ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 

Premierul Ungariei a avertizat că niciodată nu a existat un pericol atât de mare ca un război local să se transforme într-un război mondial și a făcut o declarație care ar trebui să le dea frisoane românilor.

Invitat vineri la postul Radio Kossuth, Viktor Orban a tras un serios semnal de alarmă în legătură cu riscurile escaladării Războiului din Ucraina.

Cea mai gravă afirmație a liderului de la Budapesta este că se apropie momentul în care se va discuta trimiterea în Ucraina de „soldați din țările aliate”.

Expresia folosită de Orban este foarte interesantă: nu spune „soldați NATO”.

Ceea ce înseamnă că respectivii militari nu se vor afla în Ucraina în numele și sub umbrela NATO, ci în numele și sub steagul țărilor lor.

Cu alte cuvinte, „țări aliate cu Ucraina” ar urma să fie împinse în război direct cu Rusia, fără a angaja NATO și fără a se putea bucura de protecția conferită de Articolul 5.

Orban este liderul unei țări membre NATO și UE, deci la curent cu ce se discută în aceste cercuri. Așadar e greu de crezut că liderul de la Budapesta bate câmpii.

În plus, afirmația lui se înscrie perfect în logica escaladării continue promovate de Occident de un an încoace.

Cine sunt deci „țările aliate cu Ucraina”, de care vorbește Orban, cu probabilitatea cea mai mare de a fi împinse să trimită trupe? De „a trece frontiera”, cum spune el?

Evident, țările învecinate, în primul rând: Polonia și România.

De la începutul războiului, Polonia a avut unul dintre cele mai agresive discursuri anti-rusești. Polonia a fost prima țară care a dorit să trimită avioane Ucraina, la doar câteva săptămâni de la începutul războiului. Deci implicarea sa cu trupe pare foarte plauzibilă.

În ce privește țara noastră, nu poate fi o întâmplare că, de câteva săptămâni bune, noua răsfățată a cercurilor globaliste, Maia Sandu, face eforturi disperate să târască România în război, pentru a apăra chipurile Basarabia de o agresiune a Rusiei.

Cât despre Lacheii care au pus mâna pe putere la București, își imaginează cineva că ar opune o rezistență cât de mică dacă li s-ar cere să bage România în război?

Iată înregistrarea fragmentului cheie al declarațiilor făcute de Viktor Orban și traducerea lui:

„Liderii lumii sunt cuprinși de o febră a războiului.

„Când îi aud că țin discursuri motivaționale despre câștigarea războiului, cerând și mai multe sacrificii în timpul unor negocieri, altminteri calme, iar consecința este că tot mai multe arme periculoase sunt trimise în Ucraina.

„Să nu uităm că germanii au început cu căști, au trecut la tancuri și, ceea ce până acum a părut un tabu, a devenit o temă solidă de discuții: următoarea etapă este trimiterea de avioane de luptă.

„Și cred că suntem foarte aproape de a discuta foarte serios propunerea ca soldați din țările aliate cu Ucraina ar trebui să treacă frontiera și să intre în Ucraina.

„Așadar, rezumând răspunsul la întrebarea dvs., trebuie să spun că niciodată nu am fost mai aproape, sau lumea nu a fost niciodată mai aproape, de a transforma un război local – dat fiind că vorbim de războiul din Lugansk și Donețk, deci un război local – într-un război mondial.

„Iar probabilitatea ca acest lucru să se întâmple crește de la o zi la alta.”