ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Israelul a servit drept model întregii lumi pentru impunerea obligativității vaccinării. În ciuda unei ineficiențe totale, poporul evreu a fost înțepat masiv și i se pregătește a patra doză. Însă, tot de la evrei poate veni salvarea.

O analiză documentată a lui Karren Harradine în Conservative Woman, pe care am tradus-o pentru ActiveNews.

Un eveniment recent ar putea avea consecințe de mare amploare: un tribunal hasidic din New York a hotărât pe 1 noiembrie că este „absolut interzisă administrarea vaccinurilor ARN mesager COVID-19 la copii, adolescenți, tineri și femei”.

Tribunalul a audiat timp de opt ore mărturii ale unor experți proscriși și diabolizați de guvernele occidentale, inclusiv dr. Robert Malone, inventatorul vaccinurilor ARN mesager, și Thomas Renz, avocatul principal al America's Frontline Doctors în procesul intentat Centrului american pentru Controlul și Combaterea Bolilor (CDC), președintelui Joe Biden și lui Anthony Fauci. Au mai depus mărturie și evrei care au suferit de pe urma vaccinurilor.

Un tribunal rabinic este format în mod normal din trei persoane; în tribunalele din Statele Unite, acestea pot fi și avocați.

Tribunalele hasidice se întrunesc pentru a găsi soluții la diverse probleme prin interpretarea legii iudaice.

Hotărârile unui tribunal rabinic din afara Israelului sunt folosite adesea de evrei pentru a-și rezolva disputele din comunitățile lor.

Unele tribunale rabinice sunt conduse în spiritul respectului față de legile seculare, astfel încât deciziile lor să poată fi obligatorii și executorii într-un sistem juridic laic.

În iudaismul ortodox, tribunalul rabinic este alcătuit din cel puțin un rabin și alți doi bărbați practicanți, experți în Tora (legea iudaică) și în materia aflată în dispută.

Tribunalul de la New York este unul hasidic. Hasidismul este o mișcare religioasă întemeiată în Ucraina, în secolul al XVIII-lea, profund înrădăcinată în Cabala, ai cărei adepți sunt foarte credincioși. Există mai multe grupuri în acest curent, fiecare cu propria interpretare a Iudaismului Hasidic.


În decizia lor, ei au afirmat:

„Este preferabil să păcătuiești din exces de prudență și de a te abține să faci injecția decât să pui în pericol viața cuiva printr-o acțiune care poate provoca prejudicii imediate și directe. Cu atât mai mult cu cât există alte tratamente medicale care funcționează (...) și nu sunt nocive.”

Decizia mai stipulează:

„Este o obligație explicită de a protesta împotriva acestei obligativități, iar orice persoană care poate împiedica ca injecția să fie impusă tinerilor noștri trebuie să o facă de o manieră directă și categorică.”

Și:

„Numeroase prejudicii par să fie provocate femeilor însărcinate în urma injecției, poate din cauza anticorpilor pe care organismul îi dezvoltă împotriva proteinei numite Syncytin-1, sau a SM102, sau a micro-cheagurilor cauzate de injecție.”

Și:

„Pentru adulți și bătrâni, este nevoie de mai multe clarificări (însă, așa cum se menționează mai sus, există eforturi pentru a se ascunde informațiile și în prezent este dificil să obții clarificări precise). 
 
„Totuși, practic, am văzut cazuri de infectare a vaccinaților care arată că nu există o diferență substanțială între cei cărora li se administrează mesagerul ARN și cei cărora nu li se administrează. Numărul pacienților cu COVID este aproximativ același, comparativ, în ambele grupe demografice.”

Judecătorii au explicat:

„De asemenea, am auzit de la medici care au inventat și fabricat mesagerul ARN, care au depus mărturie din calitatea funcției lor (majoritatea medicilor cu practică medicală nu sunt câtuși de puțin experți în materie și, după cunoștința noastră și cum bine se știe, ei raportează pur și simplu informațiile care le sunt oferite de NIH - Institutul Național de Sănătate - de CDC etc.). 

„Ei ne-au prezentat profunda primejdie și răul inerent al acestei noi tehnologii. Ne-au prezentat cum agențiile guvernamentale și companiile farmaceutice neagă acest lucru și cum ascund informațiile, ceea ce face mai greu pentru public să realizeze efectele secundare grave și mortalitatea care au lovit atâtea persoane cărora li s-a administrat injecția. 

„Am fost de asemenea puși la curent despre modul în care ascundeau zisele informații prin diverse mijloace, împiedicând ca accidentele și morțile să fie făcute publice de presă sau internet, așa cum se cunoaște.”

În iudaism există un principiu numit „pikuach nefesh”, potrivit căruia orice lege evreiască poate fi încălcată pentru a salva o viață

Există puține excepții de la această lege, unul fiind că unei persoane îi este interzis să ucidă pentru a salva o viață.

Dat fiind raționamentul folosit de judecători pentru a-și explica decizia, se pare că ei s-au ghidat după acest foarte important principiu iudaic.

Ei au arătat cu claritate că hotărârea lor este bazată pe „halacha” (legea iudaică):

„De aceea, exprimăm prin prezenta decizia noastră rabinică, în conformitate cu învățăturile sfintei noastre Tora.”


Există puține informații în legătură cu motivul pentru care tribunalul a fost format pentru a judeca doar această problemă sau despre funcționarea tribunalelor rabinice hasidice.

Prin urmare, pentru a ne lămuri, este util să consultăm regulile și regulamentele celui mai mare tribunal rabinic ortodox din Statele Unite, „Beit Din”. Tribunalele rabinice sunt cunoscute sub numele de Beit Din.

Hotărârile unui tribunal rabinic din afara Israelului sunt folosite în general de evrei pentru a rezolva diferendele din sânul comunităților lor. Legea laică este aplicabilă atâta vreme cât nu contravine unei „interdicții a legii iudaice”.

Unele decizii sunt obligatorii în dreptul laic, cum ar fi arbitrajele care sunt complet aplicate de tribunalele laice în conflictele de afaceri. Practicile și regulile Beit Din pot fi ușor diferite de cele ale unui tribunal hasidic, însă principiile vor fi similare în respectarea „halacha” și folosirea experților pentru mărturii, dovezi și decizii.

Această decizie în privința vaccinurilor COVID-19 ar trebui să fie obligatorie pentru comunitățile hasidice deservite de tribunalul rabinic, însă implicațiile sale depășesc cu mult granițele acestor comunități.

Judecătorii au hotărât că obligativitatea vaccinurilor împotriva COVID-19 încalcă legea iudaică, ceea ce înseamnă că ar putea fi o acțiune antisemită de a le administra evreilor religioși care nu doresc să le facă.

Alte tribunale rabinice ar putea să nu fie de acord cu această interpretare, dar, dat fiind că ea este bazată pe mărturiile experților și pe probe și pe „halacha”, ea va fi greu de respins.

Acesta este un document vital pentru orice evreu care are nevoie de o nouă interpretare „hakachică” a obligativității de a fi vaccinat împotriva COVID-19.

Va fi interesant de văzut dacă tribunalele rabinice hasidice din Israel vor merge pe aceeași cale. Dat fiind că tribunalele rabinice din Israel sunt parte a sistemului legal formal, noi decizii care să interzică vaccinurile obligatorii anti-COVID-19 ar putea avea puterea de a dizolva sinistrul sistem al „certificatului verde”.

Tribunalul hasidic de la New York a ieșit din rând și a creat un precedent.

Poate că de aici ne va veni salvarea.