ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că va schimba denumirea de Variola Maimuțelor deoarece se teme că ar putea provoca reacții rasiste.

Deși numele bolii care a infectat anul acesta peste 1.600 de persoane din 39 de țări a fost pronunțat pentru prima oară chiar în Africa, el nu ar respecta directivele OMS, care descurajează utilizarea denumirilor geografice sau de animale.

De aceea, Organizația a decis să schimbe acest nume, scrie Bloomberg.

Peste 30 de oameni de știință din mai multe țări, care se pare că nu au de lucru în actuala acalmie COVID, au avertizat săptămâna trecută că denumirea Variola Maimuțelor este „rasistă” și „stigmatizantă” și că ea trebuie schimbată „de urgență”.

Aceștia au explicat într-o scrisoare deschisă:

„A nu susține și adopta numele și clasificarea propuse poate duce la o pierdere a interesului pentru menținerea unei supravegheri active și a notificării rapide a agenților patogeni, cu potențial epidemic și pandemic.”

Cu alte cuvinte, în loc să înspăimânte și să creeze panică, numele de Variola Maimuțelor poate duce la bășcălie publică. La mișto sanitar.

De aceea, „experții” au sugerat un nume mult mai serios și cu o aură de mister științific: „hMPXV”.

Straniu este că denumirea propusă nu este decât o abreviere a „virusului de variola maimuțelor la om”.

Deci, în abreviere, va fi vorba în continuare de „maimuțe”, doar că termenul nu va fi pronunțat pe șleau.

Aceiași „oameni de știință” s-au declarat indignați că, deși provine din Africa, opinia publică tinde să lege epidemia actuală de... Africa. Sau de Africa de Vest. Sau de Nigeria.

Ceea ce este greșit, suntem avertizați. La fel de greșit cum a fost să numim un virus care provenea din Wuhan „virusul din Wuhan”. De aceea, i s-a spus SARS-CoV-2, iar bolii COVID-19.

Știința, cât e ea de exactă, nu poate merge până acolo încât să spună lucrurilor pe nume.

Și scrisoarea „experților” explică:

„Ca oricare altă boală, ea (Variola Maimuțelor) poate apărea în orice regiune a lumii și infecta pe oricine, indiferent de rasă sau origine etnică. De aceea, credem că nici o rasă sau culoare de piele nu ar trebui să reprezinte chipul acestei boli.”

De minorități sexuale nu au pomenit nimic „experții”.

Directorul OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a confirmat prompt marți că organizația sa „lucrează cu parteneri și experți din lumea întreagă pentru a schimba numele virusului Variolei Maimuțelor, al cladelor sale și al bolii pe care o provoacă”.

Semn că scrisoarea deschisă a celor peste 30 de „experți indignați” a fost pusă la cale de conivență cu OMS.

La final, o întrebare și o constatare.

ÎNTREBARE: A gândi că „maimuță” este un cuvânt „rasist”, deci a face analogii între animal și o anumită rasă de oameni, nu este ea însăși Cea mai sinistră și toxică Formă de Rasism?

CONSTATARE: Pe 23 iunie, OMS se întrunește pentru a stabili dacă Variola Maimuțelor reprezintă o urgență sanitară mondială. Adică o nouă Pandemie. Rezultatul pare stabilit dinainte.

Atenția pe care OMS o acordă denumirii bolii, pentru a o face cât mai „serioasă” și mai „misterios-științifică” (hMPXV) – deci mai terifiantă, precuparea față de mesajul subliminal pe care această denumire îl transmite opiniei publice, precum și numărarea bob cu bob a cazurilor în toată lumea și anunțarea loc cu tămbălău mediatic ar trebui să ne dea fiori reci pe spinare.

Se repetă Scenariul COVID.