ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Se spune că universul nu e făcut din atomi, ci din povești. Poate că vom avea șansa startului ieșirii din blazare, captivitate și supunere necondiționată odată cu Sărbătorile, vremea scânteilor de speranță, vremea când vrem să ne întoarcem acasă. Poate că vom avea norocul de a da startul ieșirii din pandemie. Asta chiar că ar fi de poveste! 

În perioada 20-24 decembrie, se organizează la mine la țară (localitatea Singureni, aflată la 30 de km de București, pe DN 5, 6 km la dreapta de Călugăreni), un Târg tradițional de Crăciun. În aer liber, fără condiționare în funcție de codul QR. În deplină libertate și siguranță, ca în vremurile bune și normale. 

În opoziție cu tendințele totalitare ale lumii de azi și ca răspuns la tot mai intimidantul și insipidul progresism instalat în lume cu ocazia pandemiei, va fi o sărbătoare a tradițiilor și a valorilor culturale românești. Va fi multă lume nesupusă, dar serbarea este pentru toată lumea, pentru că este despre toată lumea. Reunirea celor separați și încrâncenați ar încurca planurile celor de la panoul de control al lumii. Oamenii obișnuiți pot face lucruri extraordinare!

 Vor fi produse tradiționale de Crăciun – cozonaci, turtă dulce, mere glazurate, salam de biscuiți, vin fiert, șorici, covrigi, sarmale, fasole cu cârnați (plus produse vegane/de post). Va fi o perioadă de cel puțin o oră pe zi în care personalități notorii ale societății noastre vor oferi gratuit bunătăți de Crăciun oaspeților. 
 
Seara va fi spectacol timp de 2-3 ore – vor fi colinde, dansuri, demonstrații de karate, concerte ale unor vedete pop sau populare și scurte reprezentații ale unor debutanți în ale scenei muzicale. Se va rula un documentar despre „locul faptelor”, produs în 2015 (se găsește pe youtube, sub numele de Singureni). Vom avea un patinoar amenajat după toate regulile distracției și siguranței. Vor fi multe alte surprize, mai ales pentru copii. VIDEO:
 
La „locul faptelor”, oaspeții vor putea aduce hăinuțe sau jucării vechi/în surplus, pe care fie le vor pune în comun în vederea schimbului (un barter ad-hoc), fie le vor împacheta în vederea colectării pentru a le oferi unor orfelinate. Plus orice alte bunătăți pentru copii și colindători. 

Probabil se vor strânge și niște donații pentru biserica sau pentru orfelinatul din localitate și pentru voluntarii noștri (elevi de liceu și studenți care vor face „oficiile” de elfi).
Veniți – eu vă aștept cu drag! 

Se poate veni cu mașina proprie, dar se va organiza și o navetă – din București, zona Șura Mare (Metrou Eroii Revoluției), până la „locul faptelor” … Drumul nu durează mai mult de 40 de minute dus, 40 de minute întors. E ca și când ați veni din nordul capitalei în sud …

Transmiteți acest mesaj mai departe, tuturor nesupușilor!
Toate cele bune,
Gh. P.