ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Rușii au un fel special de a fi. Exact când zice lumea că se iau de beregată, încep să râdă, să se pupe pe gură, să se îmbrățișeze și să se împartășească unul pe altul din butelca de vodcă... 

Se tot vorbește despre despre imbecilizarea populației și despre cum acest fenomen a cărui existență a fost observată, cuantificată și, în final, demonstrată a dus și duce în continuare la o mai mare putere de manipulare a maselor.

Având în vedere această tristă realitate a reducerii coeficientului mediu de inteligență, nu este de mirare că pentru cei care au crezut în "Putin cel trădat" de către "bucătarul lui personal" răsturnarea situației în "războiul civil din Rusia" a fost inimaginabilă, ceva de nedescris și absolut dezamăgitor. 

Mulți nu și-au dat seama, însă un Prigojin trădator însemna un Prigojin mort. Și o fi Evgheni o brută, un oportunist, dar dacă ar fi fost un imbecil nu ar fi ajuns cine este acum. În momentul în care l-ar fi trădat pe Tătuc, ar fi fost pe deplin conștient că deja i-a început numărătoarea inversă. De mâna lungă a GRU și FSB nu scapă nimeni, așa cum nu scapă nimeni nici de CIA sau MOSSAD. Nici măcar Evgheni, un foarte apropiat al serviciilor de informații rusești. Pentru că este un fapt cunoscut ca nimeni nu ajunge să conducă vreo armată privată fără binecuvântarea, oblăduirea și ajutorul serviciilor de informații și, bine-nteles, fără ajutor politic. 

Băieții cu ochi albaștri din media, acoperiți de funcții de analiști politici, militari sau jurnaliști, ne spun că momentul "trădării" lui Prigojin ar arăta "slăbiciunea lui Putin". Ceilalți oameni de media îi urmează în difuzarea mesajului oficial fără crâcnire...

Eu nu sunt analist politic, ci doar un om care pune toate lucrurile laolaltă atunci când analizează un fapt. Și "războiul civil rusesc" prezentat de mass-media drept un eveniment inevitabil în 24 iunie 2023 mi-a dovedit, încă o dată, doar că Putin încă ține bine sforile care îi fac pe mulți politicieni și jurnaliști vestici să danseze exact cum vrea liderul de la Kremlin. Tocmai a dovedit-o iarăși, spre marea dezamăgire a opiniei publice susținătoare a intereselor progresiste. 

Este evident că proamericanii vor promova întotdeauna imaginea unui Putin slab, lipsit de susținere populară, subminat de către proprii lui oameni. Aceasta este rețeta-standard de prezentare a dușmanilor, indiferent că este vorba despre regimuri totalitare ori suveraniste, naționaliste care nu permit imixtiunea americană în treburilor lor interne. 

Prezentarea lui "Putin cel slab", care a stat la masă, la negocieri și s-a tocmit ca la piață cu "răscultatul" este imaginea care coafează cel mai bine interesele SUA, implicate activ în scenariul războiului ruso-ucrainean. 
Dar să fim însă serioși și să lăsăm "exercițiile de imagine" pentru cine nu poate mai mult de atât. 

Eu nu înghit gogoși de-astea. Din punctul meu de vedere, Putin și-a bătut joc de tot Occidentul încă o dată. Și încă o face, pentru că presa internațională e cu ochii pe prada "găsită" la sediul Wagner. După vechea rețetă cu sume mărișoare de bani care se  descoperă întotdeauna exact acolo unde trebuie găsite, în prezența camerelor de vederi, spre deliciul publicului care sparge semințe și se bucură că "s-a făcut dreptate". 

Opinia publică, aceeași care a purtat trei măști, una peste alta, aceeași care nu a ratat niciun vaccin, aceeași care are steagul Ucrainei la profil sau care a sfâșiat Tricolorul pentru a-l transforma în cel al vecinilor care ne distrug Delta și economia națională în mod indirect, s-a bucurat ieri. 
Această opinie publică, prin cei mai de seamă reprezentanți ai ei, prin influencerii prea puțin dotați intelectualicește și prin jurnaliști care își fac meseria de mântuială, are impresia că Wagner ar fi proprietatea lui Prigojin. 

Nimeni însă dintre acești vajnici luptători antiputiniști nu și-a pus nici măcar problema că Wagner, cu cei 25.000 de mercenari ai săi, ar putea să fie proprietatea lui Vladimir Putin. Armata lui personală, plătită din banii statului, dar și de terți, leală liderului de la Kremlin până la moarte.

 Ca președinte al Federației Ruse, Putin nu poate avea de scripto o armată personala. Ca fost KGBist, ajuns șef de stat într-o semidictatură, ca Tătuc al Mamei Rusii, ar fi prost să nu aibă una de facto! 

Un fost spion, ajuns chiar șef al serviciilor de securitate ale unei mari puteri, Vladimir Putin știe că puterea are nevoie de oameni loiali, dar și de susținere armată. Și un model de conducător ca acela pe care îl întrupează el este mereu  în pericol. Niciun șef de stat cu apucături dictatoriale nu își lasă spatele neacoperit. Istoria a arătat că toți cei care au lăsat garda jos, cât de puțin, au pierdut controlul și puterea. Iar Putin e orice, doar tâmpit, NU! 

Dar este hilar cum exact acelora care îl prezintă pe Prigojin drept un fost neica-nimeni nici nu le trece prin cap că Prigojin ar putea fi o simplă interfață!

Dar cine sunt, să cer eu confraților din presă să gândească cu mințile lor în loc să preia ideile vestice, venite de-a gata?!

Hai, gata! 

V-a tras-o iar Putin! Cu strigături mondiale. 

Iar unii progresiști sunt atât de tâmpiți încât ieri,  când a fost "lovitura de stat", l-au declarat pe Prigojin drept mare democrat și luptător pentru libertate, deși cu doar ore înainte spuneau ca e un criminal. Sfânta ipocrizie... 

Ce mă îngrijoreaza pe mine nu este "momentul Prigojin", ci perfecta lui suprapunere temporală cu scandalul imens care are loc acum în SUA, care îl plasează pe Hunter Biden într-un context sexualo-satanist.

Parcă "trădarea lui Prigojin" devine fumigena menită să distragă atenția de la Hunter, obsedatul sexual implicat în orgii high-class. Sau de la cine știe ce altă măgărie se mai pregătește mapamondului de către marii smecheri, designerii pandemiei și ai Noii Ordini Mondiale.

Și parca nici "surghiunul" lui Evgheni Porojin în țara celui mai bun prieten extern al lui Putin nu prea se potrivește în peisaj. Decât dacă ne gândim că Tătucul va avea nevoie de  un om de încredere în țara în care intenționează să transfere armament nuclear.

На здоро́вье!