ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


RECOMANDĂRI ABSOLUTE

Idolul propriei oglinzi, oarecum nebărbierit, privea în gol cu o grimasă de scârbă, aproape mereu prezentă în ultima vreme, de tipul ”ăștia nu mă merită!”. Tocmai când grimasa părea că se răscoace, de parcă în aerul cabinetului ar fi adiat un miros care-l deranja pe augustul purtător de mască, următoarea pacientă intră. Deși n-avea nici 50 de ani, Paraschiva fusese operată de domnul doctor, în urmă cu un an, pentru cancer de colon. Ieșise cu bine din încercarea asta și-l pomenea pe medic în toate rugăciunile.

- Ai făcut tot ce ți-am spus? se interesă chirurgul rece și profesional.

- Da, dom' profesor, am făcut analizele, ecografia și colonoscopia de control.

Inițial, părea mulțumit. Apoi, un val de furie îi îmbujoră grimasa de conducător:

- Ți-am spus eu să faci colonoscopie la proasta asta? Eu ți-am zis să mergi la doctorul Moscovici!

- Mă iertați, dar doamna doctor este cea care m-a diagnosticat și m-a trimis la dumneavoastră...

Aruncându-i hârtiile pe jos, dom' profesor o mustră aspru:

- Adică mă faci idiot? Crezi că eu nu știu cine te-a trimis? Ai încălcat recomandările mele și ar trebui să nu mai discut cu tine. Vii săptămâna viitoare, că acum am ședință la UMF. Eu chiar sunt prostul vostru?

Paraschiva ieși smerită din sanctuarul medical. Cursa de Răducăneni pleca abia peste două ore. Observându-i ochii umezi, pacienții din hol o îmbărbătară:

- Așa e de când l-au pus șef și dincolo...

Dar ea nu i-a auzit.

ȚEȚERII TAIWANEZI

La National Taiwan University International College, veneau în goană alegerile. Profesorul de origine armeană Aerian Tuciurian, șeful Departamentului de Comunicare, se temea, împreună cu prietenii lui, că securicii mafiei din Shanghai o vor impune ca Rector pe No Phor-na, în condițiile în care taiwanezii neaoși nu aveau un candidat cu șanse: Ko Vid era prea nesuferit ca să-l voteze cineva, iar pe Zoi Kai o speriaseră cu procuratura, astfel că tremura în umbră, nu mai voia să apară public.

Tuciurian avu ideea: îl susținem pe Myo-Rel. Dar Myo-Rel nu voia, avea treabă multă în domeniul său. Persuasiunea lui Tuciurian asupra lui a avut până la urmă efect, mai ales că interveniseră și fostul șef Ras-toa E, precum și mentorul lui Rel, profesorul Go Mir. Văzut ca o salvare față de amenințarea Shanghai-ului, Myo-Rel câștigă alegerile cu un scor uriaș, beneficiind și de lobby-ul spectaculos imaginat de Aerian.

După ceva vreme, Myo-Rel deveni mai scorțos-ațos-arțăgos, părea că suferă de constipație habituală. Ghinionul făcu să ”cadă” internetul chiar într-o teleconferință cu ministrul taiwanez al învățământului, Kim Peang, deși, se știa, Taiwanul avea al treilea cel mai bun internet din lume, după Hong Kong și România.

”Dacă avem al treilea cel mai bun internet din lume, înseamnă că vinovați sunt cei de la Departamentul de Comunicare al Universității!”, își exersă Myo-Rel neuronul logicii. ”Dați-l afară pe Tuciurian!”

”Da, mărite!” aplaudară țețerii (în limba chineză, la ”țuțer” i se spune ”țețer”).

”Nu se poate!”, zise un taiwanez imprudent, ”domnul Tuciurian este cel care, practic, v-a făcut Rector!...”

”Nu-i adevărat! N-a avut nicio contribuție! Lasă că văd eu ce e și cu tine!”

AVEȚI ÎNCREDERE ÎN ȘTIINȚĂ - CREDULITATEA CA DATORIE CIVICĂ

Contribuții filosofice la definirea ”sindromului morții subite” - experimente pe oameni, instigarea la înțepare (partea I):

”Noi, cadrele medicale, ar trebui să fim vaccinați în proporție de aproape 100%.”

”Vaccinarea este în primul rând o datorie civică și apoi o datorie morală, personală, pentru cei din jurul nostru, pentru cei din familie și nu numai.”

”Am fost plecat dincolo de granițele țării, în locații (sic!) cu mult îndepărtate de țară (...), iar întoarcerea în țară nu mi-a fost îngrădită de nimic atunci când am prezentat certificatul de vaccinare”.

(spicuiri din gândirea Marelui Conducător - VIDEO)