ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Stânga începe să simtă pe pielea ei ce înseamnă cenzura și „combaterea fake news”. Se anunță vremuri interesante. Nu libere, doar interesante... 

Pe 29 octombrie, Joe Biden a postat pe contul oficial de Twitter al Președintelui Statelor Unite următorul mesaj:

„Să vă prezint faptele.

„În 2020, 55 de corporații au realizat 44 de miliarde de dolari. Și au plătit zero taxe federale.

„Legea mea pentru reducerea inflației va pune capăt acestei situații.”

Însă postarea lui Biden a activat „Birdwatch”, un program de „verificare” a afirmațiilor, instituit de vechea conducere a Twitter în ianuarie 2021, prin care mesajelor li se pot adăuga precizări și corecturi aparținând cititorilor.

Evident că, până la venirea lui Elon Musk, programul „Birdwatch” era folosit pentru a demonetiza și demoniza postările „periculoase” ale conservatorilor.

Acum, însă, roata pare să se fi întors.

„Birdwatch” a atașat la mesajul lui Biden două „corecturi”, care practic îl desființează. Îl dovedesc mincinos.

Interesant este că sursele care umplu de ridicol postarea lui Biden sunt Reuters, respectiv Washington Post, doi dintre pilonii propagandei de Stânga.

Astfel, potrivit Reuters, Legea Reducerii Inflației a lui Biden se aplică companiilor cu câștiguri de peste 1 miliard de dolari.

Dar, potrivit Washington Post, din cele 55 de companii la care se referă Biden, doar 14 au avut câștiguri de peste 1 miliard, și prin urmare sunt afectate de lege.

Corectura / corecția suferite de Biden cu armele pe care le folosea Stânga pentru a băga pumnul în gura opozanților și a compromite libera exprimare au stârnit entuziasm pe Twitter, salutând noua epocă Musk.

(Un entuziasm comparabil cu frenezia provocată de colosala „fakenews” a vizitei lui Musk în România.) 

Atenție, însă, la capcană: Cenzura nu este „bună” sau „rea” în funcție de culoarea politică și de tabăra care o folosește.

Când și-a anunțat pentru prima dată intenția de a prelua Twitter, Elon Musk declara că vrea să aducă libertatea totală pe cea mai mare platformă socială din lume.

Ulterior, el nuanța, afirmând că va exista totuși o „comisie de moderare a conținutului”.

„Păsărica a fost eliberată”, a anunțat Musk la preluarea oficială a Twitter.

În realitate, pare să fi fost doar mutată dintr-o colivie într-alta. Și amenințată să fie strivită în pumn de îndată ce Ciripitul ei nu va conveni noului proprietar.