ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


SESIUNEA DE INJECTARE

În perspectiva vacciniadei din 14-16 mai, conducerea UMF ”Gr. T. Popa” Iași, în cadrul căreia lucrez și eu de 28 de ani, a luat, până la urmă, în mod oficial, ieri, decizia anticipată zvonistic în ultimele zile și care este prezentată mai jos.

După părerea mea, ea va fi retrasă săptămâna viitoare, pentru că nu-ți trebuie doctorat în Drept pentru a sesiza caracterul aberant și nelegal al acesteia. Nici în Constituție, nici în Legea Educației, nici în Carta UMF, nici în Directivele Comisiei Europene nu sunt prevăzute (așa cum se sugerează în preambulul Deciziei) sau reglementate circumstanțe de discriminare a studenților pe criterii de etnie, sex, apartenență politică, religie, istoric medical etc. Și nici taxe suplimentare de examen pentru cei care sunt neobedienți ori își exercită dreptul cetățenesc de liber arbitru asupra propriului corp nu sunt prevăzute.

Decizia este menită doar să crească numărul de studenți injectați în următoarele zile, pentru a putea raporta și noi la minister depășirea planului la hectar (acest fapt este sugerat și de sintagma ”inclusiv cu prima doză” - cu alte cuvinte, îi admitem pe cei încă ”neprotejați”, dar care au dovedit supușenie și bunăvoință!). Ea nu va fi aplicată.

Pentru a mă asigura totuși, am contactat deja două case avocatură pentru a parcurge etapele suspendării acestei Decizii în Contenciosul Administrativ. Cum cei care au redactat-o au omis să precizeze aceleași condiții și pentru cadrele didactice participante la sesiune, nu pot iniția acțiunea în nume personal, eu nefiind direct prejudiciat de prevederile acestui act. De aceea, invit studenții care vor să se alăture acestui demers să mă contacteze.

În cei 28 de ani, am fost deseori mândru de instituția la care lucrez. Astăzi, îmi este rușine.