ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Inscripții: Familia Michail Bocca
Adrian Bocca *1897 † 1897
Artemisia Bocca *1899 † 1916
Ana Bocca *1843 † 1918
Ermiona Zugrav, născ. Bocca *1894 † 1925
Victor Bocca *1901 † 1929
Emilian Bocca *1861 † 1932
Aurelian Bocca *14.V.1896 † 9.II.1940
Starea: bună. 
Amplasarea: parcela 4.
 
Mihai (Mihail) Bocca (? - ?), arhidiacon mitropolitan, vicepreședinte la Partidul Național Român. După mărturisirile lui Sextil Pușcariu aflăm că în toamna lui 1918 Iancu Flondor, ca să nu fie prins ca ostastec de legiunile ucrainene, s-a ascuns împreună cu Dori Popovici în Reședința mitropolitană la Mihai Bocca.
 
Strămoșul Bocca a fugit din Ardeal și s-a stabilit ca țăran în Botușana din Bucovina. El a avut mai mulți feciori și fete. Un fecior, Tichon, a fost paroh la biserica Sf. Paraschiva din Cernăuți, altul, Amfilohie, a fost preot la Câmpulung și era căsătorit cu Aspazia, fiica parohului Antonovici din Arbore. Împreună au avut 15 copii (unii morți la vârste foarte fragede), dar o să-i menționăm numai pe aceia, despre care am spicuit ceva informații. Emilan Bocca (? - ?), a studiat, ca și fratele său la universitatea cernăuțeană, fiind deasemenea membru activ al Societății Academice „Junimea” (1883 – 1885). Fiind olog de picioare a intrat în serviciul de finanțe, unde a fost perceptor. Nu s-a căsătorit și a trăit la fratele său Victor în fosta str. Transilvaniei, 21 (azi str. Principală). Adrian Bocca (? - ? ) a fost paroh în Bucșoaia, diacon mitropolitan, prefect de studii la seminarul clerical din Cernăuți, membru al Partidului Creștin Social Român din Bucovina. Împreună cu fratele Mihai, cu directorul cancelariei mitropolitane Eugen Neșciuc și profesorul Dimitrie Țopa la însoțit pe mitropolitul Vladimir de Repta la tratativele cu comandamentul rusesc din 2 septembrie 1914 pentru a salva orașul de distrugeri.  Victor Bocca (1866 – 09.06.1931, Cernăuți), administrator la Spitalul central din Cernăuți. Studiile superioare le face la universitatea cernăuțeană, fiind și membru activ la Societatea Academică „Junimea” în anii de studii 1884- 1887 (membru în comisia literară). A fosat căsătorit cu Sofia Mihailovici cu care a avut două fiice: Silvia și Livia. Eleonora (? - ?) a fost căsătorită cu  Ioan Voloșciuc cu care a avut cinci copii.  

În criptă sunt înmormântați copiii lui Mihai Bocca, Adrian, Artemisia, Ermiona (Hermiona, căs. Zugrav), Victor și Aurelian, precum și sora lui Mihai, Ana (nu a fost căsătorită) și fratele Emilian.
 
(Din cartea în curs de apariție „Cimitire vii”)
 
Ar putea fi o imagine cu monument și în aer liber