ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Întreaga națiune este oripilată că un pensat de 19 ani a ucis doi tineri, la o margine de drum, în Vama Veche. Zeci de articole disperate în presa sistemului, zeci de minute în șir de știri citite de pe prompter, nesfârșite ore de emisiuni televizate și toți arată cu degetul spre un puștan crescut în praf de coca și spre părinții lui.

Total greșit.

Pensatul și părinții lui ar trebui să angajeze o armată de avocați și să dea în judecată, la Judecătoria care nu există, toate instituțiile statului numit România.

Le trecem în revistă, fără să dăm relevanță poziționării lor în listă.

Ministerul Educației, din cauză că a traumatizat psihic un copil, pe parcursul mai multor ani școlari, prin interdicția de a consuma droguri în sala de curs. În timpul orelor, nu în recreații, care sunt făcute pentru sex în WC (aveți idee în câte licee din Capitală și provincie se întâmplă asta, pe mutește?).  

Ministerul de Interne, prin autoritățile responsabile, din cauză că l-au supus unui examen chinuitor la obținerea permisului auto, deși băiatul avea deja la bord câteva zeci de mii de kilometri parcurși cu nasu-n praf. Aici ar trebui să se ceră și tac-su ca păgubit, pentru banii cheltuiți aiurea. Să-l pună pe Mugurel să-i plătească statul despăgubiri și returnarea banilor cu dobânda corect practicată în cămătărie - meserie de aur, glugă n-o cuprinde.

Încă o dată Ministerul de Interne, prin autoritățile responsabile, în comun cu Ministerul Mediului, din cauză că i-au dat drumul în noaptea dinaintea accidentului mortal, fără să-i pună ceva praf la pachet, fără să-l servească măcar cu o liniuță, să-și revină băiatul după infuzia cu aerosoli de marea neagră, extrem de dăunători conducerii auto.

Și, nu în ultimul rând, procesul ar trebui îndreptat împotriva Justiției. Prins, în 2022, cu câteva grame de droguri, abuzatul nostru a fost jignit cumplit de judecătorii Tribunalului București, care au confirmat renunțarea la urmărirea penală, considerând că fapta a fost mai degrabă una întâmplătoare decât una premeditată, în loc să îi ofere autorului un certificat de consumator fidel. Sigur, judecătorii trebuie să împartă responsabilitatea cu procurorii DIICOT, cei care, cu un maxim dispreț, au stabilit că actul de eroism al tânărului Pascu este lipsit de interes public.

Asta a fost bomboana pe colivă și probabil că doar educația spartană primită acasă, în primii 13 ani de viață fără praf, l-a împiedicat pe eroul nostru să clacheze. Mai mult, spre lauda lui, a găsit putere să le demonstreze tuturor că tot ceea ce face el e de interes public. Și, până la urmă, cum ar zice unul dintre bunii mei prieteni, pensionat general cu pensie specială, ce căutau cei doi pe stradă, la așa o oră târzie din noapte?

Famiglia Pascu at trebui să îî treacă pe lista pârâților și pe Roberta Marina Dragomir și pe Sebastian Andrei Olaru.

Truman Capote spunea: "problema, când trăiești în afara legii, este că nu mai beneficiezi de protecția ei”. În România, este exact pe dos.

Constanța, 27 august 2023

 

Doru Dendiu este jurnalist profesionist și ne face bucuria de a scrie și la ActiveNews