ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Armata de zelenski mici și isterici, care cer o implicare tot mai serioasă în conflictul de la granița noastră, a primit o  mostră de ce înseamnă război adevărat.

A trecut un an și jumătate de când Rusia a invadat Ucraina, țară vecină cu noi.

A trecut un an și jumătate de când avem război la granițele noastre.

Un război care NU este al nostru.

Cu toate acestea, România s-a năpustit din prima zi, orbește, cu capul înainte, luând în brațe una din tabere, ca și cum ar fi fost mă-sa. (Ciudat, tocmai tabăra cu care avem un diferend teritorial.)

Țara noastră a devenit culoar de tranzit pentru armele occidentale care se varsă fără istov în Ucraina.

A devenit atelier de reparații pentru armele avariate.

A devenit bază de lansare pentru mercenari.

Partidele, televiziunile și ziarele dâmbovițene s-au umplut ca la comandă de batalioane de zelenski mici și belicoși, care tună, fulgeră și cer o implicare tot mai mare a României în conflict.

Cuvântul PACE a devenit tabu și o dovadă de Trădare Națională.

De un an și jumătate, peste țara noastră pare să fi pus stăpânire o juntă militară. O gașcă de napoleoni agitați, scăpați de la 9, care fac „bum-bum” de dimineața până seara.

În această dimineață, România a căpătat o mostră de ce înseamnă să ai un război la graniță. O mostră măruntă. Un biet atac cu drone, câteva bubuieli și explozii, care pe săracii ucraineni – obișnuiți cu războiul de un an și jumătate – nici nu îi mai trezesc din somn.

A fost suficient însă ca tonul belicos de pe Dâmbovița să se tuflească brusc.

Prin cancelarii, sedii de partid și redacții a început să se răspândească un lejer damf de rahat.

Junta românească s-a cam căcat pe ea.