ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ați auzit vreodată despre boala Tay-Sachs?!
Dar de siclemie (anemia cu celule in seceră)?! Nu?! Nu vă faceți procese de conștiință, vă veți completa noțiunile de cultură generală imediat!

Acum câteva zile în spațiul public a apărut următoarea știre:
"România va adera la inițiativa europeană ”1+ Million Genomes”, ceea ce presupune predarea datelor genetice ale populației către statele UE, în scopul declarat de dezvoltare a cercetării în domeniul medical."

Știrea nu a făcut vâlvă, problema de viață și de moarte a neamului fiind întrebarea cu tentă existentialistă: "Un copil de șapte ani a meritat sau nu să câștige 120.000 de euro din bani privați?"

Dar să revenim...
Vă veți întreba ce legătură există între cele doua boli pe care le-am pomenit la început și predarea datelor genetice ale românilor către "un proiect", după cum este prezentat în site-ul public. Și deoarece nu se vorbește nicăieri despre o instituție propriu-zisă, ci de "un proiect", al cărui scop declarat pentru public este studierea genomului uman în vederea oferirii de servicii medicale îmbunătățite, nu îl pot numi altfel.

Am întrat pe site-ul "proiectului" și am dat peste lista cu cei care vor avea acces la datele genetice ale tuturor populațiilor țărilor înscrise în această struțocămilă. În afară de instituții de stat și universități din țările participante, pe lista celor 28 de entități care "ajută" proiectul se află și niște ONG-uri cu preocupări în cercetarea genetică. Plus niște societăți private de management (?!) și un specialist in științele vieții, avocat pe persoană fizică (?!), cu acreditare în SUA.

Bun, și ce treabă au toate astea cu maladiile pomenite la începutul materialului?!
Aveți puțintică răbdare, că ajungem și acolo!

Nu toți cunoașteți faptul că medicamentele și vaccinurile nu funcționează absolut identic pentru absolut toată populația globului. Știți totuși că nici toți oamenii nu reacționează absolut la fel la toate bolile.
Dar nu știți că nici toate bolile nu se manifestă obligatoriu la fel pentru toate rasele umane.

Bolile pomenite la început sunt caracteristice anumitor populații. De fapt, strict la obiect, siclemia afectează în principal populațiile africane. Oamenii cu rădăcini genealogice în rasa neagră sunt mai predispuși să dezvolte anemia cu celule in seceră decât indivizii din rasa caucaziană, de exemplu.
Iar boala Tay-Sachs are o predilecție exclusivistă către indivizii cu origini evreiești (aici antisemiții vor fi în delir, că totul de la khazari vine, după cum bine știm).
Aducerea acestor maladii în discuție are rolul de a vă face să înțelegeți că există boli care afectează doar anumite populații. Și pot fi create boli care să afecteze numai anumite populați.

Iar prin "proiectul" denumit frumos "1+Millions Genoms", se dorește să se adune într-o singură bază de date, comună pentru toată Europa, informațiile privind ADN-ul tuturor cetățenilor europeni.
La aceste informații au acces toți cei care fac studii, pentru binele nostru, evident.

Unele dintre instituțiile participante la efortul de grup sunt legate de entități și din alte părți ale lumii. Iar la informațiile la care au acces instituțiile de stat și învățământ din proiect, precum și la rezultatul cercetărilor au acces și... Ghiciți cine!

Conform legii, indirect și structurile militare ale țărilor in care își desfășoară activitatea! Pentru siguranța lor națională, ele pot cere acces și nu există vreo frână legală care să le împiedice să le obțină! Siguranța națională este motivul pentru care oriunde în lume, guvernele au voie să se bage oriunde!

Am cautat, la întâmplare informații despre câteva instituții cu acces la datele genetice. Am ales Universitatea din Valencia. Absolut aleator.
Mi-a fost foarte ușor să descopăr că mediul universitar spaniol are relații bune cu mediul universitar chinez. Apoi mi-am amintit că exact China cumpărase procente bune din datoria spaniolă de stat acum ceva ani. Și tot China declarase Spania drept "cel mai bun prieten al ei în Europa", pentru că în Spania făcuseră chinezii cele mai multe investiții din spațiul UE, în domenii diferite.

Nu am mai cautat legături între celelalte centre de cercetare cu alte state. Ar fi fost un efort cu rezultat așteptat, pentru că toate instituțiile de învățământ superior cu departamente de cercetare pe subiecte interesante financiar sau medical și în orice domeniu care poate fi exploatat cumva, au legături cu universități și din SUA, și din India, și de peste tot. Iar prin universitățile chineze, chiar și cu acum mult-hulita Rusia.

Vă invit să luați voi toate aceste informații și, ca pe niște piese de puzzle, să le puneți în ordine, să le potriviți și să vedeți legăturile incontestabile dintre ele. Imaginea generala vă va face să vă ia cu fiori reci pe șira spinării!

Pentru cei care nu văd nicio legătură între aceste informații și se întreabă "Da' unde e problema?", voi explica.

ADN-ul unei națiuni sau trib (nu contează că vorbim despre milioane de oameni sau mii), o dată analizat furnizează informații privind atât slăbiciunile, cât și punctele forte pe care fiecare populație le are în fața bolilor de orice fel, a tuturor agenților patogeni (a virușilor și a bacteriilor) cunoscuți sau... in dezvoltare.
Sunt lucruri complicate, care se referă la genotip, fenotip și alți termeni cu înțeles neștiut omului de rând.

Așadar, aceste informații pe care guvernul României le pune pe tavă fără acordul expres al fiecărui cetățean ale cărui date genetice și clinice (istoric medical) sunt stocate, nu conțin numai informații despre bolile genetice la care suntem predispuși ca populație, ci sunt date extrem de sensibile despre călcâiul lui Achile pentru fiecare popor.
Și despre istoricul bolilor și despre substanțele care sunt de folos sau la care sunt alergici. Tot!

Bine-nteles, toate aceste date vor putea fi accesate într-un fel sau altul, fără niciun fel de problemă majoră, de structuri militare din întreaga lume. Structuri militare care au în dotare și sub control total laboratoarele în care se dezvolta arme biologice. Exact ca acela din Wuhan, că de el a auzit toată lumea.

Și tot aceste date pot fi vândute de către ONG-urile implicate în minunatul "proiect" către oricine are destui bani și este interesat de asemenea informații care ar trebui să rămână întotdeauna strict confidențiale. In mâini greșite, ele pot facilita exterminarea unei întregi populații ajunse pe motiv politic, indezirabile.

Bine-nteles, faptul că acest lucru ar fi ilegal ne îndreptățește să fim convinși ca așa ceva lucru nu se va întâmplă niciodată - prea e ca un scenariu de film SF.

Și să nu uităm că acele ONGuri sunt la fel ca toate celelalte ONG-uri. Organizații cinstite, care funcționează cu banii unor persoane influente și bogate, implicate în acte de caritate și filantropie la nivel mondial, precum Soroș sau Bill Gates.

Dar stați liniștiți! Nici măcar o singură persoană din cele câteva mii care au sau vor avea acces la datele sensibile ale populației Europei nu poate fi coruptă, nici șantajată, nici racolată de un serviciu de informații ostil Europei sau organizație teroristă din lume!

Doamne-ferește, așa ceva este absolut imposibil.
Pentru că avem GDPR, nu?!
Stați calmi, transmiterea tuturor acestor informații este spre binele nostru.

Toate datele se adună strict pentru conceperea de tratamente foarte eficace (pentru orice boală am avea acum sau ar apărea absolut accidental în viitor) de către companii farmaceutice gigant, neinteresate absolut deloc de profit, ci numai și numai de binele general!

Și acest pas spre "un mai bine general" nu este nou. Din surse oficiale am aflat că "În noiembrie 2022, proiectul Genomic Data Infrastructure (GDI), cofinanțat în cadrul programului Digital Europe, a fost lansat, marcând începutul fazei de extindere și sustenabilitate a inițiativei 1+MG. Obiectivul acestuia este de a stabili o infrastructură de date pentru datele genomice și clinice în toată Europa."

Nu-i așa că vă bucurați?