ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Eșuat, eșuat, cum l-a definit însuși șeful lui, dar statul român pleșnește de stabilitate, mai ceva decât omul gras și roșu în obraz de sănătate.

Nici nu-mi vine să-mi închipui ce era pe capul nostru dacă Iohannis nu-i băga în aceeași oală pe peneliști și pesediști ca să fie „stabilitate politică” la granița de sud a Ucrainei.

„Extremiștii” ar fi pus mâna pe țară, pe 9 iunie. Noroc cu comasarea, ce n-ar fi fost posibilă fără „stabilitate”.

Cum care „extremiști”?

Ăia care au ceva de comentat despre politica oficială a „guvernului meu”, despre nenorocirile care se abat peste noi dinspre Comisia Europeană și n-o plac pe minunata Ursula von der Leyen…

Mi-am propus să scriu un „Mic Dicționar de deconspirat extremiști”, ca să-mi aduc și eu o umilă contribuție la „stabilitatea politică” a statului, a UE, a „lumii libere” și, nu în ultimul rând, a „establishment-ului” care ne dă nouă, nu lapte, pâine ouă, ci globalizare și „corectitudine politică” câtă  nu putem duce.

Uite cum nenorocirea ucrainenilor s-a dovedit norocul nostru! Dar mai ales al doctorilor Ciucă și Bode, care dacă dădeau din picioare și refuzau să intre în oală aveau soarta lui Orban și a lui Cîțu. Nu le stă mai frumos la remorca lui Ciolacu? Vai, ce stofă de slugi mai au…

Când e stabilitate...

Când e „stabilitate politică” inflația scade, prețurile cresc, pensiile se recalculează zilnic, florile ne zâmbesc la geam, Ciucă de pe afișe, Ciolacu din televizoare, merg copii să se joace, păsări ciripesc la geam. Când e pace! A, scuzați, voiam să scriu „Când e stabilitate!”, dar m-au năpădit amintirile din Abecedarul de pe care am învățat acum peste 50 de ani.

Luni, ca să nu tulbure stabilitatea, avioanele Tarom au rămas la sol, iar pasagerii blocați în aeroporturi… Săptămâna trecută și aerul condiționat de pe „Henri Coandă” a păstrat liniștea și canicula, ca să nu deranjeze…

Doar niște antreprenori și contabili au mișcat în front, ceea ce l-a iritat pe premier, care, în loc să se trateze cu „cicatridina”, i-a tratat cu sictir pe nemulțumiți de e-Factura și e-TVA: „Cu toții ne dorim reforme, când le implementăm nu mai sunt bune”. Păi, dacă sunt proaste, le face „stabilitatea” bune, stimate tovarășe prim-ministru?

OUG care ne lasă fără permis de conducere auto după ce Drugtestul poliției dă eroare va fi modificată printr-o altă OUG, care, tot în numele stabilității, este foarte probabil să fie modificată săptămâna viitoare și așa mai departe…

Evident că pentru asta e nevoie de competența autorităților statului, nu numai de „stabilitatea politică”. Pe ce mă bazez? Pe ce scot pe gură șefii Poliției Române. Poftiți: Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne , a declarat luni că premierul a solicitat ministerului un mecanism prin care șoferii ale căror rezultate la analizele pentru consum de substanțe interzise nu sunt gata în 72 de ore să-și primească permisul de conducere înapoi, până la finalizarea analizelor.

În mărinimia lor, ăștia ne pedepsesc nevinovați doar cu o condamnare de trei zile. S-au antrenat în „pandemie”, când ne-au arestat pe toți la domiciliu forțat… În numele sănătății noastre, că încă nu inventaseră „stabilitatea”.

Să fie PACE și STABILITATE în lume!

N. B. Pentru aducere aminte, fără prea multe apropouri:

Când e pace

Florile zâmbesc la geam,

Merg copiii să se joace,

Păsări ciripesc pe ram

Când e pace !

Tata cânta pe tractor,

Mama cozonaci ne face,

Iar noi învățăm cu spor

Când e pace !

Case înalță către cer,

Zilnic mâinile dibace,

Țara e un șantier

Când e pace !

(sursa: Abecedar)

Parteneriat: Cetățeanul.net

Citiți și: Distracția EURO 2024 s-a terminat. Să ne canalizăm patriotismul pentru mai multă ROMÂNIE!