ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De o vreme încoace, absolut toate reglementările venite de la UE sau dictate de aceasta au în vedere restrângerea drepturilor și libertăților individuale.
 
Toate pornesc de la diverse pretexte așa-zis științifice care postulează un anumit pericol pentru cetățeni, societate, planetă. Adică, din nou, se bazează pe frică; când gradul de inducere al acesteia pare nesatisfăcător, se suplimentează „motivația” prin cointeresarea materială afișată ostentativ – iluzoriile „fonduri europene”.
 
Cu alte cuvinte, dacă nu sunteți suficient de îngroziți de ceea ce vă spunem noi că a descoperit știința, luați de-aici niște bănișori care să vă susțină palpabil eșafodajul groazei și să vă ogoiască rănile rămase după excizia gândirii critice! Așa cum presa a fost mituită în 2020 ca să tacă, așa cum medicii au fost mituiți cu bonusuri (susținute acolo, invers, de amenințări) ca să tacă și să execute conform protocoalelor politrucilor, la rândul lor mituiți, tot așa sunt acum mituite popoarele: luați banii și tăceți, executați ce vă spunem noi – na-vă jaloanele!

Vă mai amintiți când, sub pretextul unei minciuni gogonate – aceea că un virus cu transmitere respiratorie ar putea fi vreodată oprit prin mijloace fizice care de care mai aberante – vi s-a interzis circulația după ora 21? Când nu aveați voie la biserică și în cimitire, în aer liber? Când pensionarii nu aveau voie să iasă pe stradă decât între 9 și 11? Când scriam penibile autodelegări pentru a putea părăsi domiciliul? Când oameni absolut sănătoși erau internați cu forța deoarece primiseră eticheta de „asimptomatici” sau „presimptomatici” în urma unor teste mincinoase, dar tot „științifice”? Exact la fel se preconizează și acum: atunci era virusul mortal, acum e dioxidul de carbon letal cel care determină „autoritățile” să ia măsuri „responsabile”, dar extrem de ciudate.

Așa cum Legea 55/2020, inofensivă la prima vedere, crea cadrul legislativ pentru abuzurile care aveau să urmeze din partea guvernului – în numele „binelui comun”, desigur, și pentru protecția populației față de agenții infecțioși mortali –, tot așa și „Proiectul de lege privind mobilitatea urbană durabilă” (PL-x 47/2023) stabilește fundamentul viitoarelor limitări progresive (și progresiste) ale libertății noastre de mișcare, tot în numele „binelui comun”, de data aceasta pentru protecția populației față de agenții chimici letali (emisiile de dioxid de carbon). Percepte „științifice” complet false constituie din nou pretextul nerușinat pentru măsuri absolut alienate.

V-am spus de multe ori: nu există „bine comun”! Există doar suma binelui fiecărei persoane în parte, ca individualitate. Când mai auziți, în vreun context, sintagma asta mincinoasă, să fiți siguri că acolo e o nelegiuire în pregătire sau în desfășurare.

Ca și în cazul PL-x 145/2023 – așa zisa Lege privind „organizarea activității de prevenire a separării copilului de familie”, extrem de imprecisă, cu prevederi vagi și formulări, pe alocuri, aberante, care lasă loc pentru dezvoltări ulterioare abuzive (la fel ca în cazul Legii 55/2020), din partea unor foruri extraparlamentare –, PL-x 47/2023 pare primită în plic galben de la organisme europene nealese de nimeni, dar care acționează în consens cu „fereastra de oportunitate” descrisă de Klaus Schwab la Forumul Economic Mondial – alt organism cu știința în gură și neales de nimeni, dar circumscris sintagmei „elită mondială”. De aceea, ele au fost botezate pompos „jaloane”.

Obedientul „legiuitor” intră propriu-zis în subiect la articolul 11: „scăderea numărului de autovehicule la 1000 de locuitori”, „micșorarea distanței și duratei călătoriilor”, „stimularea utilizării transportului public, a mersului pe jos și cu bicicleta prin introducerea unor taxe de parcare și reducerea volumului de parcări pentru autovehicule”, „reducerea dependenței de autovehicule personale”. Nu-i așa că sună bine, inofensiv? Ei, lăsați, noi suntem deja fripți cu de-astea!

Ca persoană liberă, eu doresc să mă pot deplasa oricând, oriunde, oricât de departe, cu ce mijloc de transport am chef, la orice oră. Este suficient de clar?! N-ați vrea voi să vă băgați jaloanele alea în locurile prin care eliberați dioxid de carbon în atmosfera planetei care moare de râs când aude aberațiile așa-zisei „științe”?