ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


 ACTUALIZARE: 

Comisia a respins amendamentul de la art 206 care interzicea judecatorilor si procurorilor sa faca parte din orice ONG. 

Să avem judecători și procurori membrii ai oricăror ONG uri, care să militeze pentru orice este impotriva drepturilor omului si care încalcă Constituția!

Iar judecătorii și procurorii respectivi să aplice direct în exercitarea profesiei ceea ce susțin ONG -urile. 

Că doar nu se dedubleaza: la ONG au o părere, iar în sala de judecată le trece. 

Liber la ”cumpărat” de judecători și procurori de cei care au bani!

Liber la ”spălat de creieri” prin ONG uri!

PS1: forma articolului a ramas cea din proiect: 

”art 206 Judecătorii, procurorii, magistrații-asistenți și personalul de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor sunt liberi să organizeze sau să adere la organizații profesionale locale, naționale sau internaționale, în scopul apărării drepturilor și intereselor lor profesionale și pot fi membri ai societăților științifice sau academice, precum și ai ORICĂROR PERSOANE JURIDICE DE DREPT PRIVAT FĂRĂ SCOP PATRIMONIAL, putând face parte din organele de conducere ale acestora.

PS2: si până acum exista în lege posibilitatea să facă parte din orice ONG uri. Poate înțelegeți acum de ce se dădeau unele soluții în unele dosare de rămâneați muți.
 
 
ȘTIRE INIȚIALĂ: Dezbaterea poate fi urmărită intrând pe www.cdep.ro, transmisii în direct. 

Cele mai importante amendamente care ar trebui admise:

- 1196 (pentru eliminarea acoperiților din justiție)

Art. 201. – (1) Judecătorii și procurorii sunt eliberați din funcție în următoarele cazuri:
f) în situația în care se dovedește că au avut apartenență în calitate de agent  sau colaborator al organelor de securitate, ca poliție politică, precum și în cazul în care se dovedește că sunt lucrători operativi, inclusiv acoperiți, informatori sau colaboratori ai vreunui serviciu de informații. 

- 1233 (judecătorii și procurorii să poată fi membri numai ai organizațiilor profesionale. Să nu poată fi membri ai oricăror ONG-uri finanțate de diverse persoane fizice sau juridice. - Pentru a nu fi afectată independența și imparțialitatea)

Art. 206  

Judecătorii, procurorii, magistrații-asistenți și personalul de specialitate juridică asimilat judecătorilor și procurorilor sunt liberi să organizeze sau să adere la organizații profesionale locale, naționale sau internaționale, în scopul apărării drepturilor și intereselor lor profesionale și pot fi membri ai societăților științifice sau academice, putând face parte din organele de conducere ale acestora.

- 1319 (să nu poată exista ”acoperiți” în justiție care să influențeze justiția - inclusiv printre personalul auxiliar de specialitate și personalul conex personalului de specialitate al instanțelor judecătorești și parchetelor)

Art. 228. - (1) Judecătorii, procurorii, magistrații-asistenți, personalul de specialitate juridică asimilat acestora, personalul auxiliar de specialitate și personalul conex personalului de specialitate al instanțelor judecătorești și parchetelor nu pot fi lucrători operativi, inclusiv acoperiți, informatori sau colaboratori ai vreunui serviciu de informații.

-1322 (încercarea de racolare sau racolarea a judecătorilor și procurorilor sau personalului din justiție să fie infracțiune)

art 228

(4) Serviciilor de informații le este interzis să racoleze persoanele prevăzute la alin. (1) ca lucrători operativi, inclusiv acoperiți, informatori sau colaboratori. Încălcarea acestei interdicții este infracțiune împotriva independenței justiției și se pedepsește cu închisoare de la 5 la 10 ani. În cazul în care infracțiunea este comisă de un ofițer cu funcții de conducere sau la instigarea acestuia, limitele pedepsei se majorează cu jumătate. Tentativa se pedepsește.

-1324 (verificarea declarațiilor celor din justiție că nu sunt ”acoperiți” să se facă individual de CSAT)
art 228 

(5) Verificarea veridicității datelor din declarațiile prevăzute la alin. (3) se face individual pentru fiecare declarație de către Consiliul Suprem de Apărare a Țării, anual, din oficiu, sau ori de câte ori este sesizat de Ministerul Justiției, Secția pentru judecători sau Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, judecătorul sau procurorul vizat.

- 1326 (CSAT să comunice rezultatul verificărilor CSM-ului, persoanei verificate și oricărei persoane, la cerere)
art. 228

(6) Rezultatul verificărilor se comunică din oficiu Consiliului Superior al Magistraturii, judecătorului sau procurorului vizat, precum și, la cerere, oricărei persoane.

- 1328 (actul  CSAT -ului cu privire la rezultatul verificarii declaratiilor ca nu sunt ”acoperiti” să poată fi atacat în instanța de contencios administrativ. fără parcurgerea procedurii prealabile). 
art 228

(7) Actul Consiliului Suprem de Apărare a Țării prevăzut la alin. (5) poate fi contestat în instanță, în termen de 3 luni de la data la care a luat la cunoștință, de către orice persoană care justifică un interes legitim, conform Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004, cu modificările și completările ulterioare. Dispozițiile prevăzute la Art. 7 din Legea nr. 554/2004, cu modificările și completările ulterioare, nu sunt aplicabile.

- 1342( să le fie interzis celor din justitie să fie remunerati ca experți în diverse programe cu finanțare internă și externă derulate de autorități publice sau orice alte persoane juridice)

art. 231. – (1) Judecătorilor, procurorilor, magistraților-asistenți și personalului de specialitate juridică asimilat acestora le este interzis:

e) să fie experți remunerați în cadrul programelor cu finanțare externă sau internă derulate de autorități publice sau orice alte persoane juridice.

- 1351 (judecătorii si procurorii să nu poată fi membrii pentru realizarea unor proiecte finanțate de oricine, ci numai de autoritățile publice din Romania)

art. 234

(2) Judecătorii, procurorii, magistrații asistenți și personalul de specialitate juridică asimilat acestora pot fi membri ai unor comisii de examinare sau de întocmire a proiectelor de acte normative, a unor documente interne sau internaționale, propuse sau formulate de autoritățile publice din România și pot avea calitatea de expert, formator sau trainer în proiecte în domeniul justiției, finanțate de autoritățile publice din România.

- 1469 (eliminarea interzicerii sesizarii CSM sau inspectiei judiciare în legătură cu activitatea sau conduita necorespunzătoare a judecătorilor sau procurorilor, încălcarea obligațiilor profesionale ori săvârșirea de către aceștia a unor abateri disciplinare, a judecătorilor și procurorilor ale căror hotărâri sau ordonanțe sunt supuse căilor legale de atac. 

Pentru a putea fi sesizat și sancționat orice judecător și procuror care își exercită activitatea cu rea-credință sau gravă neglijență)

art. 226 alin 2 se elimina