ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Până acum, toate informațiile arată că ar fi vorba de o înșelăciune. Ne-a obligat pe toți să respectăm ordonanțe și hotărâri fără valoare. Nu au fost publicate nicăieri, nimeni nu le cunoștea oficial. Consecințele nu sunt greu de imaginat. Dacă amenzile date se anulează, paguba e mare.

Nu este singura grozăvie a doctorului. Colac peste pupăză, procurorii se interesează și de cele patru milioane de euro risipite pe cumpărarea unor ventilatoare care nu au mai ajuns în țară. Achitate și la revedere. Presiunea pusă pe Raed Arafat este imensă. Fiecare marș de protest începe cu „Jos Arafat!” și se termină la fel. I se impută măsuri prostești luate în timpul pandemiei, restricții fără logică, îngrădirea de drepturi prevăzute în Constituție și câte și mai câte. Or mai fi și belele mai vechi ce urmează a fi puse pe tapet. Are balta pește.

Până acum ceva vreme, doctorul s-a bazat pe simpatia creată în rândul românilor. Nu îi poate contesta nimeni realizările de la SMURD. Numai că epoca aia s-a dus, deși Arafat crede că o mai poate invoca în apărarea lui. Eroare! Când urmează să ți se facă felul, trecutul glorios nu prea mai contează. Apoi, Arafat s-a bazat și pe faptul că este de neînlocuit și asta chiar i-a întărit poziția. Adevărat sau nu, și-a vopsit o legendă cu legături în MI 6 și devenea, astfel, subiect de nediscutat. De aici și vorba care circula, că Iohannis nu are atâtea nume în agenda telefonului câte poate suna Arafat. Băsescu a încercat să-l trimită pe linie moartă. Și-a rupt dinții în el, iar asta i-a sporit și mai mult faima. Legenda cu serviciul de informații britanic poate îi aparține, poate e reală, poate fi construită de alții.

Cert este că acum Arafat se teme. Îndepărtarea lui de pe scaun nu îi pică bine. Nici nu are cum, ținând cont de posibilele consecințe. Pare tot mai sigură însă, din moment ce se vorbește de un înlocuitor deja găsit. După anumite surse, locul lui va fi luat de Valeriu Gheorghiță, colonelul prea tânăr pentru aplombul pe care îl afișează. Șansele lui Arafat sunt cam mici în fața lui. E susținut de USR PLUS, pe când Gheorghiță e în grațiile lui Iohannis. Iar cu Iohannis, Arafat nu se pune. USR, nici măcar.

NAȚIONAL