ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Recent, cercetătoarea de origine italiană Antoaneta Gatti a descoperit că morțile subite intrauterine și ale nou-născuților se asociază cu prezența unor leziuni cerebrale în zona centrilor nervoși ce controlează funcțiile vitale (din trunchiul cerebral și punte), zone în care a detectat și prezența unor particule anorganice metalice nebiodegradabile (1).

Deși aceste particule anorganice metalice se găsesc și în creierul feților și nou-născuților ce au decedat din alte cauze decât subit , cercetătoarea cu multă experiență în domeniul nanopatologiei, afirmă că aceste nano și microparticule particule ar putea explica anomaliile din centrii nervoși responsabili de respirație și circulație la anumite persoane predispuse. Sursa acestor nanoparticule este multiplă. Poluanții de mediu de dimensiuni nanometrice au crescut dramatic în ultimii ani. Nanoparticulele derivate din nanomaterialele utilizate în biomedicină, biotehnologie și industria mediului pot traversa bariera hematoencefalică. Femeia gravidă se poate contamina cu acestea prin inhalare, ingestie, injectare, contact cu pielea etc. Nanoparticulele pătrund în sângele mamei , traversează cu ușurință bariera placentară și intră în final în fluxul sanguin fetal și în creierul acestuia prin traversarea barierei hemato-encefalice.

După cum știm, particule metalice au fost găsite și în vaccinurile anticovid (2, 3). Prin similitudine, putem considera că aceste particule, ca și nanoparticulele lipoproteice pot, la rândul lor traversa bariera hematoencefalică și pot determina afectarea centrilor vitali din trunchiul cerebral și punte cu determinarea de morți subite, așa cum a descris pentru feți și nou născuți cercetătoarea Gatti . Acest mecanism neurologic ar putea fi unul ce ar putea explica o parte din morțile subite ale adulților din ultimaperioadă, alături de alte cauze, ca cele cardiace. Acest mecanism, mai puțin obișnuit, trebuie avut în vedere și în cazul efectuării autopsiilor. Astfel, din protocolul de examinare al persoanelor decedate subit ar trebui să facă parte și o examinare atentă ale zonelor creierului în care se află centrii vitali, atât prin tehnicile anatomopatologice clasice, dar și prin tehnologii mai noi ce identifică nanoparticulele (așa cum propune cercetătoarea Gatti pentru nou-născuții morți subit) reprezentate de microscopul electronic de scanare ( Field Emission Gun Environmental Scanning Electron Microscope) combinat cu spectroscopul cu energie dispersivă cu raze X (X-ray microprobe of an Energy Dispersive Spectroscope).

Într-un studiu din 2017 cercetătoarea a constatat ca vaccinurile umane (altele decât covid) prezentau în compoziția lor nanoparticule neraportate în prospect, care nu ar fi trebuit să existe în aceste produse destinate în principal copiilor (4). Astfel, au fost identificate tungsten, aluminiu, silicon, aur, argint, zirconiu, hafniu, stronțiu, nichel, antimoniu, crom, zinc, platină, bismut, fier, ceriu. În vaccinurile analizate au fost identificați contaminanți diferiți , însă vaccinurile care aparțineau unor loturi diferite , însă cu aceeași denumire, aveau particule similare. Cantitatea de particule străine detectate în vaccinuri și, în unele cazuri, compozițiile lor chimice neobișnuite au uimit autorii articolului. Particulele anorganice identificate nu erau nici biocompatibile, nici biodegradabile, având astfel potențial de a induce efecte adverse fie imediat după injectare, fie după un anumit timp de la administrare. Toxicitatea acestor corpi străini este compusă din toxicitatea elementelor chimice ce le compun, la care se adaugă cea tipică pentru corpurile străine. Din acest motiv, ele induc o reacție inflamatorie. După ce au fost injectate, acele microparticule, nanoparticule și agregate pot rămâne în zona de injectare determinând tumefieri și granuloame, dar pot intra în circulație sanguină, fiind greu de anticipat care va fi destinația lor finală. În multe cazuri însă aceste nanoparticule se distribuie în organism fără a provoca nicio reacție vizibilă, dar este de asemenea probabil ca, în unele împrejurări, ele să ajungă într-un anumit organ în cantitate importantă. Unele dintre aceste particule pot ajunge în creier prin traversarea barierei hemato-encefalice cu determinarea de reacții neurologice. Unele particule, prin interacțiune nano-bio, sunt învelite de proteine, endotoxine sau reziduuri bacteriene, obținându-se „efectul corona”. Compușii de tipul nano-bio de volum mai mare, care nu sunt biodegradabili, pot induce reacții adverse autoimune nefiind recunoscuți ca self de către organism.

Având în vedere contaminările ce au fost observate în toate probele de vaccinuri de uz uman, efectele adverse după injectarea acestor vaccinuri sunt posibile și credibile și au caracter aleatoriu, deoarece depind de locațiile în care sunt transportați acești contaminanții prin sistemul circulator. Autorii au observat particule cu compoziție chimică asemănătoare cu cele găsite în vaccinurile analizate și în cazul studierii contaminării mediului. În majoritatea circumstanțelor, combinațiile detectate sunt foarte ciudate, nu au o explicație tehnică, par a fi rezultatul unui proces de formare aleatoriu ca, de exemplu, prin arderea deșeurilor. În orice caz, indiferent de originea lor, acestea nu ar trebui să fie prezente în niciun medicament injectabil, darămite în vaccinuri, mai ales în cele destinate sugarilor.

În mod normal, după o astfel de descoperire ar fi trebuit să înceapă o anchetă și vaccinurile ar fi fost supuse unui control intens, dar acest lucru nu s-a întâmplat. în schimb, în 2018 poliția italiană a percheziționat locuința cercetătoarei, a luat toată documentația digitală deținută de aceasta, inclusiv laptopuri, computere și flash-drive-uri, practic ani de muncă și cercetare (5). Întâmplarea a avut loc înainte ca cercetătoarea să depune mărturie în ancheta Parlamentului privind daunele provocate de vaccinuri militarilor italieni.

Printre cauzele care poate determina contaminarea creierului cu nanoparticule trebuie menționata poluarea aerului mai ales cu particule de magnetita, care la diametre sub 2,5 microni pătrund în creier, atât pe cale circulatorie cât și pe calea nervilor olfactivi. Mecanismele prin care acest poluant pătrundere în creier sunt descrise în broșura UNICEF din 2017 intitulată "PERICOLUL DIN AER-CUM POATE AFECTA POLUAREA AERULUI CREIERUL COPIILOR " (6). Faptul că praful depus pe ferestre conține o cantitate semnificativă de particule magnetice foarte fine a fost constatat recent și de mine printr-un experiment simplu. Din păcate nu am găsit niciun laborator în România dispus să identifice elementele magnetice din praf. Citind din această broșură despre cele două căi de pătrundere a nanopaticulelor de magnetită în creier devine clar pentru mine că testele PCR pentru covid, prin protocolul de recoltare ajungând până în vecinătatea terminațiilor nervului olfactiv și distrugând bariera protectoare de mucus, nu fac decât să favorizeze pătrunderea acestor nanoparticule direct în creierul nostru; în plus știm că virusul corona are și el afinitate pentru țesutul nervos (7).

Riscul ca nanoparticulele inhalate, ingerate sau din vaccinuri să ajungă în creier este amplificat semnificativ de radiațiile 5 G prin efectele termice și non termice, alături de celelalte tehnologii wireless prin efectul cunoscut de creștere a permeabilității barierei hemato-encefalice (8). Sunt favorizate astfel efectele cerebrale distructive, neurodegenerative ale acestor nanoparticule, mai ales în cazul copiilor.

Este evident că, în acest mediu extrem de poluat cu nanoparticule ce au ajuns și urmează să ajungă în creierele noastre și ale copiilor noștri, tehnologia 5G ne va afecta foarte grav neurologic. Nu este exclus ca o mare parte din morțile subite să fie cauzate prin efectul sinergic al acestor factori: vaccinare, testare, poluare, radiații wireless și mai ales tehnologia 5G. Avem acum motive în plus de a refuza aceasta tehnologie care pe lângă infertilitate și cancere (9) ne afectează ireversibil creierele, punându-ne chiar viața în pericol, prin implicarea în mecanismul morții subite așa cum am descris mai sus.

Dr. Geanina Hagimă

Medic primar obstetrică-ginecologie 

1 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/35133189/ Gatti AM, Ristic M, Stanzani S, Lavezzi AM. Novel chemical-physical autopsy investigation in sudden infant death and sudden intrauterine unexplained death syndromes. Nanomedicine (Lond). 2022 Feb;17(5):275-288. doi: 10.2217/nnm-2021-0203. Epub 2022 Feb 8. PMID: 35133189

2 https://www.forbes.com/sites/siladityaray/2021/08/26/japan-halts-use-of-163-million-moderna-doses-over-contamination-concerns/?sh=adb5cad7603b

3 https://www.forbes.com/sites/siladityaray/2021/10/01/human-error-caused-contamination-of-moderna-vaccines-in-japan-distributor-takeda-says/?sh=5b5a15b21a423.

4 https://medcraveonline.com/IJVV/new-quality-control-investigations-on-vaccines-micro--and-nanocontamination.html Gatti AM, Montanari S. New quality-control investigations on vaccines: micro- and nanocontamination. Int J Vaccines Vaccin 2017;356:00072. doi:10.15406/ijvv.2017.04. 00072.

5 https://www.sgtreport.com/2018/04/world-renowned-scientists-have-their-lab-shut-down-after-troublesome-vaccine-discovery/

6 https://www.unicef.org/sites/default/files/press-releases/glo-media-Danger_in_the_Air.pdf PERICOLUL DIN AER-CUM POATE AFECTA POLUAREA AERULUI CREIERUL COPIILOR

7 https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25281913/. Desforges M, Le Coupanec A, Stodola JK, Meessen-Pinard M, Talbot PJ. Human coronaviruses: viral and cellular factors involved in neuroinvasiveness and neuropathogenesis. Virus Res. 2014 Dec 19;194:145-58. doi: 10.1016/j.virusres.2014.09.011. Epub 2014 Oct 2. PMID: 25281913; PMCID: PMC7114389.

8 https://www.ntia.doc.gov/legacy/broadbandgrants/comments/6E05.pdf. Sage C, Carpenter DO. Public health implications of wireless technologies. Pathophysiology. 2009 Aug;16(2-3):233-46. doi: 10.1016/j.pathophys.2009.01.011. Epub 2009 Mar 14. PMID: 19285839.

9 https://www.europarl.europa.eu/RegData/etudes/STUD/2021/690012/EPRS_STU(2021)690012_EN.pdf. Health impact of 5 G