ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Azi, la Palatul Parlamentului, a avut loc o diversiune calchiată după cea de la Capitoliu, din 6 ianuarie. Cum scenariștii de Aici au fost școliți de scenariștii de Acolo, este firesc ca efectele să fie asemănătoare.
 
După diversiunea din 6 ianuarie de la Capitoliu, toți „trumpiștii” (citește: conservatorii, citește: americanii normali) au fost declarați extremiști și teroriști și au început să fie urmăriți și supravegheați de FBI.

După diversiunea din 21 decembrie de la Casa Poporului, toți cei care se opun „certificatului verde” vor fi declarați și ei extremiști și teroriști. Așa cum o făcuse Cîțu cu niște luni în urmă, de fraier, pentru că citise scenariul și nu s-a putut abține.

(Tot pentru că citise scenariul, alde Imbri a declarat și el cu seninătate că e nevoie de „dictatură medicală”)

Efectul zilei de azi: adoptarea „certificatului verde” devine o chestiune de siguranță națională. Iată de unde urgența. Iată de unde pretextul asumării răspunderii, eludând orice dezbatere cu glazură de democrație.

Efectul secundar este însă (la fel ca la vaccinuri) și mai parșiv: se dă apă la moară transformării nevaccinaților, în ceva mai mult decât țapi ispășitori: în pericole publice, a căror călcare în picioare - la propriu - devine legitimă. 

După 32 de ani, mitingul lui Ceaușescu din 21 decembrie 1989, care dorea să îngroape năzuințele de libertate ale românilor, a reușit. Adică a fost dus până la capăt.
 
PS-1.Toată lumea s-a întrebat ce căuta însărcinatul cu afaceri ad-interim (nu avem ambasador) al SUA la București, Cum ce căuta? Dacă nu făcea pe cascadorul pentru mașina sa care urma să fie boțită într-o „scenă de război”, conform scenariului, atunci trebuie că avea rol de producător delegat.
 
PS-2. Aflu un element care, din păcate, confirmă cu vârf și îndesat cele de mai sus: autocarele cu participanții la protest veniți la București din țară au fost oprite de poliție și toți pasagerii au fost legitimați și înregistrați.

PS-3. Acum 32 de ani, prin executarea lui Ceaușescu de Crăciun, deși fusese capturat de trei zile, avea loc o pângărire ritualitcă a sărbătorii Nașterii Domnului. O tentativă satanistă de a anula efectele luminoase ale jertfei mucenicilor din acele zile.
 
Diversiunea de azi, care constituie semnalul ofensivei finale împotriva României, ca ultim bastion verde și nevaccinat al Europei, încearcă să compromită simultan și sărbătoarea de 21 decembrie, adevărata zi de eliberare a țării. Ziua Eliberării de Frică.