ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Cum întotdeauna mă țin de cuvânt, am participat ieri, în pofida interdicției date de conducerea UMF, la examenul grupei mele de anul III. Pentru ascultarea și notarea studenților, se alcătuise o comisie din care eu nu făceam parte, care includea și pe unul dintre prodecani, coleg cu noi la IGH. Directorul de curs m-a atenționat că nu am voie în sala de examen, conform adresei primite de la Decanat în urma Deciziei nr. 517/12.05.2021 (împotriva căreia am formulat o Plângere prealabilă la care nu am primit niciun răspuns) a Consiliului de Administrație al UMF Iași. Am replicat că, fiind nevaccinat și netestat, deci periculos pentru comunitate, voi sta la câțiva metri distanță de ceilalți participanți. Și acolo am rămas.

Examenul s-a desfășurat în amfiteatru, doar oral, fără manevre practice în prezența bolnavilor. Toată lumea purta măști de pânză.

Pe la jumătatea examenului, am primit vizita doamnei Decan (o premieră în cei 28 de ani de când particip la examenul cu studenții - doar la Rezidențiat se obișnuia ca sălile de examen să fie vizitate de persoane din conducere). Doamna profesor s-a interesat dacă totul se desfășoară normal; i s-a răspuns că da, cu excepția faptului că în sală se află un cadru didactic care nu are dreptul să participe. Adică eu. Doamna Decan m-a întrebat dacă am cunoștință de decizia UMF, am spus că da, dar am decis să nu o respect, considerând că obligațiile didactice prevalează. „Deci, vă asumați?”, m-a întrebat. Nu aveam cum să răspund că nu, doar am greșit ușa și am nimerit din întâmplare acolo, așa că am admis că da, îmi „asum”, indiferent ce-o fi însemnând asta.

S-a făcut ulterior o „notă de constatare” a prezenței mele neregulamentare în incintă și urmează a fi înaintată forurilor competente întru înfierare și sancționare.

După o săptămână de vacanță, va începe sesiunea de restanțe, unde sunt implicat, de data aceasta, în calitate de director de curs. Dacă la examenul de față prezența mea nu era indispensabilă, la cel care va urma la începutul lunii iulie lucrurile vor sta total diferit. Deocamdată, CA al UMF nu a redactat o nouă decizie care să vizeze cea de-a doua sesiune, astfel încât, pe moment, nu am ce contesta și nici în pericol de a fi neregulamentar din nou nu sunt.

Pentru orice eventualitate, am scos chitara din ungherul în care era uitată și am început să exersez din nou, pentru cazul în care voi fi nevoit, începând din toamnă, să-mi câștig existența cumva.
 
Nota redacției: Starea de Libertate va fi alături de dr. Răzvan Constantinescu marți la Iași, când acesta își va susține nevinovăția în fața acuzațiilor venite de la Colegiul Medicilor. Toți cei care doresc să se alăture acestei mișcări spontane sunt așteptați marți, 22 iunie 2021, la ora 14:00 la adresa: Colegiul Medicilor Iași, bd. Carol I nr.5. Detalii aici.