ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Războiul din Ucraina a intrat într-o nouă etapă: a cuțitelor înfipte în spate.

Bild publică o știre foarte interesantă: Joe Biden și Olaf Scholz vor să îl strângă cu ușa pe Zelenski pentru a-l obliga să negocieze cu Putin.

Citând mai multe surse guvernamentale, Bild scrie că liderii american și german intenționează să facă acest lucru nu prin presiuni directe, ci prin reducerea livrărilor de arme către Kiev.

Ajutoarele ar urma să fie reduse la un asemenea nivel încât ucrainenii să nu mai poată decât să se apere, fără a mai avea capacități ofensive.

O sursă din interiorul guvernului de la Berlin a afirmat:

„Zelenski trebuie să înțeleagă el însuși că lucrurile nu mai pot continua astfel. Singur, fără nici un fel de presiune din exterior. El trebuie să se întoarcă de bună voie spre poporul său și să îi explice că negocierile sunt necesare.”

Sursele citate au mai precizat că administrațiile Biden și Scholz își coordonează eforturile în această strategie.

*

Scârboșenia manevrei Biden-Scholz este uimitoare chiar pentru lumea cinică și murdară a politicii.

Cei doi (împreună cu răposatul politic Boris Johnson) sunt cei care l-au transformat pe Zelenski dintr-un potlogar într-un supererou.

Au pompat cu nemiluita arme și bani, l-au încurajat și l-au asmuțit împotriva lui Putin și – detaliu crucial – au dinamitat orice tentativă de negociere a păcii.

Au închis ochii și au încercat să mușamalizeze și să minimalizeze corupția uriașă, nazismul și rasismul evidente ale regimului de la Kiev.

I-au justificat toate măsurile dictatoriale: interzicerea opoziției, cenzura și controlul total asupra presei, prigonirea bisericii, teroarea internă, terorismul extern.

Au pus Europa cu capul pe butuc, jertfind-o pe altarul războiului.

Au aruncat în aer Nord Stream, într-un atac terorist fără precedent al SUA asupra unui aliat NATO...

Și acum, când constată că Războiul din Ucraina a fost un faliment, cei fac cei doi ipochimeni transatlantici?

Ies în față și își recunosc public greșeala? Își pun cenușă în cap? Se consultă măcar cu populația ce este de făcut în acest moment de criză? Ori, Doamne ferește, demisionează?

Aiurea!

Se spală pe mâini și – cu sânge rece - își sacrifică Bastardul pe care tot ei l-au cocoțat pe Tronul Lumii.

În timp ce Biden și Scholz fac declarații la fel de sforăitoare ca în urmă cu un an despre sprijinul neprecupețit și necondiționat acordat Ucrainei, îi înfig cuțitul în spate lui Zelenski.

Îl strâng cu ușa pentru a-l forța să negocieze cu Putin. Conștienți că asta înseamnă sacrificarea lui.

Iar ei – Biden, Scholz și restul de secături occidentale – vor ridica din umeri, explicând că „aceasta este voința suverană a poporului ucrainean și ea trebuie respectă”.

*

În aceeași zi cu Bild, Bloomberg citează un sondaj pe care l-a realizat în Ucraina, din care rezultă că un număr tot mai mare de ucraineni consideră că sunt inevitabile concesiile teritoriale în schimbul păcii cu Rusia.

Bloomberg adaugă că, în acest context și pe fondul războiului din Gaza, oficialii americani și europeni se întreabă dacă „pot continua să finanțeze ceea ce, potrivit comandantului șef (ucrainean Zalujnîi) este un impas”.

Declarația generalului Valeri Zalujnîi făcută în faimosul său interviu din The Economist, din 1 noiembrie, despre impasul în care se află războiul din Ucraina și despre faptul că doar un miracol tehnologic ar putea ajuta Kievul să câștige, a avut un impact mediatic uriaș.

A fost momentul de cotitură al propagandei occidentale. Când goarnele au schimbat la repezeală partitura, trecând de la Marșul Triumfal la Recviem pentru Ucraina.

Bloomberg scrie că, încă dinainte de războiul din Gaza, regimul de la Kiev se plângea de o „scădere a interesului” occidental față de cauza ucraineană.

Astăzi, când un nou focar s-a aprins în Orientul Mijlociu, „semnele de lasitudine” au devenit evidente, în special în Statele Unite.

Amintim că, în acest moment, finanțarea de către administrația Biden a regimului Zelenski a fost blocată în Congres și soarta ei este incertă.

Iar UE începe să se derobeze și ea.

În ce privește situația Rusiei, Bloomberg vorbește despre existența a două opțiuni pentru Vladimir Putin:

„Rusia vede cum situația se întoarce în favoarea ei, într-un război lung, susțin persoane de la Moscova apropiate de centrul de decizie. Potrivit lor, Putin are două opțiuni: să continue să depună eforturi pentru a-și epuiza inamicul și pe aliații acestuia SAU «să încerce să obțină o victorie importantă la primăvară».”

Rezultă de aici că nu doar alde Biden îl strânge cu ușa Zelenski, ci și Putin pe Biden.

Mai mult, rusul are de ales: poate continua să îl preseze cu ușa pe Biden (și întregul Occident) la fel ca până acum, fără a forța situația de pe front. Și așteptând Implozia.

SAU, printr-o ofensivă la primăvară, să îi trântească ușa în nas, spărgându-i fața.

În toată această Joacă geostrategică De-a Ușilea, ce face Zelenski?

Încearcă să reziste. Cu orice preț. Și să strângă și el cu ușa pe cine și cât poate.

Într-un interviu recent acordat Fox News, el a declarat nu fără oarecare măreție:

„Da, putem opri acest război, dacă cedăm Rusiei Donbasul și Crimeea. Dar țara noastră nu este pregătită pentru un asemenea plan de pace. Acesta nu este un plan de pace.”

Înjunghiat pe la spate de (foștii) aliați, omul încearcă să-și ia în serios rolul de Erou. Conștient că își joacă nu doar cariera ci și viața.

Dintr-un Clovn Mondial, Zelenski începe să se transforme într-un Personaj Tragic.