ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Înghesuială teribilă pe micul ecran. Toți cei care  au o  cît  de mică  răspundere se dau de ceasul morții  să se spele pe mîini. Adică să își demonstreze nevinovăția și să își arate populației  solicitudinea și compasiunea. Se tem că  accidentul de la Crevedia ar putea stîrni o  mînie care să-i  măture. Le  țîțîie curul că se fac praf și trebuie să se întoarcă la un amărît de loc de muncă  pe care nu-l mai vor nici cum.

I-ați văzut pe  Marcel Ciolacu și pe Cătălin Predoiu cum s-au fotografiat alături de Raed Arafat într-un  birou ca să muncească o decizie? Să vină fotograful și  să dea imaginile la presă. La presa noastră!  Harnici și responsabili nevoie mare. Polițaiul șef,  venit de la Justiție cu o doză de aroganță în plus, taie orice cu vîrful limbii. Ce vreți, ei se  zbat ca să arate că se interesează, că au preocupări, că sunt la pupitru. Ba că ar fi gata să îi ceară socoteală și lui Arafat. Și ca să scape. Și ca să-i vadă poporul. Așa cum pe  Marcel Ciolacu l-ați văzut la metrou, în avion, la clasa  economy, prin  piețe, peste tot unde  n-a făcut nimic și n-a  tăiat în carne vie, dar să-l vedem activ și îngrijorat ca și în cazul  Pascu de la Vama Veche și în tragedia de la Crevedia.

Și Ciolacu și  Predoiu și Klaus  Iohannis și  Raed Arafat sunt doar actorii marilor preocupări  fără efecte. Sar din pat la miez de noapte să arate poporului cît de devotați și de empatici sunt. Vor să rămînă în post, deși, fără ei am trăi la fel sau ceva mai bine.

Toată presa  geme  de indignare. Și ea joacă perfect rolul  preocupării și al îngrijorării. Rămîne de  antologat  afirmația stupidă a unei Andreea Georgescu, cea care a formulat sintetic demagogia tuturor. ”Se întreabă toți, cot la cot cu noi”, zicea acuzator Andrea Georgescu de la Digi 24, referindu-se la nemulțumirile sale și ale celor devotați din modestul 1% al audienței sale. Jurnaliștii de ne-catalogat se  consideră ”în fața poporului” și că asta le dă dreptul să gîndească mai ceva ca niște conducători și să  acuze pe cine vor, pe ce ton le vine și cu ce argumente îi ajută mintea.

Toți împing  întrebările și acuzele, ”cot la cot”, spre cîte un țap ispășitor. „Vorbim de un număr mult prea mare de victime”(Digi 24TV). Dacă erau mai puține, puteam trece cu vederea, vor să spună ei.

Mereu uităm sau trecem cu vederea. Peste  Mihăilești, peste Colectiv, peste  accidentele de la Timișoara, peste ce se întîmplă la Botoșani și la alte spitale și peste ce ne arată  accidentul de la Vama Veche, și peste drama de la Crevedia sau peste incendiile din spitalele de covid sau cele de copii.

Și procurorii sunt harnici. Și ei se agită ca să arate că muncesc și că sunt responsabili și că se grăbesc să cerceteze dosarul în ritm accelerat. Să arate poporului că sunt pe urmele vinovatului. Nu cum îi cercetează pe marii bandiți de la umbra PSD sau PNL. Sau pe cei mufați la SRI.

Orbiți de furie, ne scapă un lucru. Accidentul de la Crevedia s-a produs de fapt în Piața Victoriei. Acolo, cineva a aprins o scînteie la o scurgere de  gaz mai veche. De trei-patru decenii, în Guvernul României  sunt scurgeri de gaze și de gîndire, de responsabilitate și de corupție, de prostie și de dezordine, de nepricepere și iresponsabilitate. Acolo sunt spitalele, paturile pentru arși, incoerențele României. Și accidentul de la Vama Veche s-a produs în Poliție. Era o scurgere mai veche de interese și afaceri în materie de droguri, în Poliția de pe Litoral, în cea de la Cluj, în cea de la nivel central.De fapt, toate accidentele sunt scurgeri importante de explozibil din instituțiile statului român.

Cu așa nemernici și incompetenți nenumărate accidente  vor mai fi. Cu zeci, cu sute, cu mii de morți, cu milioane de cetățeni pagubă pentru țară. Nu din cauza unor psihopați sau a unor beizadele degenerate, ci din cauza unor conducători incompetenți și proști.