ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Forțele Marii Resetări se află în plin proces de schimbare a narațiunii cu care au isterizat planeta în ultimul deceniu. După BlackRock și Bill Gates, a venit rândul UE.

Am atras ieri atenția asupra spectaculoasei suciri a lui Bill Gates în privința Apocalipsei Climatice.

Schimbarea de discurs a șefului Microsoft urma după o alta, la fel de spectaculoasă: Larry Fink, CEO-ul BlackRock, a anunțat renunțarea la principiul progresist ESG (Mediu-Societate-Guvernanță) în funcționarea colosului său corporatist.

Acum, a venit rândul UE să schimbe narațiunea.

Josep Borrell, influentul șef al diplomației de la Bruxelles, a avertizat în legătură cu pericolul de moarte pe care imigrația masivă îl poate reprezenta pentru unitatea blocului european.

Într-un interviu acordat vineri ziarului britanic The Guardiancomparând Imigrația cu Brexitul, Borrell a afirmat:

„Imigrația este un factor de dezbinare mai mare decât Brexitul. Și ar putea fi o forță dizolvantă pentru Uniunea Europeană.”

Fostul ministru spaniol de Externe a subliniat că motivul pentru care UE nu a ajuns la un acord și o abordare comună privind imigrația îl reprezintă diferențele culturale:

„Sunt unele țări membre ale Uniunii Europene adepte ale stilului japonez: nu vrem să ne amestecăm, nu vrem să acceptăm oameni din exterior. Vrem să ne păstrăm puritatea.”

Borrell nu a uitat însă să adauge:

„Paradoxul este că Europa are nevoie de imigranți deoarece avem o creștere demografică atât de mică. Dacă vrem să supraviețuim din punctul de vedere al muncii, avem nevoie de imigranți.”

Dar a recunoscut:

„Până acum nu am fost capabili să ajungem la o politică comună privind imigrația.”

Noul discurs al lui Borrell seamănă leit cu cele ale lui Gates și Fink.

Gates nu a declarat că pericolul climatic nu ar fi real: doar că nu este atât de mare cum se estima (inclusiv de el) până ieri.

Fink nu a afirmat că progresismul corporatist și, cu atât mai puțin „capitalismul părților interesate”, sunt rele în sine; doar „politizarea” lor este nefastă.

Borrell nu susține că imigrația este distrugătoare pentru UE: periculoasă este doar lipsa unei abordări comune.

În toate trei cazurile, nu este vorba de Retractări, ci de jumătăți de pas înapoi. De nuanțări.

Motivul acestor schimbări de discurs nu este greu de intuit: Rezistența opusă de populație Globalismului.

Pentru a nu risca să compromită obiectivul final, să își vadă Căruța Marii Resetări răsturnată cu roatele în sus, generalii Noii Ordini Mondiale încearcă o Repoziționare strategică.

Aruncă lest și simulează retrageri pentru a liniști inamicul și a câștiga timp.

* 

În timpul Plandemiei, am scris că Diavolul globalist este pe punctul de a săvârși o greșeală fatală.

De zeci de ani, Omenirea era ca o Broască fiartă la foc mic: ațipită în apa călduță, nu mai sesiza că temperatura crește întruna.

Nu băga de seamă că mai e puțin și apa dă în clocot.

Pentru Broscuța care se lăfăia în raiul hedonist din ceaun, opăreala era o amenințare atât de vagă și de îndepărtată... O Teorie a Conspirației.

Însă Dracul globalist nu a mai avut răbdare încă vreo zece-douăzeci de ani, când broscuța ar fi murit opărită la foc mic și fericită.

Bălind de poftă după copanele rubiconde, a aruncat pe foc un morman de vreascuri. Temperatura apei a crescut brusc. Trezită din letargia plăcută, Broscuța a deschis ochii buimacă.

A început să vadă cum Diavolul ațâță focul sub ea. Și să cam priceapă ce se întâmplă.

Era o chestiune de timp până când Broscuța, dezmeticită complet, să facă Țuști!, părăsind ceaunul fatal.

Însă Dracul Globalist a realizat și el ce greșeală teribilă a comis. E disperat acum să dreagă ce se mai poate drege.

Asta fac alde Gates, Fink sau Borrell: slugile Dracului se străduiesc să domolească focul pe care tot ei l-au zădărât. 

Speră ca Broscuța buimacă să creadă că totul a fost doar un vis urât și să ațipească la loc.