ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Din nou se inventează, se vântură, teza marxistă a „extremiștilor”, „xenofobilor”, „fascistilor”, „teroriștilor”, pentru a se arunca în „colțul negru” protestele legitime împotriva dictaturii de esență comunistă. 

S-au speriat de valul imens al oamenilor, în marea lor majoritate tineri, care a cuprins întreaga țară, de la Tecuci, Focșani sau Onești, pâna în marile orașe, în București ieșind pe străzi zeci de mii de oameni, care au mărșăluit zeci de kilometri în fiecare zi, de trei zile încoace. Nu s-au mai văzut nicăieri în lume astfel de proteste, o astfel de determinare. 

Puterea nu este în stare să răspundă la întrebările poporului, să răspundă de ce economia se duce de râpă, de ce am rămas tot pe ultimul loc în Europa, de ce afacerile mici și mijlocii ale românilor sunt puse la pământ de stat, de ce se ucide cultura și educația, de ce șefii de instituții sunt atât de aroganți, de ce Arafat conduce România si când au avut loc alegeri pentru acest lucru, de ce Bisericile au fost închise, de ce dreptul de a merge la biserică de Sfintele Sărbători ale Paștelui ne este prezentat ca o „favoare”, concesie, de se moare cu zile în spitale, de ce se pot construi altele noi doar din carton, de ce un om e pus la pământ de 7 jandarmi pentru ca nu poartă mască, de ce e arestat la domiciliu, de ce, în general, un întreg popor se vrea a fi arestat la domiciliu și pus la pământ de miliția neomarxistă și, dacă tot veni vorba de pământ, de ce pământul țării se vrea a fi dat „la liber” la vânzare către străini?
 
De ce petrolul și aurul nostru nu ne mai aparțin?
 
De ce pădurile noastre sunt bușteni pe trenurile ce nu le poți cuprinde cu privirea și iau drumul negru al străinătății?

Iar, pentru că la toate aceste întrebări, Puterea trebuia să dea un răspuns, ea, atât de mica putere, a răspuns așa cum știe: pentru că xenofobi, extremiști, fasciști, teroriști...

Răspundem cu o altă întrebare: de ce ne mințiți?

Mai avem una, dar pentru noi înșine: până când?