ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În plină plandemie, când Ministerul de Interne, prin Poliție și Jandarmerie, a încercat să interzică abuziv pelerinajul la peștera Sfântului Apostol Andrei, ÎPS Teodosie nu s-a lăsat intimidat nici de Noua Miliție, nici de Noua Securitate, activă bine prin presă, și slujba s-a ținut. E drept, doar cu sute de pelerini veniți din toată țara.

Deși de atunci mai multe rapoarte internaționale (OSCE, Amnesty) și chiar și Justiția Română au condamnat măsurile excesive și ilegale ale autorităților din România față de actul de credință și dreptul la religie al românilor, ieri, la pelerinajul anual pentru primul sfânt canonizat al Bisericii Ortodoxe Române, Sfântul Calinic de la Cernica, Jandarmeria iar și-a depășit competențele și a interzis accesul la sfintele moaște a sute de credincioși care au sosit din toate colțurile țării.

Pelerinajul: anulat. Constituția, la fel. Pretextul: Cernica e în carantină. O fi fost localitatea, cică de la 1 aprilie. Dar era și Mănăstirea în carantină? Doar nu făcuse Sfântul Covid, ca muritorii de rând?!

Și Constituția României când a intrat în carantină, când s-a anulat, când s-a îmbolnăvit de Covid? E și ea la ATI, la Foișor, că știrea asta oficială n-am prins-o în mask-media mituită cu zeci de milioane de euro?!

O samavolnicie! 

Un sacrilegiu!

O batjocură!

Oamenii, unii veniți de la sute de kilometri, au aflat la drumul mare, unde au fost abordați de jandarmi, că sunt jefuiți, din nou, de drepturile și libertățile lor. Dacă era zi de vot, altfel stătea treaba. Cam ca la Timișoara.

Nimeni nu a comunicat nimic clar de dinainte, nici din partea autorităților, nici a Patriarhiei.

Posibil din cauză că Purtătorul de Cuvânt al Patriarhiei, Vasile Bănescu, este bolnav de Covid după vaccinare? Sau pentru că la Cernica a lipsit mult-hulitul ÎPS Teodosie? Și chiar nimeni nu a avut curajul să-i spună Patriarhului ce se întâmplă la porțile Mănăstirii? Nu știm, pentru că până și altfel foarte vocalii Răzvan Bucuroiu sau Visarion Alexa au tăcut.

Oricare ar fi răspunsul, în plin post al Sfintelor Paști s-a săvârșit un mare păcat.

Nu degeaba a plâns icoana Sfântului Calinic cu o zi înainte!