ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Asociația românilor refugiați și expulzați în 1940 în urma Dictatului de la Viena, filiala Carei, solicită DEMISIA premierului Ciolacu pentru neputința de a elimina discriminarea la care e supusă o categorie de români din România de 3 ani de zile, urmașii românilor persecutați etnic în perioada 1940-1944! Cum e posibil ca să fie alocate fonduri pentru indemnizațiile prevăzute de Legea 154/2021 DOAR pentru urmașii minoritarilor persecutați NU ȘI PENTRU urmașii românilor persecutați etnic în perioada 1940-1944?!

Nu am cerut niciodată favoruri ci doar EGALITATE ÎN DREPTURI cu minoritarii! Cum puteți accepta  o legea a bugetului care alocă fonduri doar pentru plata indemnizațiilor urmașilor minoritarilor nu și pentru urmașii românilor persecutați etnic în perioada 1940-1944? Nu mai există manual de ISTORIA ROMÂNILOR în unitățile școlare din România iar acum acceptați discriminarea puținilor urmași rămași în viață a românilor persecutați etnic în perioada 1940-1944?

Legea 154/2021 nu își produce efectele decât pentru minoritari nu și pentru români! De trei ani de zile se amână plata indemnizațiilor DOAR pentru români nu și pentru minoritari. Este vorba despre urmașii românilor persecutați etnic în perioada 1940-1944. Încă mai trăiesc supraviețuitori ai acelor masacre și schingiuiri în masă, ai expulzărilor! Vă invităm să îi cunoașteți, la ei acasă.

Urmașii minoritarilor beneficiază de tratament preferențial. Pentru ei nu există impedimente ci doar favoruri. Mai mult, indemnizațiile primite de ei sunt NET SUPERIOARE celor ce se propun românilor iar din 2024 se vor majora cu 13,8%! Chiar vă bateți joc de urmașii românilor care au fost persecutați etnic și totuși nu au renunțat la identitatea lor națională?

Ce fel de premier este cel care acceptă un tratament discriminatoriu pentru cei 68  de mii de români? Atâția au mai rămas pentru că de la an la an vârsta își spune cuvântul. Așteptați ca să treacă toți la cele veșnice? Umiliți până în ultima clipă?

Ce fel de premier este cel care e atent mereu cu minoritarii și nu uită de holocaust sau de refugiații ucrainieni dar uită constant de holocaustul românilor, de comemorarea datei de 30 august, atunci când în 1940 a fost începutul iadului pentru românii din nordul Ardealului, pământ românesc? Atrocitățile împotriva românilor din partea Ungariei hortyste au fost de neimaginat iar acum un premier român acceptă discriminarea urmașilor acelor români care au luptat pentru păstrarea identității lor chiar cu prețul vieții!  De câte ori ați fost la singurul monument ridicat în memoria victimelor Dictatului de la Viena?

Pentru al treilea an consecutiv se solicită amânarea plății indemnizațiilor pentru românii persecutați etnic! La inițiativa deputaților minorităților Silviu Vexler și Ovidiu Gant. Suferința altora vă binedispune domnilor deputați ai minorităților? Ați obținut legea 210/2022, o lege la lege.
 

 
 
 
Nu doar ei sunt în culpă ci și deputații care au votat pentru această amânare, din obediență sau mai grav, din necunoștință de cauză.

Printre cei care au votat în 29 noiembrie 2023 pentru o nouă discriminare a românilor se află Zetea Gabriel, Simonis Alfred, Sighiartău Robert, Radu Panait, Ludovic Orban, Mang Ioan, Lasca Mihai, Fifor Mihai, Radu Cristescu, Chesnoiu Adrian, Bode Lucian, toți deputații UDMR, USR și cei ai minorităților.
 

Excepție au făcut  Daniel Ghiță de la PSD și Adrian Cozma de la PNL. Mircea Chelaru a votat împotrivă iar deputații AUR s-au abținut de la vot.

CENZURA la adresa noastră și limitarea vizibilității articolelor nu este o soluție care să rezolve DISCRIMINAREA domnule premier Ciolacu!

Este doar  o altă formă de abuz, de atentat la libertatea de exprimare.

Știm că ați alocat fonduri suplimentare pentru toate serviciile pe care le folosiți împotriva românilor cu atitudine, independenți, că pentru copiii angajaților de la ASF ați alocat 21 demii de euro pentru vouchere de sărbători, de fapt se alocă fonduri pentru cei din grupul de interese.

Plătiți la CNCD salarii ca secretari de stat la 9 persoane iar un colegiu director afirmă că SUFERINȚELE ROMÂNILOR NU SUNT COMPARABILE CU ALE MINORITARILOR! Realizați gravitatea afirmațiilor?!

Am solicitat în repetate rânduri, prin intermediul Prefecturii Satu Mare, o discuție pe această temă a discriminării românilor dar mereu ați refuzat.

Solicităm abrogarea de îndată a amendamentului care prevede prorogarea plății indemnizațiilor pentru urmașii românilor persecutați etnic în 1940, cei de la art.1 alin 1 lit. c) și g)!

Cerem EGALITATE în drepturi cu minoritarii! Ori alocați fonduri pentru toți beneficiarii legii 154/2021 ori nu plătiți indemnizațiile nimănui!

Dacă nu puteți respecta deopotrivă toți cetățenii români faceți un pas înapoi și lăsați pe cineva care e capabil de a asigura EGALITATEA ÎN DREPTURI  a tuturor cetățenilor!

Nu e rușine să nu poți gestiona o situație dar e rușinos să persiști în a discrimina o parte din cetățenii țării al cărei premier ești!

 

ing.Daniela Ciută,
președinte filiala Carei a Asociației românilor expulzați și refugiați în 1940 ca urmare a Dictatului de la Viena