ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Din cauza livrărilor masive de arme ale Germaniei către Ucraina și a epuizării stocurilor, armata germană (Bundeswehr) a fost pusă pe butuci.

Această afirmație șocantă îi aparține lui Johan Wadeful, vicepreședintele grupului parlamentar al CDU, specializat în probleme de apărare.

Potrivit agenției DPA, Wadeful a declarat:

„Unitățile principale (ale armatei) nu pot rezista unei lupte decât maximum două zile. Iar aceasta este o constatare catastrofală.”

Potrivit politicianului german, transferul „rezonabil” de arme și muniție către Ucraina „s-a transformat într-o gravă penurie pentru Bundeswehr”.

Wadeful, care (nota bene!) sprijină ajutorarea militară a Ucrainei, a mai observat că modernizarea Bundeswehr merge extrem greu.

„Totul s-a blocat de la început, iar ministrul Apărării, Boris Pistorius, este desigur responsabil pentru acest blocaj.”

Pe de altă parte, ministrul Apărării, Pistorius, cel acuzat de Wadeful, se plângea luna trecută că Ministerul de Finanțe a alocat o sumă cu 5 miliarde de euro mai mică decât ar fi avut nevoie pentru a putea ajuta militar Ucraina.

În prezent, suma alocată de Berlin pentru armata ucraineană este de „numai” 4 miliarde de euro.

Presa germană publica vineri o știre foarte interesantă: anume că Berlinul și Washingtonul s-au înțeles să reducă drastic ajutoarele militare către Kiev.

Până la nivelul la care armata ucraineană să nu mai poată realiza operațiuni ofensive împotriva Rusiei, ci doar să se apere.

Scopul acestei înțelegeri dintre președintele american Biden și premierul german Scholz este de a-l strânge cu ușa pe Zelenski și a-l forța să negocieze pacea cu Putin.

În condițiile în care finanțarea Ucrainei de către SUA este blocată în Congres, iar în Germania a apărut din senin „Criza Bundeswehr”, informația despre stratagema Biden-Scholz pare să se confirme cu rapiditate.