ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Republicii (începând cu 21 decembrie 2014), 61 de ani, vaccinat - foto stânga cere Ministrului Sănătății, 37 de ani, vaccinat (la al doilea mandat de ministru) - foto dreapta, să facă ceva ,,magic'': „să lucreze cu celeritate la un proiect de reformă pentru întregul sistem de sănătate din România și aștept cât de curând primele idei, pentru a putea demara această reformă”. Da? Primele idei, la 10 luni de la debutul pandemiei și 102 miliarde de lei (deficit bugetar) mai târziu.

Cei doi sunt în fața probabil celui mai dotat spital din România din prima linie împotriva COVID, Institutul Matei Balș, unde astăzi au murit în chinuri 5 persoane (4 carbonizate) în urma unui incendiu.

Avizele? Okey... încă din noiembrie 2020, aripa de la București tocmai fusese renovată în timp ce spitalul de la Piatra Neamț încă fumega. Centrala termică a spitalului din prima linie? E ok și ea, pentru că nu poate să nu fie ok dacă nu există.

De vină? Cu siguranță Acarul Păun, deși tragedia se întâmpla la mai puțin de trei luni după ce alte 10 persoane bolnave COVID au murit tot în chinuri în sistemul medical la care au apelat ca să nu moară.

Fotografia nu este făcută de Alexandru Nanău, ci de Administrația Prezidențială. În atfel de momente, cei doi din fotografia de mai jos nu trebuie să prezinte doar condoleanțe familiilor victimelor care au venit la spital ca să nu moară și au murit în chinuri.

E oare atât de greu să își ceară iertare, având în vedere că moartea lor violentă în locul în care au venit ca să nu moară se întâmplă la nici trei luni după tragedia de la Piatra Neamț?