ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Avem partid UNIC  ca ”direcție”.  De fațadă avem mai multe partide politice, mai multe culori, pentru a se mima și opoziția. Însă, dacă le urmăriți activitatea parlamentară, ce se întâmplă în comisiile parlamentare, cum se votează în plen, ce proiecte de legi se depun și ce se întâmplă ulterior cu ele (cum sunt lăsate să moară în sertar) veți înțelege că în realitate nu avem mai multe partide politice. Există un singur partid politic, iar culorile de pe scena politică sunt numai pentru a face românii să se certe între ei, susținând unul sau altul din partidele politice care par a le susține doleanțele și speranțele.

Realitatea este că niciunul dintre aceste partide politice nu este interesat nici de popor, nici de statul român. 

Singurul interes pe care îl au este cum să ajungă la ”borcanul cu miere” (banii publici). 

”Direcția” care li se trasează din afară este aceeași, iar la nivel național fac numai joc de scenă pentru că intern lupta nu este nici pentru România, nici pentru români. Pe plan intern se luptă între ei numai pentru a câștiga mai mulți susținători ca să îi ajute să ajungă la ”borcanul cu miere” și cum să și-l împartă, ”ca să mănânce și gura lor ceva”. 

Din 2020 citesc, analizez, trag semnale de alarmă pe pericolul care ne paște din legile pe care le adoptă. 
Nu susțin niciun partid pentru că toți sunt la fel. 

Așa cum se folosesc ei de noi, m-am folosit și o să mă folosesc de orice parlamentar, indiferent de culoarea politică, care este dispus să preia un punct de vedere cu privire la un proiect de lege care ne face rău, pentru a încerca să îl stopez. Dacă nu există un parlamentar care să preia o opinie contrară, pot să comentez eu de pe margine cât oi vrea. Pârghia legală este formularea de amendamente la proiectele de legi, iar alea să fie adoptate. 

Nu m-a interesat și nu mă interesează asumarea meritelor. M-a interesat mereu finalitatea demersului, indiferent cine susținea punctul de vedere și ce culoare politică avea. 

Nu o mă interesează să vă placă de mine pentru că nu o să candidez niciodată nici la demnitatea de parlamentar și nici la vreo funcție publică. Așa că nu am nevoie nici de susținători și nici de voturi. 

Tot ce mă interesează este cum va arăta viața mea pe viitor și a celor din jur. Față de legile care se votează, viața noastră nu va arăta deloc bine. Vom ajunge sclavii altora pe propriul nostru teritoriu.

De ce mi-am pierdut timpul să scriu? Pentru ca singură nu pot să fac nimic. Am sperat că vor conștientiza și alții pericolul și poate dacă vom fi mai mulți care ne opunem vom putea stopa ceva. 

Pentru a avea o finalitate în sensul ăsta vă spun de 2 ani: faceți toate demersurile legale pe care le avem la îndemână: de la a-i suna, trimite e-mailuri, dus la ei la ușă la birourile din teritoriu cu petiții prin care să le solicitați ce vreți, participat la proteste etc. 

V-am zis să ieșiți la protestele mari (proteste la care am ieșit și eu). 

De ce? 

Pentru că altfel nu iasă nimeni să spună nimic și să ceară nimic. Care este cauza pasivității românilor? Nu am putut să o identific. Tot încerc de vreo 2 ani și nu reușesc. 

Însă, cum o zic demult, putem să îi batem cu propriile arme. 

Se folosesc de cetățenii pe care îi manipulează și reușesc să îi scoată în stradă pentru interesul lor (ca să ajungă la ”borcanul cu miere”)? 

Foarte bine, ne putem folosi și noi de ei. Să ieșim să fim mai mulți, dar să cerem ce vrem noi nu ce ni se ”trasează” că vrem de ”lideri”.

Din păcate nu ați înțeles asta. Ați mers pe mâna ”liderilor” care și-au atins scopul. Au dus și protestul de ieri în derizoriu și i-au făcut și pe cei care au ieșit să nu mai vrea nimic. Pentru că au ieșit și nu au cerut nimic în concret, așteptau să vadă ce le spun liderii că ar vrea. 

Am fost în Piața Victoriei și nu îmi venea să cred: niște unii la microfon care făceau jocul de scenă și o mare masă de oameni care stăteau și se uitau unii la alții buimaci, nu scandau nimic. M-au apucat spumele de nervi, mergeam prin piață și am întrebat câțiva cetățeni ”de ce ați ieșit si nu ziceți nimic? De ce ați venit din tara? Chiar nu vă doare nimic, dacă nu strigați nimic?”

Ce le-a ieșit cu protestul de ieri? 

Mare parte din cei care au ieșit în stradă să nu mai vrea să iasă pentru că este degeaba, că vor fi dezamăgiți mereu.

Totodată, au reușit ca cei care încă mai erau dispuși să iasă în stradă și își manifeste nemulțumirea față de ceea ce se întâmplă să se certe între ei pentru că își susțin ”liderul”, uitând că nu este vorba de lider, ci este vorba în primul rând de persoana lor. 

Chiar dacă așa cum se zvonește parte din oamenii care au venit ar fi fost plătiți, nu cred ca ar fi cineva dispus ca pentru 100-150 lei să meargă sute de kilometri prin țară ca să participe la un protest de bine ce îi e. Sumele alea pe care le-ar primi sunt derizorii, față de efortul pe care îl depun, ceea ce înseamnă că pe lângă banii ăia pe care poate unii i-au primit, oamenii aveau și o speranță, că poate le va fi mai bine în țara asta. 

Însă, toată manipularea asta are ca scop omorârea speranței pentru ca poporul să nu mai vrea și să nu mai creadă în nimic, să se consoleze cu ideea că oricum nu se mai poate schimba nimic, ”jocurile fiind deja făcute”. 

Dacă nu ați observat, în permanență se caută subiectele care mai creează emoție și revoltă în rândul cetățenilor români. Se identifică subiectele, le preiau unii și le ridică la fileu, vorbesc despre ele, nasc speranța că poate cuiva îi pasă, oamenii încep să îi susțină, după care duc subiectul de derizoriu, nimeni nu mai vrea să vorbească și să susțină subiectul respectiv pentru că subiectul devine imaginea lui x sau a lui y și cetățeanul român nu vrea să fie catalogat că este ca x sau y. 

Uite așa se omoară speranța. Pe român îl afectează, îl doare subiectul, însă nu mai zice nimic, nu mai vorbește despre subiect, nu se mai revoltă că nu vrea să fie catalogat ”prost”, ”extremist”, ”conspirationist”, ”putinist” sau cum s-a mediatizat imaginea lui x sau Y care a preluat subiectul. 

Așa românul nu mai vrea nimic, nu mai speră în nimic, nu se mai revoltă pe nimic și acceptă ceea ce i se întâmplă. 

Din păcate, strategia de manipulare este bine pusă la punct și și-au atins scopul. 

Poporul nu mai vrea nimic, nu mai crede în nimic, nu mai speră în nimic, nu mai este dispus să facă nimic. 

De ce să o mai facă când a fost manipulat să creadă că e degeaba și nimic nu se mai poate schimba, că jocurile au fost deja făcute? 

Asta o văd din reacția la ceea ce postez a celor mulți, puțini, câți or citi ce scriu și urmărind ce se întâmplă la nivel național în societatea românească. 

Dacă anul trecut postam despre măsurile cere ni se impuneau în pandemie era reacția mică, că doar cine vorbea împotriva lor era ”conspiraționist”. 

Dacă anul trecut postam despre statul român, poporul român, suveranitate, naționalitate, independență, dreptul de a ne decide singuri soarta și a ne stabili regulile după care să trăim în România reacția era mare, că nu fusese preluat de unii care să își asocieze imaginea cu el. 

Anul ăsta reacția este inversă. 

Dacă vorbesc de măsurile care ni s-au impus, reacția este mare, că nu mai e ”conspirație”, nu mai contează pentru manipulatori. 

Dacă vorbesc despre statul român, poporul român, dreptul de a ne decide singuri soarta, de a nu mai executa numai ce ne impun niște puteri străine, de poporul român, statul român, naționalitate, suveranitate reacția este mică. 

De ce? 

Pentru că subiectele le-au preluat x sau y. Românii identifică termenii cu imaginea lui x sau y (niște circari, mahalagii etc) și au uitat ce înseamnă termenii respectivi și de ce trebuie să conteze pentru ei. . 

Așa că manipularea psihologică și-a atins scopul. 

Poporul român asistă pasiv la dispariția statului român și a poporului român. 

Până și CCR a ieșit cu comunicat de presă și a zis că o să consulte întâi CJUE atunci când ia decizii. Drept urmare, nu mai contează statul român, nici Constituția lui, contează numai ce va vrea Bruxellesul. 

Și toată lumea asistă pasivă, nu are nicio reacție și se face că nu înțelege, că e mai simplu să te conformezi decât să mai speri ceva, să încerci să te opui și să fii dezamăgit.

Uite așa vom dispărea ca stat și popor și vom ajunge sclavii străinilor pe propriul teritoriu, fără să mișcăm un deget. 
Statul Român și poporul român au fost cuceriți și dispar fără nicio luptă. 

(Au reusit să facă românii să se lupte între ei pentru ”lideri” și să uite care este esențialul și ce le face rău cu adevărat). 

Iar asta pentru că românii au fost manipulați să îi susțină și să îi aplaude (fără să își dea seama) pe executanții  străinilor care sunt infiltrați în tot ce înseamnă autorități publice și structuri ale Statului Român, punând umărul la dispariția Statului Român și chiar a lui (a poporului român). 

Iar toate astea pentru că v-ați lăsat manipulați să vă fie omorâtă speranță, să nu mai credeți în nimic și în nimeni. 
 
Nu mai credeți nici măcar în voi.