ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Luptătorul Daniel Ghiță a scris, vineri, pe pagina lui oficială de Facebook că toți românii ar trebui să se solidarizeze cu tenismenul Novak Djokovici, hărțuit de vameșii australieni la comanda politicienilor pentru că a îndrăznit să se prezinte pentru a juca la Australian Open cu scutire medicală în loc de adeverință de vaccinare Covid-19, ceea ce regulamentul îi permitea, cum le-a mai permis și altor sportivi înaintea lui. Boxeurul Daniel Ghiță, actualmente deputat din partea PSD, a scris și faptul că el nu va vota obligativitatea vaccinării Covid în România. Redăm, mai jos, punctul lui de vedere despre epopeea prin care a trecut Nole la Melbourne:
 
„Toți trebuie să fim Novak Djokovic acum pentru că marelui tenismen sârb i s-a interzis de fapt dreptul de a exista dacă nu se vaccinează! La fel ni se poate interzice tuturor dreptul de a munci, dreptul de a călători, dreptul de a trăi!

Ca un sportiv care cunoaște provocările unei cariere internaționale, îmi manifest solidaritatea deplină cu Novak Djokovic și așa ar trebui să fim cu toții, pentru că el a arătat că vaccinarea a devenit, de fapt, obligatorie, și s-a ridicat împotriva acestui lucru!

Dar toți sportivii care au probleme cu inima sau care au murit de tineri după ce s-au vaccinat, pentru ei cine răspunde? La fel și cu piloții de avioane și cu multe categorii de persoane supuse eforturilor deosebite.

Felicitări lui Novak Djokovic, dar și președintelui Serbiei care a sărit imediat în apărarea sa. Rușine, Australia! Dacă un sportiv român refuza vaccinarea și era respins de la o competiție, reziștii, useriștii și autoritățile române tot românului îi săreau în cap.

Serbia este un model de demnitate, oamenii au început să iasă și în stradă ca să își apere sportivul și să arate că se solidarizeze cu gestul lui de curaj. Așa se păstrează mândria unei națiuni!
Când vom învăța să fim și noi din nou mândri de țara noastră și de valorile noastre?

Nihil Sine Deo”, a scris Daniel Ghiță pe 7 ianuarie 2021.