ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


E în trend subiectul cu dârele de avion. A redeschis Olivia Steer „Cutia Pandorei” și a încins de tot creierele unora care le aveau deja prăjite. Nu mă refer la cei care o urmăresc, ci la cei care o critică.

Nu m-a pasionat niciodată subiectul. Bine, fiind mai rațional, nici nu am crezut în astfel de conspirații, dar videoclipul de mai sus cred că ridică semne de întrebare oricui.

Poate reușește cineva să vină cu o explicație plauzibilă.
 
***      

Sunt pasionat de aviație. Mulți ani am fost membru în grupurile dedicate. Am prieteni piloți, însoțitori de zbor, ingineri, mecanici etc., din industria aeronautică. Am participat la show-uri sau întâlniri specifice și cunosc destule detalii din acest domeniu. În ultimii câțiva ani, din lipsa timpului, nu am mai acordat atenție acestei pasiuni.
Așadar, nu e cazul să afirme cineva că aș susține vreo teorie a conspirației.

Am postat filmarea cu o aeronavă aflată la altitudine mare, care are pauze în eliminarea gazelor. Am făcut-o pentru că nu am mai văzut vreun asemenea caz și voiam o explicație plauzibilă.
 
 
În afară de glumele specifice situației de moment, că de, e în trend subiectul, și știți de ce, mulți au venit cu comentarii serioase, încercând să detalieze funcționarea motoarelor sau alții, spunând despre oprirea clapetelor de evacuare în timpul zborului.

Da, motoarele de avion pot fi oprite brusc, chiar și la altitudini mari și turații maxime. Totuși, acest lucru este foarte periculos și neobișnuit în operațiunile normale de zbor. Motoarele unui avion sunt concepute pentru a funcționa în condiții diverse și pentru a rezista la multe tipuri de situații de urgență. Dacă un motor se oprește brusc în zbor, există sisteme de rezervă și proceduri pentru a ajuta piloții să gestioneze situația.

Dar trebuie să menționez că oprirea bruscă a motoarelor în timpul zborului la altitudine mare și cu turații maxime poate duce la o serie de probleme, inclusiv deteriorarea motorului, pierderea de altitudine sau chiar pierderea controlului asupra aeronavei, devenind astfel o urgență.

Clapele de evacuare (sau clapetele de ieșire, denumite și "thrust reversers" în engleză) sunt un sistem de pe motoarele jet care ajută la frânarea avionului după aterizare. Ele redirecționează o parte din jetul de gaze al motorului într-o direcție opusă pentru a produce un efect de frânare.

În general, aceste clape nu sunt activate în zbor, mai ales la altitudini mari sau la turații maxime, deoarece activarea lor în aceste condiții ar putea fi periculoasă. Există sisteme de siguranță care împiedică activarea lor în timpul zborului.

Cu toate acestea, au existat cazuri rare în care clapele de evacuare s-au activat accidental în zbor, ducând tot la situații de urgență. 

În concluzie, pot să afirm că nimeni nu a reușit încă să vină cu o explicație pertinentă la întrebarea expusă.