ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


1. Pentru că mulți încă nu înțeleg faptul că familia se constituie prin cel puțin una dintre: A. Căsătorie între un bărbat și o femeie; B. Nașterea de copii; C. Adopție de către un cuplu bărbat-femeie căsătoriți. Apoi există și familia extinsă - atunci când un copil este crescut de bunici/rude în cazul în care părinții decedează sau sunt plecați în străinătate, spre exemplu.

Referendumul vizează doar clarificarea în Constituția țării a definiției punctului A: Căsătoria și nu intenționează modificarea în vreun fel a celorlalte moduri în care se întemeiază sau există familiile. Acest lucru merită explicat mai bine.

2. Pentru că referendumul, care este de fapt unul pentru clarificarea definiției căsătoriei în Constituție adică a modului în care Statul nostru privește Căsătoria, în mod firesc nu poate rezolva probleme de ordin conjugal, etc. ce pot afecta familiile. Aici este o legislație inclusiv de ordin penal, se pot lua măsuri de ordin social. Acestea nu fac obiectul Referendumului dar nici nu înseamnă că Biserica sau oamenii care sprijină referendumul nu pot avea acțiuni sociale pentru susținerea familiei. Nu se exclud reciproc cele două acțiuni ci se completează.

3. Pentru că nu a existat o dezbatere reală 'sine ira et studio' în condițiile unei blocade media dar răul pe care îl face prin asta trebuie demascat. Acest proces de demascare a părtinirii din partea mainstream media are rol profilactic pentru societate. Apoi vom căuta dezbaterea folosind alte canale de comunicare.

4. Pentru că nu va mai fi deloc amuzant pentru creștini atunci când Statul va legifera căsătoria între persoane de același sex. Acum nu se întâmplă pentru că e pandemie, însă e doar o chestiune de timp. Practic vom fi obligați să dăm cezarului și ce este al lui Dumnezeu. Referendumul este o formă de exercitare a culturii libertății și o formă de educație în acest spirit.

5. Biserica (cler+credincioși) este obligată să-și asume rolul de garant al păstrării căsătoriei că uniune între un bărbat și o femeie. În acest moment clasa politică este ușor...dezorientată. Cineva trebuie să-i indice Nordul și apoi decide singură dacă îl urmează sau mai rătăcește pe coclauri.

6. Pentru că acum știi că Dragnea nu este la închisoare că ai stat acasă și nici nu va sta mai mult la închisoare dacă mergi la referendum.