ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De curând am primit punctul de vedere al Colegiului Medicilor din România exprimat prin reprezentantul său, prof.  Coriu Daniel, pentru un dosar de discriminare depus  la  Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării de către mine și Asociația Stop Discriminării Cetățenilor al cărei președinte este domnul Dan Băzăvan. Afirmațiile președintelui CMR sunt surprinzătoare, nu doar în ceea ce mă privește, așa cum veți putea observa citind documentul atașat.

În acest document, printre altele se afirmă că :

-        am respins public  ”mijloace de diagnostic, tratament și profilaxie recunoscute de comunitatea științifică academică medicală” . M-am întrebat de multe ori care este comunitatea științifică academică pe care tot o invocă președintele Colegiului Medicilor.

-        am invocat "teorii ale conspirației fără nicio bază reală”. Când a făcut această afirmație, profesorul Coriu a uitat de numeroasele petiții cu argumente științifice pe care le-am trimis către CMR în această perioadă, la majoritatea neprimind niciun răspuns.

-        este inacceptabil să denigrez alți ”medici care au purtat un veritabil război împotriva unui virus care a provocat la nivel mondial in mod obiectiv până in acest moment 688.306.638 de cazuri de îmbolnăviri și 6.874.397 de decese. ” În intervențiile mele nu am denigrat medicii, ci am atenționat asupra unor măsuri nepotrivite luate autorități privind sănătatea oamenilor, aducând, de fiecare dată , dovezi medicale. Din păcate, in ciuda argumentelor medicale solide, acestea au fost ignorate.

-        Metodele de tratament , dar și de prevenție au fost cele agreate la nivel mondial, de comunitatea medicală, luându-se în considerare particularitatea pandemiei de SARS-Cov-2 declarate în anul 2020. ” ”Chiar dacă acestea nu au putut fi testate în ani sau chiar zeci de ani cum este cazul altor boli, având în vedere apariția pandemiei , era de datoria comunității medicale să vină în sprijinul pacienților cu cea mai bună soluție în cel mai nefast context”. Din nou se invoca comunitatea medicală care se pare că nu include toți medicii , ci doar anumiți medici, fără a se ști pe ce criterii. 

-        Campania de vaccinare nu a fost eficientă și sănătatea publică a fost subminată deoarece nu a fost atinsă masa critică de 95%,  cauza fiind vocile care au ” instigat populația la nerespectarea măsurilor profilactice” sau care ”au sabotat campania de vaccinare pe baza unor speculații pseudoștiințifice sau chiar a unor date complet rupte de realitate”. Rezultă că medicii care au pus întrebări în legătura cu vaccinarea covid si nu numai, care au venit cu argumente medicale ce au fost total ignorate de CMR , dar și de alte instituții, au fost considerați instigatori. In același timp, chiar profesorul Coriu recunoaște ulterior că scăderea eficacității vaccinurilor este o problemă cunoscută  -  ”ezitarea la vaccinare în rândul unor grupe de populație și scăderea eficacității vaccinului reprezintă o provocare continuă”.

-        Explicarea informațiilor medicale și înțelegerea lor de către români este dificilă , România fiind ”țara cu cei mai mulți analfabeți” conform unui studiu publicat în 2013. În plus se menționează (fără bibliografie) că profesorul de psihiatrie Florin Tudose afirma în 2011 că ”aproximativ 30% din populația României este dispusă să creadă orice teorie a conspirației” și că ”Această viziune, în care toți complotează , vor să te distrugă , se numește delir de persecuție. E triumful gândirii leneșe”.

-          Profesorul Coriu oferă o definiție a delirului persecuției care diferă  de simplele gânduri paranoice prin faptul că ”persoanele cu acest delir sunt extrem de convinse de credințele lor, iar asta le afectează în mod drastic buna funcționare ”. Președintele CMR merge mai departe cu analiza acestei probleme psihiatrice considerând că delirul reflectă cultura contemporană, în prezent acesta fiind in conexiune cu tehnologia. Mai mult, fără a prezenta vreo referință bibliografică ci doar o trimitere la niște ”studii realizate de cadrele didactice ale Facultății de Psihiatrie împreuna cu studenții” (!?),  profesorul Coriu afirmă din amintiri că delirul de persecuție afecta ”în 2011 circa o treime din populația țării ” (!!!). Expunerea președintelui CMR despre delirul de persecuție continuă cu afirmația tulburătoare ”Deși există terapii pentru combaterea ei , practic aceasta este incurabilă deoarece pacienții refuză tratamentul, deoarece ei nu se consideră bolnavi”.  Ce să înțeleg din acest curs despre delirul de persecuție ținut de către un medic hematolog pentru domnii de la CNCD, referindu-se la cazul meu? Că domnul Coriu, neputincios în fața argumentelor mele medicale susținute de studii, a  ales să-mi pună diagnostic psihiatric și să-mi recomande și medicație? 

-        Domnul profesor nu se limitează doar la a pune diagnostice psihiatrice. Tirada continuă cu afirmația ” Mediul online favorizează și încurajează acest tip de paranoia, iar această circumstanță agravantă vine pe un teren fertil deja pregătit: nivel foarte scăzut de educație, lipsa obișnuinței de a gândi și de asuma răspunderea propriilor fapte”. Prin urmare, dacă cineva nu este de acord cu domnul profesor nu este educat, nu gândește și acționează irațional. Să înțeleg că președintele CMR afirmă că românii care nu s-au vaccinat (57%) precum și cei care și-au dat seama in ce capcană au intrat vaccinându-se și au început să vorbească, sunt needucați și lipsiți de raționament?  

-        Apogeul expunerii profesorului Coriu este atins în următoarea afirmație  ” Or, sumarizând întreg acest  ”tablou clinic ”, putem afirma că promovarea și derularea unei campanii de vaccinare care trebuie să atingă un punct critic de peste 95% din populație, în condițiile în care 50% din populație este afectată de analfabetism (clasic sau funcțional), iar 30% este în suferință sub o formă sau alta este o provocare imensă pentru sistemul sanitar. În acest context dificil o campanie susținută de subminare a măsurilor de sănătate preventive și curative dar și de defăimare a profesioniștilor care promovează/realizează aceste măsuri de către alți profesioniștii din sistemul sanitar este - în opinia Colegiului Medicilor din România intolerabilă.” Din această afirmație rezultă părerea pe care o are președintele Coriu față de români, considerând că un procent de 80% dintre aceștia fie sunt analfabeți (clasic sau funcțional), fie sunt bolnavi psihic. Așa justifică profesorul Coriu eșecul campaniei de vaccinare covid susținută și de Colegiul Medicilor din România... Dacă nu aș fi trimis atâtea petiții argumentate cu studii la care nu am primit răspuns, daca nu aș fi cerut dezbateri publice, aș fi crezut că este vorba de lipsă de profesionalism, dar când citesc aceste afirmații, văd aroganță, scârbă față de semeni, precum și alte lucruri mai grave...

Nu mai am cuvinte!

Doamne ajută!