ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


CINE ȘTIE RĂSPUNDE 

Așa se intitulau cândva niște culegeri de întrebări pe teme de cultură generală.

Cum de cultura generală ne-am lecuit (am fost vaccinați ca să nu ne mai contaminăm și să nu recidivăm cumva), punem întrebări pe ce ne preocupă acum.

În Noaptea de Paști vom avea voie să mergem la Înviere. Autoritățile ne anunță aceasta cu aerul că ne fac o mare concesie, că execută o mare relaxare, care n-ar trebui făcută dar, de dragul nostru, hai, se fac că nu văd, treacă de la ele... Ceea ce e fals. Nu ne fac nici o concesie, doar calcă un pic mai puțin apăsat în marșul acela cazon al lor de încălcare a tuturor drepturilor și libertăților.

Și acum întrebarea: De ce acum e posibil, dar anul trecut, când situația nu era atât de gravă, nu s-a putut?

Și o întrebare suplimentară: De ce o fac? Nu cumva de frică? Nu cumva au aflat că nemulțumirea populară a atins niște cote de la care în sus METEO politic pune cod roșu de furtuni catastrofale? Că și așa, aprilie acesta cam aduce a decembrie.

Întrebarea a doua: De ce în Noaptea de Paști se poate circula, dar în celelalte nopți nu? Cu ce e Covidul mai activ în celelalte nopți decât în Noaptea de Paști?

Întrebarea a treia: Același deștept care a calculat că prin reducerea intervalului de cumpărături scade aglomerația le face și calculele privind economia, PIB-ul și celelalte? Pentru că efectele sunt asemănătoare.