ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oferim traducerea părții a II-a din articolul exploziv al Dr. Joseph Mercola despre tirania globală care este pe punctul de a fi instaurată de către tehnocrați cu ajutorul Google. Prima parte poate fi citită AICI.
 
Google prezintă mai multe amenințări specifice pentru societate. Este o agenție de supraveghere cu conexiuni militare și puteri de supraveghere ascunse, o agenție de cenzură care are capacitatea de a restricționa sau bloca accesul la site-uri pe internet și are puterea de a manipula opinia publică. Fără Google, visul tehnocraților de a instaura un guvern mondial probabil nu s-ar realiza niciodată, deoarece un astfel de guvern se bazează pe ingineria socială și inteligența artificială.

Google reprezintă mai multe amenințări unice pentru societate, cum sunt următoarele (fără a se limita însă la acestea):

- Google este o agenție de supraveghere cu conexiuni militare și puteri ascunse de supraveghere - Toate produsele Google sunt platforme de supraveghere și, din perspectiva Google, valoarea acestor platforme constă în capacitatea lor de a culege date foarte precise despre noi ca indivizi, cum sunt obiceiuri, gânduri, convingeri, informații despre ce ne place și ce nu, despre probleme de sănătate și multe altele.

O funcție de supraveghere secretă este Google Analytics, pe care site-urile o pot folosi gratuit. Cu toate acestea, plătiți cu datele dvs. personale, pe care Google le vinde terților. În mod colectiv, site-urile care utilizează Google Analytics - și majoritatea o utilizează - fură o cantitate enormă din informațiile dvs. private, urmărind tot ceea ce faceți pe un site dotat cu această funcție.

Totuși, nu aveți de unde să știți dacă un site folosește Google Analytics, așa că supravegherea are loc „în ascuns”.

- Google este o agenție de cenzură cu capacitatea de a restricționa sau bloca accesul la site-uri pe internet - Cea mai mare problemă în legătură cu acest tip de cenzură pe internet este că nu știi ce anume nu știi.

Dacă un anumit tip de informații este eliminat din căutări și nu știi că ele există undeva, nu vei încerca niciodată să le cauți. Și, atunci când căutați informații online, cum puteți ști că anumite site-uri sau pagini au fost eliminate din rezultatele căutării? Răspunsul este că nu știți.

Google și-a asumat, de asemenea, rolul de a fi un arbitru al „știrilor false”, cenzurând informațiile în funcție de propriile sale criterii despre ceea ce este adevărat sau fals. Prin urmare, este foarte ușor pentru Google să cenzureze informațiile care nu sunt în interesul său.

Ca să dăm doar un exemplu, în 2017, Julian Assange a dezvăluit modul în care YouTube îl cenzura pe fostul congresman Ron Paul - pentru că promova pacea! După cum nota Activist Post

„Lucrul la care asistăm... este o măsură de a reduce la tăcere opoziția pașnică... Această represiune coincide, de asemenea, cu o campanie masivă a mass-mediei de a amplifica diviziunea între oameni... pentru a crea o atmosferă atât de divizată încât oamenii să nu caute niciodată să descopere cine îi controlează.”

- Google are puterea de a manipula opinia publică – Prin modificarea clasamentelor de căutare, Google poate manipula opiniile oamenilor cu privire la un anumit subiect.

Potrivit medicului Robert Epstein, care, în calitate de psiholog cercetător cu calificări superioare la Institutul American de Cercetare Comportamentală și Tehnologie, a petrecut mai mulți ani expunând practicile manipulatoare și înșelătoare ale Google, Google are capacitatea de a schimba preferințele de vot în rândul alegătorilor indeciși cu un procent de 63% și puterea de a decide direcția a 25% din alegerile globale – totul fără a lăsa urme.

Această putere de a manipula opinia publică și comportamentul indivizilor este ceea ce îl face un instrument atât de eficient de inginerie socială.

Google este un jucător-cheie în viitorul sistem de credit social

Toate aceste puteri combinate - capacitatea de a supraveghea și urmări fiecare măsură posibilă, de a cenzura și de a bloca accesul la informații și capacitatea de a manipula opiniile – fac, de asemenea, din Google o resursă de neprețuit pentru sistemul planificat de creditare socială.

După cum a raportat Fast Company, sistemul de credit social din China nu este singular. „Un sistem paralel se dezvoltă în Statele Unite, pe de o parte, ca rezultat al politicilor de utilizare din Silicon Valley și din industria tehnologiei, și, pe de altă parte, prin supravegherea activității rețelelor sociale de către companiile private”, scrie Fast Company.

De exemplu, companiile de asigurări de viață folosesc deja conținutul distribuit pe rețelele de socializare, pentru a vă stabili prima. PatronScan este un alt exemplu. Aceste dispozitive sunt utilizate de restaurante pentru a identifica legitimații false și clienții indezirabili, persoanele care au fost anterior date afară dintr-o unitate dintr-un motiv sau altul.

Lista este distribuită între clienții PatronScan, prin urmare, faptul de a avea accesul interzis într-un bar sau restaurant vă blochează efectiv accesul în toate barurile și restaurantele din SUA, Canada și Regatul Unit timp de până la un an. Alte exemple despre cum funcționează acest sistem de credit social pot fi găsite în articolul de la Fast Company

Google este peste tot

Ceea ce ne mai dă motive să credem că succesul continuu al Google este crucial în încercarea tehnocraților de a controla populația mondială și de a impune totalitarismul global este faptul că acesta s-a infiltrat deja în majoritatea sferelor vieții de zi cu zi. De exemplu, Google este implicat în următoarele domenii – iar aceasta este departe de a fi o listă completă. Ca să nu mai spunem că datele personale sunt, de asemenea, colectate din fiecare dintre aceste zone:

Educația copiilor - Multe școli nu mai folosesc cărți tipărite. În schimb, toate lucrările din clasă se desfășoară pe tablete sau computere echipate cu software bazat pe Google, cum sunt Google Classroom, Google Docs și Gmail. Google Chromebook-urile (laptop-uri alimentate de Google) au devenit și mai răspândite în timpul lockdown-urilor din cauza COVID. Practic, niciun copil nu și-ar putea continua educația fără un astfel de laptop.

După cum a relatat Wired, elevii de liceu sunt acum spionați de GoGuardian, un alt instrument de supraveghere Google care le permite profesorilor să vadă ecranul fiecărui elev și să folosească AI (inteligența artificială) pentru a scana e-mailurile elevilor și alte documente. O alertă este trimisă profesorilor și poliției dacă sunt detectate semne de violență sau probleme de sănătate mintală.

Odată ce copiii termină școala, aceștia sunt încurajați să-și transforme conturile școlare în conturi personale, o măsură care permite Google să creeze profiluri detaliate de personalitate și pentru marketing pentru fiecare individ, de la o vârstă fragedă.

Îngrijirea sănătății - Google Health este implicat în cercetarea medicală și extinderea inteligenței artificiale în medicină, în timp ce motorul său de date Google Cloud Healthcare permite „liderilor din domeniul sănătății și științelor vieții să ia decizii pornind de la date neconexe privind îngrijirea sănătății”. Google deține și Fitbit, care îi oferă acces la toate datele dvs. de fitness. De asemenea, lucrează la dispozitivele portabile pentru diagnostice medicale

Promovarea medicamentelor - De exemplu, în 2017, Google a intrat în parteneriat cu Alianța Națională pentru Bolile Mintale și a lansat un test de autoevaluare a depresiei - un test care a condus toți respondenții către o soluție constând în administrarea de medicamente

De atunci, Google și alte companii tehnologice au obținut un acces și mai extins și mai intruziv la informațiile medicale personale ale oamenilor, iar Google vinde aceste date unor terți, ceea ce poate duce la stabilirea unor prime de asigurare mai mari sau la refuzul angajării.

Genomica - Google este, de asemenea, un lider în colectarea de date genetice (pe care le adaugă profilurilor de utilizator) și în dezvoltarea tehnologiilor genetice. După cum se relatează pe blogul Google:

„La Google Health, ne aplicăm tehnologia și expertiza în domeniul genomicii. Iată cercetările recente și evoluțiile din industrie pe care le-am făcut pentru a ajuta la identificarea rapidă a bolilor genetice și pentru a promova echitatea testelor genomice în rândul strămoșilor. Acest proiect presupune un nou parteneriat cu Pacific Biosciences pentru a dezvolta în continuare tehnologiile genomice în cercetare și în clinică.” 

Pe lista acestor tehnologii în dezvoltare se află: „ajutor în identificarea bolilor care pun viața în pericol”, „aplicarea învățării automate pentru a maximiza potențialul datelor de secvențiere” și „susținerea unor resurse și metode genomice mai echitabile”.

Industria alimentară - Google este, de asemenea, puternic implicat în industria alimentară, cu servicii de gestionare a datelor și IA și este omniprezent în spațiul restaurantelor.  

Securitatea la domiciliu - Google a cumpărat recent o parte din ADT și colaborează cu gigantul în domeniul securității la domiciliu pentru o varietate de servicii. Prin urmare, serviciul dvs. ADT nu va mai avea legătură cu securitatea casei, ci mai degrabă cu supravegherea acasă. 

(Va urma)