ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Analiștii politici au făcut observația că al doilea obiectiv major al Washingtonului în Războiul din Ucraina, după Rusia, este distrugerea Germaniei.

Ministrul german al Economiei și Acțiunii Climatice, Robert Habeck, a anunțat miercuri că guvernul sprijină Legea Eficienței Energetice a Clădirilor.

Actul legislativ impune ca minimum 65% dintre sistemele de încălzire ale noilor locuințe să funcționeze cu „energie refolosibilă”.

Acest lucru va interzice aproape în totalitate centralele pe gaz sau pe păcură, care vor trebui înlocuite cu pompe de adâncime sau cu sisteme hibride, ce folosesc combustibili fosili doar în situații de urgență.

Potrivit Reuters, încălzirea locuințelor reprezintă peste 40% din consumul de gaze naturale al Germaniei, aproape jumătate dintre gospodării folosind pentru încălzire gazele, iar 25% păcura.

Proiectul de lege va costa bugetul Germaniei 9,16 miliarde de euro pe an până cel puțin în 2028, moment din care guvernul estimează o scădere a costurilor până la 5 miliarde de euro anul.

Decizia face parte din planul mai amplu al guvernul german ca țara să ajungă la neutralitate climatică până în 2045.

Cu câteva zile în urmă, guvernul de la Berlin anunța închiderea ultimelor trei centrale nucleare care mai rămăseseră în funcțiune.

Faptul că guvernul german urmează netulburat Agenda Verde, începută de Angela Merkel, în ciuda crizei energetice declanșate de sancțiunile sinucigașe impuse Rusiei și de aruncarea în aer a gazoductelor Nord Stream, nemulțumește profund populația.

Aceasta resimte o degradare galopantă a nivelului de trai.

Un sondaj recent dezvăluia că 78% dintre germani se opun noii legi, care va arunca în aer încă o dată cheltuielile cu încălzirea.

Demn de remarcat este că doar 18% din populație susține legea și interzicerea centralelor pe gaz și păcură.

În încercarea de a potoli nemulțumirile, guvernul Scholz a promis o subvenție de 30% pentru proprietățile rezidențiale, plus încă 10%, dacă acestea realizează tranziția înainte de termen.

Totuși, aceste subvenții de la buget nu sunt bani picați din cer, ci tot din buzunarul cetățeanului.

Însă nu doar cetățenii suferă de pe urma „orbirii verzi” a guvernului, ci și economia.

Potrivit Biroului Național de Statistică, falimentele în Germania cresc în ritm galopant, de la o lună la alta.

În martie 2023, față de februarie, acestea au fost mai multe cu 13,2%

După ce în februarie, falimentele fuseseră mai numeroase cu 10,8% în comparație cu ianuarie.

În ianuarie 2023, au fost înregistrate cu peste 20% mai multe falimente decât în ianuarie 2022.

În mod firesc, cele mai multe falimente se înregistrează în industrie.

Companiile germane care nu au falimentat încă fug în Statele Unite, atrase de costurile mai mici ale energiei.

Ceea ce confirmă analizele observatorilor că, al doilea obiectiv al Washingtonului în Războiul din Ucraina, după Rusia, este Germania.

O (auto)distrugere a industriei germane, ar pava drumul americanilor către un control total asupra Europei.

În aceste condiții, rămâne un mister modul sinucigaș în care acționează guvernul cancelarului Olaf Scholz, care pare să facă totul pentru a-și distruge țara.

Prostie sau trădare?

Deși stupiditatea, orbirea ideologică și obsesia cvasi-religioasă pentru „înverzirea” cu orice preț nu pot fi excluse, modul în care Olaf Scholz a reacționat la aruncarea în aer a conductelor Nord Stream înclină balanța mai mult spre a doua variantă.

Aflat la Casa Albă pe 7 februarie 2022, cu două săptămâni înainte de invazia Rusiei, cancelarul german nu a avut nici o reacție la conferința de presă comună în care Joe Biden a anunțat că, dacă Rusia invadează Ucraina, Nord Stream va fi distrus.

Complicitatea lui Olaf Scholz la sabotajul gazoductului submarin a devenit evidentă odată cu comunicatul din 23 februarie 2022 (cu o zi înainte de invazie) al lui Joe Biden, în care se arată:

„Așa cum am afirmat când m-am întâlnit cu cancelarul Scholz luna aceasta, Germania a avut un rol cheie în acest efort (de a oferi o replică dură Rusiei) și ne-am COORDONAT STRÂNS ACȚIUNILE pentru a pune capăt conductei Nord Stream 2 dacă Rusia invadează Ucraina.”

În urma acestui comunicat, care îl dădea de gol pe Scholz, nu a existat nici o reacție de la Berlin

O dovadă mai clară a trădării cancelarului german față de interesele țării sale nu putea exista.