ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Editorialul Săptămânii: Corporațiile ne-au civilizat. Nu ne mai băgăm prin față

 
 
1. Au apărut niste cifre potrivit cărora Pfizer și Moderna au făcut numai bine poporului român. Vă rog să apelați în continuare, cu încredere, la aceste corporații generoase. Pfizer și Moderna au avut și darul de a civiliza poporul. Întotdeauna când apare ceva bun – iar Pfizer și Moderna sunt excepționale – românii își caută pile și se bagă prin față. Așa s-a întâmplat în ianuarie și februarie 2021. În 2023 nu se mai bagă nimeni în față – nici măcar colecționarii care au câte patru Pfizer în ei. 

2. Pe 11 martie 2021 am scris în „Național” așa: „Observ că îi căutați pe ăia care s-au vaccinat peste rând. Am eu unul. Se numește Mircea Cărtărescu. S-a lăudat pe facebook că operațiunea a avut loc pe 20 ianuarie. Are 64 de ani și o singură boală cronică. Ipohondria. Domnul Cărtărescu e cadru universitar la filologie. Colegii domniei sale s-au vaccinat pe 2 martie. Încântător e că s-a vaccinat, tot în ianuarie, și soția lui Cărtărescu, un bun național care are sub 50 de ani. Și ce-i cu asta? Tefeloazele l-au aplaudat pe Mircea Cărtărescu. E vorba despre aceiași parțial eclozați care lătrau << Corupția ucide!>>”

3. Sunt un cititor cu destulă experiență și îmi e de ajuns să răsfoiesc o carte, în librărie, un minut, maximum două, ca să îmi dau seama dacă am răbdare să o termin. Așa s-a întâmplat cu „Theodoros”, de Mircea Cărtărescu. E pentru snobii sau userioții care n-au citit la timp „Principele” de Eugen Barbu sau „Calpuzanii” de Silviu Angelescu.

4. Vreți o dovadă că Soros acționează în România? Uitați-vă la editura „Humanitas”! La începutul anilor ’90 i-a publicat masiv pe interbelicii de dreapta, pentru că trebuia lovit cu orice mijloace în nostalgiile comuniste. Mulți interbelici de dreapta sunt considerați acum fasciști, dar editura nu e afectată. Și-a îndeplinit misiunea. Azi, „Humanitas” o publică pe globalista Șercan, absolventă de Ștefan Gheorghiu de tip nou. Dar problema dumneaei nu e că provine de la SNSPA. Problema e că scandalul public pe care-l face are darul să acopere rețelele de doctorate frauduloase de la universități și de la CNADTCU. Nicio universitate nu a fost sancționată pentru doctorate plagiate. Nici CNADTCU, care le-a validat. Azi vă dau un indiciu: Facultatea de Istorie. Și un profesor – celebritate la televizor. A validat un doctorat plagiat după o disertație. Doctorul – un om de afaceri. Doamna Emilia Șercan evită astfel de subiecte, dar se victimizează periodic. Nu ți-e ușor nici ție, Milico, te înțeleg. Dragă, uneori talentul, bunătatea sau geniul (în cazul tău toate trei) reprezintă o povară.
 
Răzvan Ioan Boanchiș / Ziarul Național