ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rata de vaccinare în rândul intelectualilor-angajați pare să fie în continuare foarte mică, în ciuda apelului făcut de Hotnews pentru sprijinirea campaniei de vaccinare cu toate forțele și efectivele.

Cităm din apelul disperat făcut de redacția unde Gabriel Liiceanu este „contributor”: „În fața bolii COVID Iureș, Arșinel, Rebengiuc, Liiceanu, Pleșu sunt egali cu Adi Minune, Vali Vijelie, Guță! Cuvântul lor aduce Sănătate! Toți trebuie să facă reclamă vaccinului. E moartea în jur. Ei aduc viață! Fiecare om după puterile lui îi va înțelege pe acești lideri și vor merge la vaccinare. Altfel nu cred că vom ieși din case ani de acum.”

Că vaccinul este singura salvare este și opinia redactorului șef al revistei Dilema, îndrăgitul realizator Trinitas TV Sever Voinescu: „Eu însumi năucit de ceea ce văd, aud, trăiesc, de spaimele și exasperările mele, dar și îmbătat de propriile-mi iluzii și speranțe, așa cum cred că lockdown-ul e o prostie sinucigașă, cred că vaccinul e salvator și trebuie administrat pe scară largă cît mai repede.”, scrie acesta în revista fondată de Andrei Pleșu.

Până acum, din câte avem cunoștință, dintre Adi Copilu-Minune, Vali Vijelie, Guță, Rebengiuc, Pleșu și Liiceanu doar Adi Minune și cu Rebengiuc s-au pronunțat.

Adi Minune a zis că nu ar vrea să se vaccineze dar dacă e necesar o să facă: „Nu m-am vaccinat. Nu aș vrea, dar dacă se impune această chestie, o să o fac pentru că și eu mă încadrez în restul lumii. Nimeni din familie nu s-a vaccinat. Nu știu ce să cred. Suntem cu toții când într-o parte, când într-alta. Dacă trebuie ne vaccinăm, o facem.”, a spus Adrian Minune. Iar Rebengiuc a avut o poziție chiar mult mai clară.

Evident, lipsește exemplul personal pentru impulsionarea campaniei de vaccinare în rândul intelectualilor. Toți intelectualii trebuie „să pună umărul”, după cum sună inspiratul slogan al campaniei de vaccinare lansată de însuși premierul țării, Florin Cîțu, și așa cum au cerut într-un singur glas și cu o singură voință și Comandantul Acțiunii Raed Arafat cu Valeriu Gheorghiță, sublocotenentul său. Mai ales acum, că producția la hectar a cam stagnat.

De aceea, toată lumea bună din librăriile Cărturești și Humanitas se întreabă: De ce nu se vaccinează Pleșu și Liiceanu?

PS: Dar și când se vor vaccina, nu-i așa că vor alege ceva mai de soi, un Pfizer, că-i mai de firmă? În plus, cu siguranță evenimentul va fi difuzat în direct, pe canalul 1. Sau măcar de pe canapeaua din sufrageria lui Măruță.