ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Absolventă a American International School din Viena, actualmente studentă la Universitatea Saint Andrews din Scoția - unde studiază Relații Internaționale -, Daria Gușă vorbește foarte convingător (deși are doar 20 de ani) despre pericolele unui viitor deformat de ideologiile „progresiste” și despre nevoia prezervării reperelor morale de „școală veche”.

Daria crede că valorile ortodoxe sunt cel mai mare avantaj pentru tinerii români, spune că „în România, noi încă avem în ce să credem, încă avem niște principii sănătoase", principii pe care nu le mai recunoaște în mediul academic din Vest, unde „nu mai poți spune absolut nimic împotriva narativului oficial”, iar cei mai mulți studenți nu mai au curaj să spună ce gândesc.

Am întrebat-o pe Daria despre experiența ei de student la celebra universitate Saint Andrews, despre provocările momentului în Scoția, unde libertatea de expresie pare o idee învechită, iar copiii sunt încurajați să-și aleagă genul la vârsta de 5-6 ani, am întrebat-o despre fenomenul Taylor Swift - și cum este folosită influența pe care ea o are în rândul tinerilor -, dar și despre cum va arăta societatea de mâine, din moment ce visul celor mai mulți tineri de azi e să devină, într-un fel sau altul, influenceri.

În final, Daria a vorbit despre soluțiile pe care ea și colegii ei de generație le au pentru viitorul care-i așteaptă.

Florentin Țuca