ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


"Lăsați copiii și nu-i opriți să vină la Mine, că a unora ca aceștia este Împărăția cerului. Și punându-Și mâinile peste ei, S-a dus de acolo.” (Matei 19, 14)

„Începând cu anul 2009, prima duminică după data de 1 iunie este dedicată părinților și copiilor. Hotărârea a fost adoptată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, arătând astfel mare prețuire pentru părinții și pruncii lor, crescuți și educați în dreapta credință.

Pentru că familia trebuie să facă față multiplelor provocări și crize din societatea contemporană, Sinodul Bisericii Ortodoxe Române a apărat cu fermitate instituția sacră întemeiată de Dumnezeu în Rai și a expus punctul de vedere ortodox prin diferite pastorale sau enciclice. Membrii Sfântului Sinod au îndemnat ca „fiecare dintre noi trebuie să avem o permanentă preocupare față de familia noastră și față de viitorul familiei creștine și al neamului românesc”.

"În contextul secularizării tot mai accentuate a societății actuale, este necesară reafirmarea rolului principal al familiei în creșterea și educația copiilor pentru viață, precum și susținerea spirituală și materială a familiilor defavorizate și a familiilor care au mulți copii. Totodată, pentru a răspunde nevoilor spirituale profunde ale generațiilor de copii și de tineri din societatea actuală, este foarte necesară cooperarea dintre Biserică, Familie și Școală, pentru a fi cultivate vocațiile specifice ale copiilor și tinerilor.

Adresăm părinților și copiilor români de pretutindeni un mesaj părintesc de multă prețuire, precum și îndemnul de a păstra și de a cultiva credința creștină ortodoxă, împreună cu valorile spiritualității românești în familie, în biserică și în societate, spre bucuria tuturor copiilor și a părinților!”

- Prea Fericitul Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române -

"Mântuitorul nostru Iisus Hristos, fiind Însuși izvorul nemărginit al dragostei, al curăției și al nevinovăției, din dragostea Sa cea nemărginită îi iubește pe copii pentru nevinovăția lor și îi cheamă la Sine, ca să ne dea nouă pildă spre a urma cu fapta curățenia, nevinovăția și nerăutatea pruncilor. Prin cuvintele: Lăsați copiii să vină la Mine!, Domnul ne arată că El iubește pe copii și nevinovăția lor și cu pildă ne îndeamnă pe toți să fim ca ei.

(...) Dar mai presus de toate, Biserica lui Hristos trebuie să se roage preamilostivului Dumnezeu să păzească lumea și țara de războaie, de cutremure, de foamete, de dezbinare, de tot felul de secte și patimi care ucid sufletele oamenilor și dezbină familia creștină. Să cerem în rugăciunile noastre păstori cât mai buni, ca să cârmuiască bine corabia Bisericii, mame credincioase, ca să nască și să crească copii credincioși și, peste tot, oameni iubitori de Dumnezeu și de dreapta credință.

Criza vieții de familie este un fenomen general în lume, ca urmare a slăbirii credinței în Dumnezeu. Mijloacele de întărire a familiei creștine sunt cele cunoscute din totdeauna: mai multă credință în Dumnezeu, mai multă rugăciune, post, spovedanie regulată, Sfânta Împărtășanie cu rânduială, citirea cărților sfinte și naștere de copii. Toate acestea salvează familia.

(...) Așadar, se poate spera într-o echilibrare creștină a familiei numai atunci când creștinii vor avea credință dreaptă în Dumnezeu, frică de Dumnezeu și, mai presus de toate, dragostea de Dumnezeu și de aproapele. Atunci vor asculta de Evanghelie și vor avea milă de sufletele lor și ale copiilor lor.”

- avva Cleopa Ilie -

"Vă rog din suflet și vă implor să aveți mare grijă de copiii voștri și să căutați mântuirea sufletului lor.”

- Sfântul Ioan Gură de Aur -

"Părinții nu lasă copiilor lor drept moștenire doar case, ogoare sau bani. Lasă și moștenire duhovnicească: patimile sau virtuțile lor.

(...) Astăzi, cu mic cu mare, oamenii trăiesc într-o lume ca un spital de nebuni. Trebuie multă atenție, răbdare și mai ales rugăciune.

(...) Astăzi cei mari vor să câștige bani mulți prin muncă puțină, iar cei mici să primească note mari, fără să învețe. Și, dacă este cu putință, fără să plece din baruri.

(...) Astăzi diavolul se străduiește să le distrugă pe toate, ca noua generație să nu mai găsească aluat bun ca să plămădească. Să facem multă rugăciune ca Dumnezeu să lumineze tineretul și să păstreze puțină plămadă.”

- avva Paisie Aghioritul  -