ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


CĂTRE: MINISTERUL SĂNĂTĂȚII relatii.publice@ms.ro

COLEGIUL MEDICILOR DIN ROMÂNIA office@cmr.ro

PREȘEDINTELE ROMÂNIEI, DOMNUL KLAUS IOHANNIS procetatean@presidency.ro

GUVERNUL ROMÂNIEI drp@gov.ro

COMISIA DE SĂNĂTATE DIN SENAT comsan@senat.ro

COMISIA PENTRU CERCETAREA ABUZURILOR, COMBATEREA CORUPȚIEI ȘI PETIȚII cabu@senat.ro

COMISIA PENTRU APĂRARE, ORDINE PUBLICĂ ȘI SIGURANȚĂ NAȚIONALĂ comap@senat.ro

COMISIA PENTRU BUGET, FINANȚE, ACTIVITATE BANCARĂ ȘI PIAȚĂ DE CAPITAL comisiabuget@senat.ro

COMISIA PENTRU MUNCĂ, FAMILIE ȘI PROTECȚIE SOCIALĂ cmun@senat.ro

COMISIA PENTRU DREPTURILE OMULUI, EGALITATE DE ȘANSE, CULTE ȘI MINORITĂȚI steluta.gheorghe@senat.ro 

DOMNULE/DOAMNĂ PREȘEDINTE

        
Subsemnata HAGIMĂ GEANINA ELENA, medic primar obstetrică-ginecologie , solicit ca în temeiul dispozițiilor art. 31 – Dreptul la informație - din Constituția României, Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, Legii nr. 46/2003 a drepturilor pacientului și Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, să răspundeți la următoarele întrebări referitoare la decesele postvaccinare covid, protocolul de necropsie al persoanelor decedate postvaccinare covid, modalitățile de obținere a compensațiilor materiale pentru persoanele / familiile celor ce au suferit reactii severe sau deces postvaccinal, precum și la doua întrebări legate de vacccinarea personalului medical și despre motivele continuării campaniei de vaccinare anticovid în ciuda evidențelor că dozele booster nu sunt utile în limitarea transmiterii virusului si nici in prevenția bolii.
        
Ca urmare a unei adrese pe care am formulat-o către INSP am primit informația conform căreia au fost raportate și investigate până în prezent 28 de decese după vaccinare. INSP mi-a comunicat că pentru a obține protocolul de investigare a deceselor postvaccinare, este necesar să mă adresez Comisiei de Medicina Legală, fără a mi se oferi vreo adresă de e-mail sau vreun nume de instituție căreia să-i adresez întrebarea. Am presupus că această comisie ar trebui să aparțină de Institutul de Medicină legală căreia i-am adresat o petiție prin e-mail la care nu mi s-a oferit  număr de înregistrare si nici răspuns.
        
Prin urmare, considerând că sunt lucruri importante care nu sunt  lămurite, vaccinurile covid având aprobare condiționată (ceea ce implică automat un proces de urmărire atent și o investigare responsabilă a reacțiilor adverse și a deceselor postvaccinare), vă rog să-mi răspundeți la întrebările de mai jos. Dacă aceste informații nu pot fi oferite de dumneavoastră, vă rog să mă ajutați să obțin răspunsul la întrebări, trimițând dumneavoastră aceasta petiție mai departe către instituțiile abilitate, având în vedere că solicitarea mea către Institutul de Medicină Legală a fost ignorată.
        
1. Cine a raportat decesele apărute postvaccinal (medicul de familie/ medicul specialist/ familia persoanei decedate).
        
2. Câte dintre aceste decese postvaccinale au fost urmate de necropsie?
        
3. Care a fost relația temporală a deceselor cu efectuarea vaccinului (număr de decese între 0-48 ore, 48h-14 zile, 15-30 zile,  >30 zile) ?
        
4. Cine a decis că aceste cazuri trebuie investigate?
        
5. Care este componența Comisiei de Medicina Legală care a efectuat aceste necropsii și a raportat concluziile?
        
6. De ce instituție aparține această comisie si conform cărei legi s-a constituit?
        
7. Care a fost protocolul necropsiei (vă rog să detaliați)?
        
8. Câte dintre decesele postvaccinare covid au fost confirmate de către Comisie ca fiind cauzate sau precipitate de vaccinarea covid?
        
9. Ce țesuturi/organe au fost prelevate/analizate de la persoanele raportate ca fiind  decedate din cauza vaccinurilor covid ?
        
10. S-a efectuat imunohistochimie la nivelul țesuturilor afectate pentru detecția proteinei spike concomitent cu imunohistochimie pentru detecția nucleocapsidei virale, așa cum a procedat profesorul german Burkhardt pentru a diferenția între leziunile produse de vaccin și cele produse prin boala COVID?
        
11. Au fost realizate teste toxicologice persoanelor decedate post vaccinal?
        
12. Au fost investigate și decesele apărute ca urmare a unor reacții tardive, după primele 30 de zile de la vaccinare? Câte astfel de decese au fost investigate și care au fost concluziile?
        
13. Unde sunt prezentate pentru public concluziile acestor investigații, pentru informarea transparentă a populației având în vedere că vaccinurile au aprobare condiționată până în anul 2023?
        
14. A fost analizată compoziția vaccinurilor din loturile implicate în decese postvaccinale, așa cum prevede Ghidul de investigare cazuri RAPI.pdf al INSP - https://insp.gov.ro/centrul-national-de-supraveghere-si-control-al-bolilor-transmisibile-cnscbt/metodologii/ ?
        
15. Cine răspunde și plătește daunele postvaccinare (firma producătoare, Statul Român, Uniunea Europeană?).
        
16. Din ce fonduri se plătesc compensații pentru daunele postvaccinare (reacții adverse severe, decese?
        
17. Care sunt pașii pe care trebuie să-i urmeze persoana ce a suferit daune postvaccinare sau familia persoanei decedate din cauza vaccinului pentru a obține aceste compensații?
        
18. De ce mai continua campania de vaccinare anticovid având in vedere rezultatele studiului https://www.ecdc.europa.eu/sites/default/files/documents/covid-19-analysis-vaccine-effectiveness-healthcare-workers.pdf și indicatorii de pe site-ul ECDC https://covid19-country-overviews.ecdc.europa.eu/key_epidemiological_indicators.html indică faptul că dozele booster sunt ineficiente.
        
19. De ce credeți că personalul medical românesc, deși a fost vaccinat primar- cu două doze în procent foarte ridicat (peste 90%), a efectuat prima doza booster în procent de 18% și a doua doza booster in procent de doar 1%, în timp ce media europeană a fost de peste 60% pentru prima doza booster și de peste 10% pentru a doua doză booster https://www.ecdc.europa.eu/sites/default/files/documents/covid-19-analysis-vaccine-effectiveness-healthcare-workers.pdf? Este posibil ca personalul medical românesc, datorită pregătirii medicale solide și a perfecționării continue  să fi înțeles că aceste doze booster nu sunt eficiente și sunt chiar nocive?
        
20. De ce se continua și se condiționează intrarea pacienților în unele spitale românești de purtarea măștii și de testele de detecție covid, din moment ce în România numărul cazurilor noi si al deceselor  a fost  foarte redus în ultimele 9 luni, atât în valori absolute, cât și raportat la țările care au avut procent ridicat de vaccinare și revaccinare https://ourworldindata.org/covid-cases?

Petiția în format PDF AICI