ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ca sa fie treaba, treabă, onor Guvernul demis, așa... pentru binele poporului șomer, cu o rată de șomaj din ce în ce mai mare generată de măsurile pe care le-a luat, la cum se preconizează, aprobă și câți străini să aducă la munca în România, în anul 2022.

Adică: 100.000 (+ ale lor familii ca au dreptul la reîntregirea familiei).

Asta în condițiile în care în septembrie 2021 aveam o rată a șomajului de 5%, adică 415.733 șomeri, conform Institutului Național de Statistică.

Conform datelor comunicate de Inspectoratul General pentru Imigrări, numărul străinilor cu permis de ședere în scop de angajare/detașare, aflați pe teritoriul României, la data de 30.09.2021, este de 32.812.

Conform datelor comunicate de Inspecția Muncii, numărul de contracte de muncă nou înregistrate de angajatori români pentru salariați cetățeni ai unor state din afara Uniunii Europene sau state membre ale Spațiului Economic European, respectiv ai Confederației Elvețiene, în perioada de referință 01.01.2021-12.10.2021, a fost de 36.265.

Pentru 2022 aprobă încă 100.000 cetățeni străini care să lucreze în România.

Așa că întrebarea este: dacă avem 415 mii șomeri și cu șanse de creștere majora a numărului de șomeri, de ce aprobă Guvernul un număr de 100 mii cetățeni străini care vor putea să vină să lucreze la anul în România?

Ce facem cu șomerii noștri? Pe ei cine îi plătește, dacă locurile de muncă vor fi ocupate de străini?

Și, după ce le expiră șomajul, cine le plătește ajutorul social, dacă nu vor mai avea unde să se angajeze? 

Încet, încet, constatăm că se tinde spre colonizarea pe teritoriul României a unor populații străine.

Or, art 3 alin 4 din Constituția României prevede că „Pe teritoriul statului român nu pot fi strămutate sau colonizate populații străine."