ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Încă o dovadă extrem de clară a lipsei de respect pe care autoritățile de astăzi o manifestă față de Cuvântul lui Hristos, față de slujbele Bisericii și față de un ierarh al Bisericii Ortodoxe Române

Iubiți prieteni,

În vremea în care studiam științele juridice, profesori cu vechi ștate de servicii în acest domeniu ne vorbeau despre cât de importantă este respectarea regulilor, a principiilor și a ceea ce se stabilește anterior, atunci când vine vorba despre o ceremonie sau despre organizarea unei manifestări de anvergură.

Ziua Marinei, care ne înfățișează înaintea ochilor sufletești în primul rând felul în care Maica Domnului îi ocrotește pe marinarii noștri, pe militarii din forțele navale ș.a.m.d, această Zi a Marinei este, fără îndoială, o dată reper de importanță majoră pentru națiunea noastră. Evident că într-o țară cu o majoritate creștin-ortodoxă covârșitoare, slujba religioasă trebuie să reprezinte momentul de referință al unei astfel de manifestări.

Iată însă că, din nefericire, data de 15 august a anului 2022 va rămâne consemnată ca reprezentare a disprețului total față de ceea ce înseamnă săvârșirea slujbei religioase cu ocazia Zilei Marinei. Arhiepiscopul Tomisului, Înaltpreasfințitul Părinte Teodosie, a fost, ca de fiecare dată, prezent și în acest an pentru a săvârși cele trebuincioase din punct de vedere religios, astfel încât Maica Domnului să fie chemată cu adevărat prin rugăciune stăruitoare să-i ocrotească pe marinari, pe soldații din marină și pe noi toți. Din păcate, nerespectându-se protocolul stabilit anterior prin care era alocat un anumit timp pentru săvârșirea slujbei religioase, Arhiepiscopului Tomisului i s-a tăiat microfonul, iar slujba a fost lipsită de sonorizare.

Cu toate acestea, în duhul adevăratei vocații de Arhipăstor, Arhiepiscopul Tomisului a continuat slujba pentru că rugăciunea nu trebuie întreruptă. Menționez că niciun motiv, nici măcar cel al sosirii președintelui, nu justifica în niciun caz, întreruperea unui serviciu religios.

În vremuri cu anvergură duhovnicească profundă, conducătorii națiunii noastre, domnitorii Țărilor Române, cereau binecuvântare de la slujitorii lui Hristos, iar astăzi sosirea celor care conduc duce la tăierea microfonului celui care slujește. Vă rog pe fiecare dintre dumneavoastră să socotiți ce fel de timpuri am ajuns să trăim.

De fapt, nu i s-a tăiat microfonul unui ierarh al Bisericii, ci a avut loc tăierea microfonului de la care se auzea Cuvântul lui Dumnezeu.
Ceea ce nu știu cei care au făcut aceasta este următorul aspect, și anume că Dumnezeu se aude și fără sonorizare lumească în urechile inimilor doritoare să-I asculte Cuvântul.


Oricum, o astfel de atitudine de obstrucționare a unei slujbe religioase vine într-o nefericită continuitate a ultimilor ani în care am avut bisericile închise chiar și în noaptea prefăcută în zi a Învierii Domnului, ani în care s-au petrecut abuzuri, săvârșite asupra cetățenilor constatate de către Curtea Constituțională și alte instanțe judecătorești și nu în ultimul rând intenția, care a fost pe punctul de a fi pusă în practică, și anume, aceea de a fi demolată biserica Izvorul Tămăduirii din Constanța.

Dacă la acest tablou adăugăm și agenda devianței, prin care se urmărește legiferarea păcatelor de tot felul sau atacurile la adresa familiei, prin care se urmărește disoluția acesteia ori crearea unor pseudo-drepturi a unor false îndrituiri, prin care se dorește justificarea unor păcate cumplite, precum avortul (uciderea pruncilor) și euthanasia, dacă luăm în calcul toate aceste elemente globale, spuneam, avem reprezentarea completă a felului în care se dorește îndepărtarea omului de Dumnezeu și de dreapta credință.

Să o rugăm pe Preacurata Fecioară, pe Maica Domnului să îi ocrotească atât pe cei care îi poartă numele, cât și pe toți creștinii drept măritori și, totodată, să-i aducă la matcă (acasă) pe cei care, întrerupând slujba în ziua acestui mare praznic, au mai făcut-o odată să suspine.