu președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur (foto), fost FSN-ist, fost PD-ist și ministru al Agriculturii în guvernul Tăriceanu, fost PDL-ist, fost … și viitor fost.
 
Toate gesturile, de la mișcările brațului, degetelor, rictusuri, pauzele în vorbire, nervozitatea nedisimulată, absolut totul aduce aminte de Ion Iliescu din 1990.
 
Era perioada în care Iliescu îndemna poporul și minerii la luptă împotriva studenților și prostestatarilor din Piața Universității etichetați legionari.

Marota extremiștilor, legionarilor, partidelor de extremă-dreapta, este promvată la nivelul UE, în condițiile în care Comisia Europeană și guvernele aservite – cum este și cel de la București – resimt tot mai acut furia oamenilor sătui să vadă sute de miliarde de euro dispărând fără niciun rezultat.

În democrația UE, dacă prostestezi, dacă arăți că agricultura, sănătatea, economia etc., sunt la pământ, ești extremist. Ce spui, domnule Flutur?

La Suceava, duminică, a avut loc o minune! Ion Iliescu s-a metamorfozat în Futur, acest scriitor cu oi pe dealuri care acuză și împarte românii în români buni, europeni – adică cei din PNL-PSD, și lichele-extremiști – adică cei din AUR. Dar, în timp ce acuză extremismul celor din AUR, Flutur dă din aripi și se comportă rasist, extremist, demagogic. Rușinos pentru un om ajuns la 62 de ani.

Gestul public făcut de Flutur, duminică, în numele PNL, arată că liberalii au ajuns la limită, au terminat benzina. Cu ultimele picături, Flutur își arde aripile, demonstrând încă odată că politicienii români sunt incapabili să înțeleagă că vine o vreme când este decent și recomandat să te retragi. Asta nu înțelege nici Flutur, nici mulți alții care au pus urmărul la propășirea personală odată cu prăbușirea, trădarea și vânzarea națională.

„Spuneți adevărul în față, adevărul doare de multe ori, trebuie spus în față pentru fiecare dintre noi. Asta ne va face să ne facem bine sau unii să dispară dacă îi pui adevărata oglindă în față”, îndeamnă Gheorghe Flutur. În mod firesc, tocmai adevărul îl roade, îl determină să explodeze în acțiuni extremiaste, xenofobe, în gesturi la ordin la care s-au aliniat toți vânduții de țară, nu numai din România. Flutur a ajuns să înțeleagă democrația, drepturile și libertățile, la fel cum le-a aplicat Iohannis și PNL-USR-UDMR în perioada mandemiei: cu taburi și țevi de mitralieră pe stradă.

Domnule Flutur, vreți un adevăr în față? Uite. Știți de ce se îneacă țiganul la mal? Pentru că s-a furat! (malul, în care nu v-ați prins)

Duminică, Gheorghe Flutur a înlocuit oile de pe dealul pe care l-a plimbat pe Băsescu și Udrea, cu 100-150 de moldoveni plictisiți ca la priveghi, în fața cărora a ținut un discurs tâmpit. Omul de afaceri politice Flutur, baronul liberal Flutur, niciodată deranjat de autoritățile de control, a făcut o demonstrație de escapism, lansând lozinci despre UE și NATO care au devenit „primul punct de la Suceava”. Să mori de râs, dar sărac și umilit!

Să vezi un de-alte Flutur vorbind despre morală, despre valorile naționale, e ca și cum o femeie scoasă cu forța la produs ne spune superior că nu e bine, nu e frumos, dar nu are încotro. Că o bate peștele din UE și NATO. Așa este și Flutur. Nu are încotro!