ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Stiați că ...

În anul 2022 Clubul de la Roma a sărbatorit un eveniment important?

„Anul 2022 a marcat cea de-a 50-a aniversare a raportului de referință al Clubului de la Roma, "The Limits to Growth". Acest raport - publicat pentru prima dată la 2 martie 1972 - a fost primul care a modelat sistemele interconectate ale planetei noastre și care a arătat clar că, dacă tendințele de creștere în ceea ce privește populația, industrializarea, utilizarea resurselor și poluarea vor continua neschimbate, vom atinge și apoi vom depăși, la un moment dat, în următorii o sută de ani, resursele Pământului.

La aproximativ cincizeci de ani distanță, apelul pentru o schimbare de direcție era mai urgent ca niciodată. Modelarea din raport a fost remarcabil de precisă, având în vedere că lumea declară că urgența climatică este reală și că ecosistemele globale sunt la limita distrugerii. Cincizeci de ani au oferit o ocazie excelentă de a privi în urmă, de a privi înainte la tendințele examinate în raport și de a asculta liderii de opinie, oamenii de știință și politicienii de renume internațional cu privire la modul în care putem crea un nou cadru critic pentru a trăi și a prospera în limitele planetei Pământ."

Pentru „fact-check”-erși: 

https://www.clubofrome.org/ltg50/

https://www.clubofrome.org/publication/the-limits-to-growth/

https://www.clubofrome.org/wp-content/uploads/2022/02/CoR-LtG-ShortHistory.pdf

Poate este util să ne reamintim ce afirma Dennis Meadows, unul din autorii cărții acestui club, publicată în 1972, "The limits to growth" cu cațiva ani în urmă.

El spune, fără prea multe menajamente, că populația planetei ar trebui redusa în mod "pașnic" de la 8 miliarde la unul, maxim 2 miliarde (atât suportă resursele planetei...) - VIDEO.

Sper ca aceste informații să ne ajute să înțelegem mai bine ce se întâmplă în prezent și să luăm decizii atente pentru sănătatea și viața noastră...

Mai multe detalii în Conferința ActiveNews - Starea de Libertate de la Cluj.