ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Provocat de domnul Ion Cristoiu, deși nu stabilisem că vom aborda "perioada Sibiu”, am vorbit despre evenimente trăite și observate în perioada în care eram unul dintre cei doi gazetari care îndrăzneam să ne facem datoria în orașul asediat de Forumul Democrat al Germanilor din România (FDGR), în orașul trădat de PSD, PNL, ulterior de PD-L, iar acum PNL.
 
Repet, eram doi. Pentru că luptătorul Marius Albin Marinescu a plecat în eternitate, în Decembrie 2020. Doar doi!

Iritat de o serie de comentarii și mesaje primite după dialogul public avut cu domnul Ion Cristoiu, apoi cu domnul Marius Tucă, în care mi se imputa că am venit să fac pe curajoasul abia acum și tocmai din China, am decis să fac apel la arhivele încă publice. O fac din două motive: pentru a arăta că nu am tăcut toți, dar mai ales pentru a arăta că exact ca și în anii din urmă, la fel ca și în perioada de dinainte de 1990, majoritatea era … complice, lașă, oportunistă!

Iată de ce, dacă în urmă cu peste 25 de ani, la Sibiu, eram doar doi, și am rămas doar doi până când Albin a plecat în altă lume, constat că de o vreme s-au înmulțit curajoșii locali și naționali. Este drept, la București au fost voci care au înțeles valoarea și nivelul uman al celui votat de două ori președinte, însă, inclusiv la București, interesele străine, complicitățile și trădările, au primat.

Da, este târziu. Da, este un dezastru. Da, este o permanentă bătaie de joc și sfidare la adresa României și a românilor. Dar … nu trebuie să uităm! Acesta este motivul pentru care astăzi, voi deschide seria de articole: CE PUȚINI AM FOST, CE MULȚI AM RĂMAS! Să nu mai uităm, pentru a nu repeta, la nesfârșit, pentru a nu prelungi blestemul crimelor pentru care suntem vinovați prin tăcere, indiferență sau complicitate.

Este un proiect în care voi arăta cum România a devenit un Sibiu ceva mai mare. Ce a făcut la Sibiu, Iohannis face la nivel de țară. Își bate joc, sfidează, umilește, calcă în picioare. Absolut tot!

Bătaia de joc este posibilă mai ales pentru că presa este complice! Pentru că presa minte, evită, distorsionează realitatea, exact cum se întâmpla înainte de 1990. Puținele voci care vorbesc sunt izolate, lipsite de resurse, nu în puține cazuri hărțuite, agresate, intimidate … democratic!

Cum este posibilă această prăbușire spre o nouă dictatură în România și la nivelul Uniunii Europene? Simplu: prin tăcere, complicitate și trădarea intereselor naționale.

Cine trădează România?

PSD și PNL, în principal. Apoi, trebuie să privim spre tot ceea ce înseamnă uniforma statului: servicii și armată. Cei în uniformă au jurat credință ROMÂNIEI, nu unui tembel sau străinilor.
Apoi, cei care trădează România sunt cei din mass media, care au transformat presa într-un instrument supus și la ordin politic, chestiune incompatibilă în sistemele așa-numite democratice.

Seria de articole va avea la bază texte publicate în Jurnalul Național, în perioada în care eram în România, în perioada în care Marius Tucă (director), Valentin Zaschievici (redactor șef-adjunct) – un om rar și neprețuit, la fel cum făcea și Victor Ciutacu (redactor șef), ținea spatele corespondenților din teritoriu. De asemenea, textele au la bază arhiva personală a publicației Dacii Liberi, pe care am deținut-o la Sibiu, și volumul "Iluzia Democrației”, apărut în 2010 la Editura Universității "Lucian Blaga” din Sibiu, cu puține zile înainte de a pleca din România.

De ce fac acest demers? Repet: pentru că românii au memorie scurtă. Iar pe cât de scurtă este memoria, pe atât de lată, lungă și fără margini este impostura și lașitatea.

– Episodul IV –
Klaus Iohannis a schimbat viceprimarii ca șosetele
sau ca … premierii!
Dacă în nouă ani de mandat la Cotroceni a schimbat nouă prim-miniștri, se înțelege că boala asta nu s-a născut odată ce a primit cadou PNL, apoi funcția de președinte al României. Cel mai bine o știu foștii pediști actuali liberali, liberalii și pesediștii care, în mandatele lui Băsescu, Geoană, Tăriceanu, Ponta, au fost umiliți în Primăria și Consiliul Local Sibiu.

Pe scurt, după ce sibienii i-au dat majoritatea în Consiliul Local (2004), primarul Iohannis a devenit un mic dictator, în care democrația avea principii neglijabile. Cât despre responsabilitatea în fața alegătorilor și a consilierilor locali … totul se poate reduce la un singur cuvânt: SFIDARE! Sună cunoscut? Evident. Românii au votat sub imperiul manipulării și au ajuns mult prea târziu să descopere adevăratul caracter al celui care propunea "România normală”, "România lucrului bine făcut”, "România educată”.

Ipochimenul străinilor, plantat în fruntea României cu grava complicitate a celor care poartă haina statului, armată, servicii, inclusiv haina preoțească, a fost dintotdeauna așa cum abia de o vreme îl văd românii: indolent, impostor, lipsit de bărbăție, scrupule, valoare și empatie umană.

La finalul anului 2002 – era abia la jumătatea primului mandat, Iohannis a început să își execute viceprimarii. Primul a fost viceprimarul fostului Partid Democrat, Gheorghe Tuluc, cel care punea în real pericol realegerea lui Iohannis. În complicitate cu majoritatea PSD, Iohannis a dorit să îl umilească public pe Tuluc, însă acesta a aflat. Cu câteva minute înainte de începerea ședinței de Consiliul Local, Gheorghe Tuluc a demisionat din funcție, nedând satisfacție celui pe care l-a îmbrăcat și încălțat: Iohannis.

Înlocuitor a fost numit un viceprimar din partea PSD. Însă, așa a început decăderea și prăbușirea reprezentării românilor în municipiul și județul Sibiu, totul încăpând pe mâna unei majorități zdrobitoare a Forumului Democrat al Germanilor din România (FDGR), o majoritate sfidătoare și nu de puține ori cu un comportament în bătaie de joc la adresa românior reprezentați în Consiliul Local.

Românii știu că povestea cu "ciocu mic, nou suntem la putere” a fost brevetată de ex-deputata PD-L Anca Constantinescu, în Parlamentul României, în primul mandat al președintelui Băsescu. În practică, acest comportament abuziv era practicat, lună de lună sau de fiecare dată când se întrunea Consiliul Local Sibiu, acolo unde primarul Iohannis și consilierii locali FDGR erau și încă sunt stăpâni.

Dacă astăzi niciun parlamentar sau ministru PNL sau PSD nu îndrăznesc să critice măcar abuzurile președintelui Iohannis, vă imaginați că într-un Consiliu Local, unde consilierii sunt amărâți membri de organizație locală, nu aveau nicio putere.

Și totuși … au fost consilieri locali care au avut demnitatea de a nu se lăsa călcați în picioare.
 
Continuarea AICI