ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Diana Șoșoacă a participat la un festival de tip New Age la Sibiu, Holistic Fest, organizat de Asociația Națională de Terapii Holistice și Metafizice, condusă de Johann Muller Dragoman.

Impresia despre montajul video (găsit pe acest cont de YouTube - n.n.), cu tăieturi din discursurile la conferință ale altor participanți și un interviu dat de senatoare, e că e tendențios. Adică are intenția de a ataca prin ce se cheamă „vină prin asociere”. Totuși, dacă criticăm alunecarea lui Vasile Bănescu pe panta progresismului, nu putem să nu vedem că ecumenismul de tip New Age, de unire a tuturor religiilor, pe care îl promovează Diana Șoșoacă, e încă mai periculos.

În montajul video, cele mai mari sminteli le spune actorul Dorel Vișan, care tinde să fie tot mai confundabil cu rolurile de torționar și milițian, dar cu o pasă mistică tot mai dusă cu sorcova. Dorel Vișan crede că Iisus Hristos a fost un personaj inventat, într-o serie de profeți și yoghini oarecare, că Evangheliile au fost falsificate să ne ascundă adevărul despre reîncarnare, și ne recomandă meditația. Concentrarea trebuie să se facă minim 3 ani, dar de preferință 5, cu privire fixă într-un punct și apoi ajungi la iluminare.

La conferință au participat tot felul de șamani, energo-terapeuți, vânzători de cristale vrăjite, care aduc banii și cresc potența, reparatori de chakre, comunicatori cu spiritele. Altă vedetă politică, profesorul Florian Colceag, a povestit cum a fost îmbunătățită meteorologia Australiei printr-un efort de meditație colectivă mult mai eficientă decât dansul paparudelor. (E esențial ca meditația să aibă loc la aceeași oră, pe toate meridianele globului, ca să funcționeze, ne-a asigurat cel prezentat în presă ca „antrenorul de genii”.)

Diana Șoșoacă a dezvăluit în interviu că „poporul român trăiește cu o vibrație foarte joasă. (..) Vibrația trebuie să fie înălțată. Așa că cumva va trebui să fie o unificare a tuturor spiritelor pure... Indiferent din ce religie ești, dumnezeul în care cred majoritatea religiilor, dacă ne întoarcem în spate cu religiile, cum au ajuns o groază de religii, dacă te uiți la esența lor toate înseamnă iubire, pace, un dumnezeu, tatăl tuturor văzutelor și nevăzutelor, făcutelor și nefăcutelor...”

Nu e prima nefăcută a Dianei Șoșoacă, fiica unei așa zise inițiate în masonerie. Înainte să se lanseze în politică, a fost simpatizantă a mișcării #rezist, opunându-se construcției Catedralei ca risipă de bani. Ulterior, a revenit la sentimente mai bune față de Biserică, s-a afișat la pelerinaje, a protestat împotriva închiderii bisericilor de Paște, l-a reprezentant în instanță de Teodosie. Dar din când în când se mai leagă de „mercedesurile și talăngile de aur ale popilor”, sau mai face referiri la spiritualitatea pre-creștină a geto-dacilor.

PS Reacțiunea: În materie de religie, nu am absolut nicio "teorie originală" în afara învățăturii creștin-ortodoxe. Asta e, sunt un lipsit de originalitate. N-am de ce să mă apuc să explic fanilor lui Dorel Vișan sau Florin Colceag de ce nu li se aliniază planetele, li se defectează chakrele sau nu îi mântuiesc cristalele și meditația zen. Cum n-am stat să-i explic lui Bivolaru sau Cioloș de ce nu e bine sa bea pipilică. Cine-i crede pe aceia, merge cu ei. Cum și-au spus ei o parere, mi-am spus și eu.

Afișul manifestări ezoterice: