ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Oferim pentru cititorii Active News a doua parte dintr-o analiză excelentă publicată de Dr. Joseph Mercola pe blogul său. Prima parte poate fi citită AICI

Un sistem bazat pe zero încredere

După cum a explicat informaticianul Aman Jabbi, noul Contract social creat de WEF și aliații săi constituie un sistem bazat pe zero încredere. Într-o închisoare fizică, deținuții sunt supuși unei politici bazate pe zero încredere. Cu alte cuvinte, gardienii nu au încredere în prizonieri și există măsuri de securitate pentru a se asigura că se comportă adecvat. Noul sistem penitenciar în aer liber conceput de WEF se bazează pe aceeași premisă.

Oriunde mergeți, trebuie să dovediți cine sunteți și că valorile dvs. sunt în conformitate cu regulile în vigoare. Așadar, pentru a cumpăra alimente, nu trebuie doar să vă identificați, astfel încât achiziția dvs. să poată fi înregistrată permanent ca una dintre achizițiile dvs., dar trebuie și să respectați anumite standarde de conformitate, altfel CBDC-ul dvs. nu va funcționa.

Valoarea implicită în acest sistem este refuzul, astfel că orice doriți să faceți - absolut orice - trebuie să fie deblocat prin ID-ul dvs. digital. După cum a menționat Jabbi, „Odată ce vom accepta identitatea digitală, acest lucru va însemna sfârșitul pentru umanitate.”

Restricționarea zonală și orașele inteligente formează zidurile închisorii tale

Pentru a vă impune accesul condiționat la viață, va fi folosit geofencing-ul (restricționarea zonală). Stâlpii de lumină inteligenți echipați cu LED-uri care au puterea de a incapacita pot fi utilizați pentru a vă împiedica să treceți dincolo de zona desemnată, dar există și alte mecanisme de geofencing. De exemplu, CBDC-ul poate fi programat să nu funcționeze în afara districtului dvs., iar mașina inteligentă poate fi programată să nu mai funcționeze după ce depășește un anumit perimetru. Jabbi trece în revistă și avântul către orașele inteligente, care vor:

- Limita mobilitatea și elimina deținerea unei mașini
- Controla prin supravegherea folosită ca armă
- Raționaliza consumul de apă, electricitate și gaz
- Îți vor supraveghea discursul
- Îți vor urmări acțiunile și locația 24/7

Înfometați bestia

Jabbi citează o formulă creată de guru-ul filosofic al WEF, Yuval Noah Harrari, pentru a descrie capacitatea tot mai mare a tehnocraților de a pirata oamenii: B x C x D = AHH.

B reprezintă cunoștințe biologice, C este puterea de calcul, D înseamnă date, iar AHH este nivelul capacității de a pirata o ființă umană. După cum a menționat Jabbi, capacitatea de a pirata oameni depinde de alimentarea IA cu un flux constant de date.

Este un „sistem bestie” în sensul că IA este fiara și trebuie hrănită. Hrana sa sunt datele, adunate printr-o serie largă de canale de date, cum sunt camere video, dispozitive de înregistrare, de recunoaștere facială, GPS și senzori de tot felul care alcătuiesc Internetul Corpurilor.

IA este un element absolut crucial pentru succesul închisorii digitale. Fără el, nu poate funcționa. Atunci, soluția este să înfometăm fiara prin a nu-i mai da acces la datele noastre. „Nicio legislație nu poate opri acest lucru. Acest lucru trebuie făcut de oameni.” Pe scurt, trebuie să refuzăm să folosim tehnologiile care ne colectează datele.

Nu le vom putea evita pe toate. Stâlpii de lumină inteligenți și camerele de supraveghere, de exemplu, nu pot fi evitate decât dacă eviți anumite zone, care ar putea include propria ta stradă. Dar există multe altele pe care le putem evita, cum sunt ceasurile inteligente, aparatele de fitness de urmărire, termostatele inteligente, televizoarele inteligente, asistenți IA și camere de supraveghere Ring, pentru a menționa doar câteva.

De asemenea, putem lupta, la nivel local, pentru a împiedica extinderea camerelor de recunoaștere facială și a 5G și putem refuza viitorul pașaport pentru vaccinare și alunecarea în realitatea virtuală. După cum a menționat Jabbi, o modalitate prin care oamenii sunt conduși pe ascuns în închisoarea digitală este reprezentată de folosirea aplicațiilor care oferă confort, cum sunt aplicațiile care vă permit să comandați mâncare sau transport.

În cele din urmă, vor elimina treptat aplicațiile de pe telefon și le vor transfera pe dispozitivele de realitate virtuală, astfel încât să trebuiască să vă aflați în lumea virtuală pentru a le utiliza. Este important să înțelegeți de ce se dorește acest lucru. Ca să ne forțeze să ne integrăm mai puternic în sistemul penitenciar digital, care include clone digitale și te îndeamnă să îți trăiești într-o realitate virtuală o mare parte din viața ta.

China – un exemplu al viitorului stat-închisoare

În prezent, China este zguduită de proteste masive împotriva politicii Zero-COVID, care este folosită pentru a întemnița zeci de milioane de oameni în casele lor timp de săptămâni la rând. Ai crede că o companie americană precum Apple ar susține valori americane precum libertatea, dar nu este așa. Fiindcă lucrează cu guvernul chinez pentru a înăbuși disidența.

După cum a raportat Bloomberg, pe 9 noiembrie 2022, Apple își limitează instrumentul de distribuire a fișierelor pe iPhone, limitând AirDrops la 10 minute. Caracteristica wireless de distribuire a fișierelor a fost folosită pentru a distribui imagini și videoclipuri de la proteste, ceea ce ar fi încurajat mai mulți oameni să se alăture.

Potrivit Bloomberg, deși modificarea a fost făcută doar pentru telefoanele vândute în China, Apple susține că intenționează să implementeze aceeași limitare la nivel global. De ce? Prevăd ei proteste antiguvernamentale în altă parte?

Un utilizator de Twitter, Songpinganq, a distribuit un video care arată că lucrători iPhone aflați în confruntări cu poliția din cauza politicii Zero-COVID a țării. Drept răspuns, se presupune că guvernul chinez a schimbat de la distanță toate pașapoartele COVID ale protestatarilor, fiind marcate cu „roșu”, ceea ce îi împiedică să intre în spațiile publice.

De exemplu, dacă încearcă să intre într-o clădire, inclusiv în ansambluri rezidențiale, se va declanșa o alarmă și vor fi reținuți și escortați către o tabără de carantină pentru care, apropo, trebuie să plătească. Iată cât de ușor este pentru guvern să elimine persoanele indezirabile din societate odată ce acest tip de sistem de control este în vigoare.

Acest video se spune că este dintr-o tabără de carantină din China. Un lucrător sanitar trece prin complex și măsoară temperatura deținuților. Un alt video arată interiorul unei cabine de carantină. 

Lumea începe să se trezească

Vestea bună este că oamenii din întreaga lume încep să realizeze ce se întâmplă. După cum a explicat filosoful juridic Eva Vlaardingerbroek, motivul pentru care există acum proteste în masă în întreaga Europă este pentru că își dau seama că sistemul de pașapoarte de vaccinare COVID lansat în Europa este un sistem de control care nu are o dată de expirare. Își dau seama că este menit să fie permanent și că va fi extins.

Într-un alt video, un tânăr chinez descrie modul în care funcționează ID-ul digital, CBDC-urile și sistemul de credit social în China. Până în 2017, aveau deja tehnologia pentru a deduce automat amenzile din contul unei persoane pentru infracțiuni precum traversare prin locuri nepermise, iar rețeaua de control devine din ce în ce mai mare și mai sofisticată.

Asta ne dorim în Occident? Vrem asta pentru copiii și nepoții noștri? Dacă nu, trebuie să participăm la mișcarea împotriva [instaurării închisorii globale] și trebuie să începem cu a face schimbări în propria viață pentru a înfometa fiara și a nu-i mai permite accesul la datele personale și prin a ne educa familia și prietenii cu privire la această necesitate.