ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Mai multe angajate ale Forumului Economic Mondial (FEM) l-au învinuit public pe Klaus Schwab de comportament nepotrivit și că dădea tonul unei atmosfere promiscue.

Potrivit unei anchete jurnalistice publicate de Wall Street JournalKlaus Schwab este acuzat de hărțuire sexuală și de faptul că a creat un mediu de muncă ostil.

Potrivit mărturiilor, liderul FEM obișnuia să le concedieze angajatele care depășeau vârsta de 50 de ani, pentru a scădea media de vârstă a personalului feminin.

Când directorul de resurse umane al Forumului, Paolo Gallo, a refuzat să se conformeze acestei politici, a fost și el concediat.

De asemenea, în 2017, Schwab a concediat o angajată care se ocupa de un proiect important, după ce aceasta l-a informat că este însărcinată.

Numeroase alte angajate au mărturisit că au fost concediate sau retrogradate după ce au rămas însărcinate sau când s-au întors din concediul de maternitate.

Pe de altă parte, multe angajate s-au plâns că au fost victimele hărțuirilor sexuale ori comportamentelor și comentariilor nepotrivite din partea șefilor lor de la FEM.

Schwab, care luna trecută a renunțat oficial la funcția de președinte executiv, este el însuși descris drept cel care dădea tonul acestor comportamente.

Multe angajate s-au plâns că le-a făcut să se simtă prost cu comentariile și felul său de a fi.

De pildă, o oarecare Myriam Boussina, a declarat despre Klaus Schwab:

„Știam că mă iubește și știam că mă consideră drăguță. Toți bărbații care au multă putere consideră că pot avea orice femeie și că asta nu e o rușine.”

O altă femeie care a lucrat la Forumul Economic Mondial în anii 2010 a spus:

„Era multă presiune să fii frumoasă și să porți rochii mulate. Niciodată în cariera mea, nu am văzut ca modul în care arăți să fie un subiect atât de important cum era la Forum.”

O altă angajată a spus despre Schwab că avea deseori comentarii nepotrivite și că o dată chiar a luat o atitudine fizică sugestivă în fața ei. Altădată, i-a spus că ar dori să o vadă în costul de hawaiană.

Un purtător de cuvânt al FEM a negat vehement toate aceste acuzații, adăugând că ancheta din Wall Street Journal „denaturează organizația noastră, cultura noastră, pe colegii noștri, inclusiv pe fondatorul nostru”.

Amurgul Zeilor 

Faptul că Forumul Economic Mondial și Klaus Schwab, cei mai agresivi promotori ai Marii Resetări, sunt acum țintele campaniei MeToo este extrem de interesant.

Cu atât mai mult cu cât de „caz” se ocupă Wall Street Journal, un colos al presei corporatiste, el însuși organ de propagandă acerbă al globalismului și progresismului.

De obicei, țintele unor astfel de campanii erau personalitățile de dreapta (vezi Trump).

Acum, însă, este lovit și pângărit însuși Zeul de la Davos.

Atacul va avea fără îndoială urmări negative nu doar asupra lui Schwab, ci și a Forumului Economic Mondial, împreună cu toate programele sale, riscând să le compromită definitiv.

Cum este greu de crezut că, „undeva, acolo sus”, s-a decis renunțarea la Marea Resetare, există doar două posibilități:

1. Klaus Schwab a supărat pe cineva mai mare și mai tare decât el în Olimp, drept care s-a pus la cale executarea sa ritualică;

2. Marea Resetare va suferi mari modificări de priorități și de programe; pentru ca răsucirea să nu fie prea șocantă pentru opinia publică, s-a ales compromiterea celui care susținea această agendă.

Nu trebuie uitat că Schwab a fost în primele rânduri ale Dictaturii Covid. El a fost pentru propaganda ideologică ceea ce Fauci a fost pentru propaganda „științifică”.

După ce Fauci a fost târnosit zdravăn cu prilejul ultimei sale audieri în Congresul SUA, a venit acum și rândul lui Schwab.

De aceea, este posibil să asistăm la ceea ce, în șah, se numește „sacrificiu de calitate”: se renunță la o piesă valoroasă contra unei situații mai favorabile pe eșichier.

Nu este exclus nici ca această schimbare de agendă mondială să fie în legătură directă cu lăsarea din brațe de către Sistem (la fel de ritualică) a lui Joe Biden. Par să-i urmeze și alții: Macron, Sunak, Zelenski...

Despre ce modificare a Marii Resetări - care să justifice această mare răsucire - este vorba, nu putem ști cu precizie.

Putem face totuși niște presupuneri...

De pildă, că în Olimp s-a decis să se mizeze totul pe cartea Războiului. De aceea, pentru a nu pierde adepți (și carne de tun), teme precum Schimbarea Climatică sau Dictatura Sanitară urmează să fie temporar suspendate. Iar exponenții de până acum ai acestora, sacrificați, pentru a da satisfacție și circ plebei.

Săptămânile ce vin se anunță extrem de interesante. Pe pielea noastră, din păcate.